Două filme pentru vaccinați și nevaccinați deopotrivă: „Asta nu mai este o criză sanitară” și „Povestirile celor vaccinați”

După „Asta nu este conspirație”, care a făcut vâlvă la începutul anului 2021, regizorul belgian Bernard Crutzen ne-a oferit al doilea său documentar despre criza sanitară: „Asta nu mai este o criză sanitară”.

În timp ce se întoarce la Bruxelles cu trenul, Bernard Crutzen îi scrie o scrisoare tatălui său, cu care tocmai avusese o neînțelegere pe teme de covid. Cineastul explică, cu ajutorul unor documente și mărturii, punctul său de vedere despre campania de vaccinare, despre lipsa de democrație de la nivelul autorităților sau despre certificatul de vaccinare care, în opinia sa, duce insidios la o societate supravegheată.

Acest film este necesar să fie văzut de toată lumea! Vaccinați și nevaccinați deopotrivă, pentru a înțelege scopul și sensul a ceea ce am fost supuși în acești doi ani ieșiți din comun.

O sinteză foarte bună a ceea ce trăim și a ceea ce riscăm într-un viitor mai mult sau mai puțin apropiat. Elementele menționate nu ne sunt necunoscute multora dintre noi, în special legăturile dubioase dintre finanțe, companii farmaceutice, autorități politice și sanitare.

Cuvântul „oportunitate” este adesea folosit în domeniul farmaceutic. În acest caz, pandemia a fost o oportunitate superbă pentru aceste companii, pentru politică. Teama de a se îmbolnăvi, de a muri, de a-i contamina pe cei mai vulnerabili a permis autorităților să impună măsuri asupra populației, pentru a o face docilă, iar o populație docilă este mai ușor de controlat, se pot impune apoi alte măsuri etc. «pentru binele și siguranța tuturor».

Din păcate, temele privind siguranța au fost întotdeauna foarte populare. Este o viziune tristă a unui viitor în care cetățeanul obișnuit este „fericit” și hiperconectat, nu mai deține nimic, nu se mai deplasează unde vrea așa cum vrea și pentru care statul are grijă de tot… (în timp ce elitele continuă să dețină bogății și să meargă unde le place…).

Va fi necesar să alegem între securitate și libertate… dar între timp, în unele orașe europene, cum ar fi Bologna, se fac deja experimente cu „creditul social”, unde cetățenii virtuoși primesc puncte valoroase sub formă de vouchere etc. Chiar dacă nu suntem (încă) într-un sistem de tip chinezesc, cei care sunt în favoarea opțiunii „siguranță” ar fi necesar să citească sau să recitească 1984 a lui G. Orwell…

Criza covid-19 ne-a arătat că sistemele noastre învechite nu mai sunt potrivite cu secolul al XXI-lea. Ea a evidențiat lipsa fundamentală a coeziunii sociale, a corectitudinii, incluziunii și egalității. Acum este momentul istoric, este timpul nu doar pentru a combate virusul real, ci și pentru a configura sistemul pentru nevoile erei post-corona. Dar avem o altă alegere: putem construi un nou contract social. Pe scurt, avem nevoie de o Mare Resetare. Este necesar să mobilizăm toți constituenții societății noastre globale să lucreze împreună. Nu trebuie să ratăm această fereastră de oportunitate”, a declarat Klaus Schwab, președintele executiv al Forumului Economic Mondial.

La citatul teribil al lui Mark Twain care încheie filmul, adăugăm un altul, al lui Sébastien R.N. de Chamfort: „Este mai ușor de a legaliza anumite activități decât de a le legitima”.

Pe de altă parte, Fundația Conștiința Națiunii din Cehia ne propune un documentar cum nu s-a realizat la noi de nicio televiziune sau ONG: „Povestirile celor vaccinați”.

Documentarul este subtitrat în limba engleză:

Citiți și:
Vaccinații, bombe cu ceas. Val de decese inexplicabile
Vina „nevaccinaților”

 

yogaesoteric
16 decembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More