Domnule Cîțu, „teroriștii“ vă precizează că sunteți pasibil de închisoare între 6 luni și 7 ani și interzicerea unor drepturi

Către: Guvernul ROMÂNIEI
PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI
Președinția ROMÂNIEI
Ministerul Justiţiei
Avocatul Poporului

Ref: PLÂNGERE PENALĂ ca urmare a declaraţiei publice prin care afirmaţi că cei care se opun purtării măştii, măsurilor de distanţare şi vaccinării sunt nişte „terorişti“. Aţi încălcat:
– Cod Penal Art. 438 Infracțiuni de GENOCID și contra umanității
– Cod Penal Art 369 INCITARE LA URĂ SAU DISCRIMINARE
– Cod penal Art. 297 ABUZ ÎN SERVICIU împotriva cetăţenilor.

Domnule Prim-Ministru (fără „Stimate“ pentru că aţi pierdut respectul nostru)
CC: Stimate Domnule Preşedinte al României,
Stimate domnule Ministru al Justiţiei,
Stimată Doamnă Preşedinte a Avocatului Poporului,

Prin declaraţia de presă făcută în data de 12.03.2021, conexă cu alte acţiuni ale Guvernului şi ale instituţiilor statului cum sunt, de exemplu, internările forţate în spitalele de psihiatrie ale activiştilor civici sau ale reprezentanţilor societăţii civile (prin care se vătămează integritatea fizică şi psiho-mentală a membrilor societăţii civile), relele tratamente aplicate pacienţilor în spitalele covid (cu referire la secţia ATI din Sibiu și nu numai), vă menţionăm că în primul rând dumneavoastră (şi probabil în complicitate cu alţi membri ai Guvernului sau probabil împreună cu alţi funcţionari care lucrează în instituţiile Statului) aţi încălcat următoarele acte legislative:

 • Cod Penal Art. 438 Infracțiuni de GENOCID și contra umanității – Genocidul
  Art. (4) „Incitarea la săvârșirea infracțiunii de genocid, comisă în mod direct, în public, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.
  Săvârșirea, în scopul de a distruge, în întregime sau în parte, un grup național, etnic, rasial său religios, a uneia dintre următoarele fapte:
  a) vătămarea integrității fizice sau mintale a unor membri ai grupului;
  b) supunerea grupului la condiții de existență de natură să ducă la distrugerea fizică, totală sau parțială, a acestuia.
 • Cod Penal Art 369 Incitarea la ură sau discriminare
  Incitarea publicului, prin orice mijloace, la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.“
 • Cod Penal Abuzul în serviciu Art. 297 – (1) Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu îndeplinește un act sau îl îndeplinește în mod defectuos și prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică.
 • Constituţia României care precizează la Art. 30 – Libertatea de exprimare
  (1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
  (2) Cenzura de orice fel este interzisă
  .”
 • Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene care precizează la: Articolul 11 – Libertatea de exprimare și de informare că:
  (1) Orice persoană are dreptul la libertatea de exprimare. Acest drept cuprinde libertatea de opinie și libertatea de a primi sau de a transmite informații sau idei fără amestecul autorităților publice și fără a ține seama de frontiere.
  (2) Libertatea și pluralismul mijloacelor de informare în masă sunt respectate.
 • Convenţia de la Oviedo, ratificată de România prin Legea nr.17/2001 care precizează că:
  O intervenţie în domeniul sănătăţii nu se poate efectua decât după ce persoana vizată şi-a dat consimţământul liber şi în cunoştinţă de cauză. Această persoană primeşte în prealabil informaţii adecvate în privinţa scopului şi naturii intervenţiei, precum şi în privinţa consecinţelor şi riscurilor. Persoana vizată poate în orice moment să îşi retragă în mod liber consimţământul“. (art.5);
  O intervenţie nu se poate efectua asupra unei persoane care nu are capacitatea de a consimţi, decât spre beneficiul său direct” (art. 6 pct.1).
 • LEGEA drepturilor pacientului nr. 46 din 21 ianuarie 2003 care precizează: Pacientul are dreptul de a fi respectat ca persoană umană, fără nicio discriminare. CAPITOLUL III: Consimţământul pacientului privind intervenţia medicală Art. 13 Pacientul are dreptul să refuze sau să oprească o intervenţie medicală asumându-şi, în scris, răspunderea pentru decizia sa; consecinţele refuzului sau ale opririi actelor medicale este necesar să fie explicate pacientului.

 

 • Art. 14 din Legea nr. 37/1990 pentru organizarea și funcționarea Guvernului României cu completările ulterioare. Guvernul are următoarele atribuții principale:
  a) asigură executarea, de către administrația publică, a legilor și a celorlalte dispoziții normative date în aplicarea acestora.

Prin acest demers guvernamental şi mediatic aduceţi prejudicii Asociaţiei ANGEL, lui Eugen LUCAN, grupurilor de activişti civici, presei independente, asociaţiilor neguvernamentale care apără drepturile omului, drepturile copilului, drepturile pacienţilor sau libertăţile fundamentale sau cetăţenilor din România care aleg voluntar (conform legii) să nu se vaccineze. Prin declaraţia publică aţi creat un curent de opinie mediatic care se circumscrie încălcării articolelor precizate mai sus în special a încălcării Codului Penal Art. 438 Infracțiuni de genocid și contra umanității, „Supunerea grupului la condiții de existență de natură să ducă la distrugerea fizică, totală sau parțială, a acestuia.

Vă solicităm scuze publice sau vom solicita Instanţei de Judecată să constate că există circumstanţe agravante.

ÎN DREPT,
luând în calcul că demersal public a fost luat într-o conferinţă de presă mediatizată, susţinută la sediul Guvernului României, considerăm că se poate aplica de către Instanţele din România:
Cod Penal Genocid Art. 438 care precizează la Art. (4): „Incitarea la săvârșirea infracțiunii de genocid, comisă în mod direct, în public, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

 • Cod Penal Art 369 Incitarea la ură sau discriminare: „Incitarea publicului, prin orice mijloace, la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
 • Cod Penal Abuzul în serviciu Art. 297.(1) Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu îndeplinește un act sau îl îndeplinește în mod defectuos și prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică.

Prin acest derapaj lingvistic „suburban“, făcut în cadrul unei conferinţe de presă publice, aduceţi prejudicii Asociaţiei ANGEL, mie personal, cetăţenilor din România, presei independente, organizaţiilor neguvernamentale care apără drepturile omului, drepturile pacienţilor şi libertăţile fundamentale!

VĂ SOLICITĂM SĂ VĂ CEREŢI SCUZE PUBLICE PENTRU DERAPAJUL LINGVISTIC SUBURBAN TOT ÎNTR-O CONFERINŢĂ DE PRESĂ SAU SĂ SUPORTAŢI EXIGENŢELE LEGILOR, PE CARE NU LE RESPECTAŢI!

Rugăm celelalte autorităţi ale Statului să se autosesizeze şi să depune eforturile necesare pentru menţinerea democraţiei şi a principiilor Statului de Drept în România!

Fără consideraţie pentru prim-ministrul Cîțu,
Cu stimă şi respect pentru ceilalţi destinatari,
Eugen LUCAN
Asociaţia ANGEL
Preşedinte

şi în nume personal
Eugen LUCAN

Citiți și:
Dezvăluire bombă: „Am certitudinea că Florin Cîțu este o creație a CIA!”
Cea mai bună economistă liberală face praf bugetul Cîțu!

yogaesoteric
11 iulie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More