Dovezi care înlătură orice suspiciune: ce s-a găsit pe Giulgiul din Torino

 

Giulgiul din Torino, pânza în care ar fi fost acoperit Iisus Hristos după răstignire, a născut o mulțime de discuții. Unii susțin că această pânză este pictată, dar experții au descoperit recent urme de sânge care proveneau de la o persoană torturată, un indiciu care înlătură foarte multe suspiciuni.

Experţii pretind că există sânge pe giulgiu care nu ar aparţine unei persoane sănătoase. Aceştia argumentează că respectivele urme de sânge conţin creatinină şi feritină, substanţe ce se găsesc în sângele victimelor anumitor traume.

Experţii susţin că giulgiul ar fi pătat de sângele unei victime torturate, care susţine teoria că pânza funerară a fost utilizată la învelirea lui Iisus. Descoperirile contrazic astfel teoria conform căreia giulgiul ar fi fost pictat de falsificatorii medievali.

Giulgiul se află în prezent în Catedrala Sf. Ioan Botezătorul din Torino, Italia, unde este şi expus.

Elvio Carlino, un cercetător de la Institutul de Cristalografie din Bari, Italia, a spus că micile particule dezvăluie „o mare suferinţă” a unei victime „înfăşurate în pânza funerară”.

Respectivele particule au „o structură, dimensiune şi o anumită distribuţie”, a spus profesorul Giulio Fanti de la Universitatea din Padova. Acesta a declarat că sângele conţine niveluri înalte de substanţe precum creatinină şi feritină, găsite la pacienţii care suferă traume puternice, precum tortura.

Profesorul Fanti a declarat: „Astfel, prezenţa acestor nanoparticule biologice găsite în timpul experimentelor desfăşurate de noi demonstrează că omul înfăşurat în Giulgiul din Torino a suferit o moarte violentă”.

Giulgiul din Torino măsoară în jur de trei metri pe un metru şi conţine ceea ce pare a fi imaginea unui bărbat despre care creştinii cred că îl înfăţişează pe Iisus.

Giulgiul a fost subiectul unor studii ştiinţifice extensive pentru a-i verifica autenticitatea.


Citiţi şi:

O descoperire uluitoare, ba chiar şocantă într-un text egiptean: Iisus îşi putea transforma înfăţişarea

Patimile lui Cristos

 

yogaesoteric
6 septembrie 2017

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More