Domesticirea cea rea

Câteva observaţii referitoare la comportamentul şoferilor în trafic după cele 2 luni de stare de urgenţă de anul trecut, şi apoi după stările de alertă ce au urmat. Poate şi alţii au observat aspecte asemănătoare, şi o discuţie mai amplă pe tema asta ar fi binevenită.

Cunosc şoferia de Bucureşti, am condus mulţi ani în capitală. Până în martie 2020 era una agresivă, cu accente de nesimţire. După cele 2 luni de stare de urgenţă, merg cu maşina în Bucureşti şi constat nişte şoferi mult mai cuminţi, agresivitate mai mică… Semăna cu stilul de condus din capitalele europene. Sărea în ochi toată treaba.

Pe drumurile din ţară am constatat cam de un an că şoferii puşi în faţa unor situaţii doar un pic ieşite din normal, de ex. o maşină oprită jumate pe carosabil, jumate în afara carosabilului, nu mai aveau o reacţie rapidă şi promptă, aveau o greutate în luarea unei decizii, apărea o întârziere.

Adică, am observat o docilizare a şoferilor. Asta la modul general, că normal, mai sunt şi excepţii.

Concluzia mea, starea de urgenţă, de alertă, masca pe bot… au avut efectul dorit, i-a făcut mai docili pe şoferi.

Unii vor spune, „vai ce bine”. Ar spune Sfântul Paisie că există o docilitate bună şi una rea. Normal, un condus agresiv nu e bun, dar această docilitate eu zic că este manifestarea schimbării comportamentului uman în rău, în sensul: sluga are teamă – sluga devine mai ascultătoare de stăpânul cel rău, mai supusă, mai cuminte.

Toată perioada asta l-a mai domesticit pe om. Asta e partea rea. Animalul domestic are toate simţurile atrofiate, e pus la îngrăşare pentru a fi apoi sacrificat. Nu mai are iniţiativa, devine leneş în gândire şi reacţii. Exact asta a rezultat în urma unui experiment făcut pe copii; unii fără mască, unii cu mască şi atât, fără să li se spună „nu vă jucaţi, fiţi cuminţi”… Cei fără mască se comportau normal pentru nişte copii, cei cu mască nu mai aveau spontaneitate, păreau timoraţi…

Noi este de preferat să devenim asemenea animalelor sălbatice, nu a celor domestice. Pentru asta este nevoie să ne pregătim. Ne va fi mai greu, mai frig, ne va fi şi foame, dar vom fi liberi. Animalul domestic are confort în ţarcul lui, mâncarea la timp, dar nici nu realizează că tăierea lui se apropie.

Oricum, cei din occident sunt mult mai domesticiţi decât românii, noi având în genă ne-ascultarea, ne-unirea. Suntem centrifugi, şi Gică-contra. Până prin 2010 astea au fost în dezavantajul nostru, din 2010 toate astea lucrează în favoarea noastră. Dovadă şi procentele de vaccinare din ţara noastră faţă de alte ţări. M-am bucurat să aud că suntem pe locul 25 din 27 de ţări din UE. Iată cum ajungem să ne bucurăm că suntem codaşi. Au fost discuţii că 4-5 mil de vaccinaţi sunt mulţi. În valoare absolută sunt mulţi, dar 20-25% din populaţie este puţin faţă de alte ţări care au 50-70%. Şi acest aspect este un semn foarte bun. Arată că „Gică-contra” funcţionează.

Evoluţia numărului de cazuri de la noi seamănă perfect cu evoluţia din Israel, unde procentul de vaccinare este de 80-90%, şi de aici rezultând că nu vaccinarea rezolvă problema, că nu pot pune pe seama vaccinării această evoluţie. Ce ar mai fi fost la gura lor dacă ne-am fi vaccinat 60-70% înainte de această scădere masivă… Ce succes, ce ştiinţă, ce deştepţi sunt Cercel, Rafila şi Arafat… Cu cât procentul este mai mult sub 50%, cu atât sistemul are piedica mai mare în a impune restricţii celor nevaccinaţi.

Comentariu unui cititor, postat pe blogul Saccsiv.

Citiţi şi:
Măștile faciale au un scop: simbol al obedienței vizibile public
Noua dogmă – Pandemia eternă. Noii eretici – Nealiniații

yogaesoteric
30 iunie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More