Iată cum poate reveni Donald Trump la Casa Albă „mai repede decât vă închipuiți”

La Convenția anuală a Partidului Republican din Carolina de Nord, care a avut loc la începutul lunii iunie, Donald Trump a făcut un anunț ciudat: Partidul Republican va recâștiga cele două camere ale Congresului și Casa Albă „mai repede decât vă închipuiți, va fi ceva special”.

Afirmația lui Trump a dat naștere imediat la un val de speculații: conform calendarului electoral, următoarele alegeri prezidențiale au loc abia în noiembrie 2024.

Ce înseamnă „mai repede decât vă închipuiți”? Ce se pregătește „special”? Prin ce mecanisme legale poate reveni Trump la Casa Albă înainte de 2024?

Just the News a trecut în revistă scenariile pe care fostul președinte le are la dispoziție:

  1. Reinstalarea

Potrivit lui Maggie Habernam de la New York Times și susținută între alții de Charles C.W. Cooke de la National Review, Donald Trump ar fi vorbit deschis în anturajul său despre posibilitatea de a fi reinstalat ca președinte în august 2021.

Pe 1 iunie, Habernam a postat pe Twitter:

Trump a vorbit unui anumit număr de persoane că se așteaptă să fie reinstalat până în august (nu că ar fi posibil, dar eu doar vă transmit informația).”

Cooke a confirmat afirmația lui Habernam, adăugând că, după știința sa, Trump se așteaptă ca și senatorii David Perdue de Georgia și Martha McSally de Arizona să fie reinstalați în camera superioară a Congresului, ceea ce ar face ca aceasta să fie controlată din nou de Republicani.

Atât Perdue cât și McSally au pierdut la mustață alegerile din noiembrie 2019, acuzând multe nereguli, asemenea lui Donald Trump.

În prezent, mai multe anchete sunt în desfășurare în Arizona, Georgia, New Hampshire și Pennsylvania, urmărite cu atenție de echipa de avocați a lui Trump.

Din punct de vedere legal, totuși, chiar și apropiații lui Trump se îndoiesc că ar putea fi posibilă, constituțional, reinstalarea unui președinte după ce înfrângerea sa a fost certificată de Colegiul Electoral.

Indiferent de rezultatul final al investigațiilor, „este foarte improbabil ca vreo instanță să răstoarne voturile Colegiului Electoral”, spune Jenna Ellis, fost consilier al campaniei electorale a lui Donald Trump.

Opțiunile constituționale și juridice viabile în acest stadiu sunt tragerea la răspundere a administratorilor, a funcționarilor și a secretarilor de stat care au ignorat legea.”

Statele au permis ca aceste certificate pentru delegații la Colegiul Electoral să fie remise Congresului, iar Colegiul Electoral reprezintă modul în care noi ne alegem președintele”, a adăugat Ellis.

Legislaturile statelor conduse de Republicani, care au fost prea moi pentru a-și exercita responsabilitatea constituțională de a se asigura că la Congres a fost trimisă lista corectă cu delegați, este necesar acum să dea poporului american siguranța că această anarhie nu se va mai repeta niciodată și să stabilească garanții rezonabile pentru integritatea alegerilor, așa cum a subliniat președintele Trump în discursul său din Carolina de Nord.”

  1. Donald Trump în Camera Reprezentanților

Trump participă la alegerile de la jumătatea ciclului electoral din 2022, candidând pentru un loc în Camera Reprezentanților.

Reședința sa oficială din Florida i-ar permite să candideze într-un district pro-Republican.

Republicanii redobândesc controlul asupra Camerei Reprezentanților și Senatului, la diferențe care ar trebui să fie semnificative.

Trump este ales președinte al Camerei.

Congresmenii Republicani îl supun unei proceduri de „impeachment” pe Joe Biden și Kamala Harris, aceștia sunt destituiți, iar Donald Trump redevine președintele Statelor Unite.

Realizatorul de emisiuni radio Wayne Allyn Root a evocat acest scenariu recent, într-un interviu cu Trump.

Fostul președinte a comentat: „Este foarte, foarte interesant”.

  1. Președintele Camerei fără alegeri

Ari Fleischer, fost secretar de presă în timpul președintelui George W. Bush, a enunțat un alt scenariu, la emisiunea radio „Just the News” AM.

Nu este nevoie să fii membru al Camerei Reprezentanților pentru a fi ales președinte al acesteia. Deci, Republicanii reiau controlul asupra Congresului în 2022, iar când vine momentul să fie ales președintele, aceștia îl desemnează pe Donald Trump.”

Și Fleischer a continuat:
Orice altă variantă este fantezie curată”, a spus Fleischer. „Nu există o clauză de reinstalare, nu în sistemul guvernamental american.”

  1. Jocul lung

În fine, cel mai plauzibil – și mai convențional – dintre scenariile revenirii lui Trump: fostul președinte așteaptă până în 2024, când i se va oferi posibilitatea juridică necontroversată de a candida din nou pentru cea mai înaltă funcție în stat.

De data aceasta, întărit și de posibilele investigații de fraudă electorală din 2020.

În ultima lună, ideea ca fostul președinte să candideze din nou în 2024 a trecut de la faza de pură speculație la ceva ce Trump amintește zilnic.

Recent, el a discutat chiar și despre posibilul său partener de candidatură, într-un interviu pentru Fox News.

Iar în urma deciziei Facebook de a menține interdicția contului lui Trump, abonații de pe lista Comitetului de Acțiune Politică „Save America” au primit o scurtă notă de la acesta:
Data viitoare când voi fi la Casa Albă, nu vor mai fi dineuri la cererea sa, cu Mark Zuckerberg și soția lui. Vor fi numai afaceri!

Citiţi şi:
Scurtă informare despre acțiunile Alianței forțelor benefice ce acționează pentru salvarea planetei Pământ
Informații revelatoare privind confruntarea lui Donald Trump cu Deep State

yogaesoteric
30 iunie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More