Dovezi edificatoare: Japonia a înregistrat cea mai scăzută rată a mortalității infantile în urma interzicerii vaccinurilor obligatorii

Japonia, țara cu cea mai mică rată a mortalității infantile din lume în urma interzicerii vaccinării obligatorii, îndeamnă alte țări să procedeze la fel. 

S-a dovedit statistic că cetățenii Japoniei sunt cei mai sănătoși și longevivi din lume. Țara are, de asemenea, cea mai scăzută rată a mortalității infantile din lume.

Pentru mulți nu este o surpriză faptul că guvernul japonez a interzis un număr de vaccinuri care sunt în prezent obligatorii în Statele Unite și că are, în general, legi foarte stricte în vigoare pentru alte medicamente și vaccinuri produse de Big Pharma.

Politica anti-vaccin a Japoniei a fost îndelung criticată de corifeii vaccinării din SUA, care pretind că vaccinarea publicului „promovează viața sănătoasă”. Cu toate acestea, populația Japoniei trăiește mai mult și mai sănătos decât americanii, ai căror copii sunt predispuși la un risc de două ori mai mare de deces infantil decât copiii japonezi.

Este clar că popoarele vestice (aici fiind și cazul României) au de învățat foarte multe de la Japonia când vine vorba despre abordarea vaccinării și despre probleme de sănătate publică. Japonezii sunt foarte avizați despre pericolele la care își expun copiii prin supra-vaccinare și se opun vaccinării faţă de mai multe boli odată, așa cum este vaccinarea ROR (anti-Rujeolă, anti-Oreion și anti-Rubeolă, adică binecunoscutul MMR, engl. „measles, mumps and rubella”).

În urma unui număr impresionant de copii care au dezvoltat reacții adverse în urma vaccinării ROR (MMR), precum meningită, pierderea unor membre și chiar moarte subită, guvernul japonez a scos vaccinarea ROR din programul naţional de vaccinare, în ciuda opoziției serioase a celor de la Big Pharma.

Pe lângă aceste riscuri care au condus la interzicerea injectării ROR în Japonia, vaccinul comportă și alte probleme serioase, cum sunt cele legate de autism.

Istoria tragică din Japonia a vaccinării ROR (MMR)

Vaccinul ROR a fost introdus în Japonia în aprilie 1989, iar părinții care refuzau să-și vaccineze copiii erau amendați. După trei luni de analize, oficialii au realizat că un copil din 900 de copii dezvolta reacții adverse la vaccin, o rată de două mii de ori mai mare decât cea așteptată.

Oficialii au sperat să rezolve problema prin schimbarea versiunii de vaccin dar rata de reacții adverse a rămas ridicată, unul din 1755 de copii fiind afectat. Testele efectuate pe probe de lichid cefalorahidian prelevate de la 125 de copii au arătat că vaccinul ajunsese în sistemul nervos al acestora. Patru ani mai târziu, în anul 1993, guvernul a abrogat obligativitatea vaccinării ROR.

Un medic din cadrul Ministerului Sănătății și Bunăstării din Japonia a admis faptul că administrarea separată, în doze individuale, a vaccinului împotriva rubeolei și, respectiv, împotriva rujeolei, costă dublu dar a susținut decizia, declarând că „noi credem, totuși, că merită”. Iar un alt membru din Ministerul Sănătății a declarat că interzicerea vaccinării ROR nu a condus la creșterea deceselor cauzate de pojar.

Oficialii japonezi erau, de asemenea, preocupați de faptul că vaccinul ROR produce cazuri suplimentare de oreion, citând pentru aceasta numeroase studii publicate în revista de specialitate The Lancet. În prezent vaccinurile anti-oreion și anti-hepatită B nu fac parte din Programul Național de Imunizare din Japonia.

În America zilelor noastre apar însă de două ori mai multe decese infantile decât în Japonia

Ceea ce mulți părinți nu știu despre vaccinarea ROR este că lista de efecte adverse ale acestui vaccin, extrasă chiar din broșura pe care vaccinul celor de la Merck o are în pachetul de comercializare, este lungă și alarmantă. O variantă scurtă a efectelor adverse asociate vaccinului ROR include: stări de vomă, diaree, șoc anafilactic, dureri de urechi, surzenie, diabet, artrită, mialgie, dureri de cap, crize de febră, pneumonie și moarte.

O privire aruncată asupra bazei de date VAERS (Vaccine Adverse Event Report System – Sistemul de Raportare a Efectelor Adverse ale Vaccinurilor) ne relevă următoarele cifre statistice din SUA: peste 75.000 de efecte adverse au fost semnalate ca urmare a administrării oricărei combinații de vaccinuri contra pojarului, oreionului și rubeolei, incluzând, printre altele:
– 78 de decese confirmate,
– 85 de cazuri confirmate de asurzire;
– 48 de cazuri confirmate de slăbire a vederii;
– 92 de cazuri confirmate de întârziere în creștere;
– 855 de cazuri raportate de autism;
– 116 cazuri de dizabilități intelectuale;
– 401 cazuri de defecte de vorbire;
– 276 de cazuri de pierderea cunoștinței;
– 143 de cazuri confirmate de encefalită;
– 74 de cazuri confirmate de meningită;
– 111 cazuri confirmate de sindrom Guillan-Barré (o boală care constă în afectarea autoimună a sistemului nervos periferic, n.tr.);
– 692 cazuri confirmate de disfuncționalitate a mersului (incapacitatea de a merge normal);
– 748 de cazuri confirmate de hipochinezie (incapacitatea parțială sau totală de mișcare a mușchilor);
– 653 de cazuri de hipotonie (tonus muscular scăzut);
– 4874 de cazuri de convulsii, inclusiv convulsii febrile și convulsii tonico-clonice;
– 1576 cazuri de celulită (o potențială infecție serioasă a pielii).

În anumite cazuri, vaccinul a produs chiar bolile pe care era necesar să le prevină. Astfel, conform VAERS, au fost raportate:
– 147 cazuri confirmate de pojar;
– 384 cazuri confirmate de oreion;
– 29 de cazuri confirmate de rubeolă.

De curând, oficialii japonezi au rupt tăcerea

Japonia a fost criticată pentru că ar fi rămas în urmă când vine vorba de vaccinare. Susținătorii vaccinării pretind că Japonia nu a ținut pasul cu țările dezvoltate în privința folosirii vaccinurilor. În ciuda unei liste guvernamentale de 110 boli infecțioase, Japonia oferă vaccinuri pentru doar 22 dintre ele. Reamintim, de asemenea, că Japonia a fost prima ţară care a interzis recomandarea de vaccinare anti-HPV a fetiţelor şi adolescentelor.

Unii experți în sănătate din Japonia îi contrazic însă pe apologeții vaccinării. Hiroko Mori, un cercetător în vaccinuri, este unul dintre acești experți. El este fostul șef al diviziei de boli infecțioase din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică. Mori a subliniat faptul că Japonia are una dintre cele mai scăzute rate ale mortalității infantile din lume și a pledat pentru mai puține vaccinuri, declarând că îngrijirea și alimentația excelente din Japonia au fost baza sănătății copiilor: „medicina se referă la însănătoșire, dar bebelușilor care nu pot vorbi li se administrează doze inutile de vaccinuri, ceea ce îi sperie pe părinți. Copiii își pierd abilitatea de a se vindeca pe cale naturală. Sunt atâția oameni care au suferit efecte adverse. Tot ceea ce noi solicităm este dreptul de a spune «nu». Dreptul de a alege ar fi necesar să fie recunoscut ca un drept fundamental al omului.”

Tetsuo Nakayama, decan al Facultăţii de Control al Infecțiilor din cadrul Universității Kitasato, este un expert care susține vaccinurile dar care, la rândul său, conștientizează riscurile vaccinării, declarând: „nu există nicio garanție că nu va fi acel unul dintr-o mie chiar copilul tău. Trebuie să compari riscurile efectelor adverse cu ceea ce se poate petrece dacă ai contractat boala pe cale naturală… Conform legilor în vigoare, decizia de vaccinare sau nu a copiilor aparține, practic, părinților deși recunosc că nu există o informare suficientă pentru ei, astfel încât aceștia să ia o decizie în cunoștință de cauză.”

Masako Koga, un fost reprezentant al Uniunii Consumatorilor din Japonia, și-a împărtășit îngrijorările în privința motivelor care stau la baza programelor de vaccinare: „vaccinurile ar fi necesar să fie administrate numai celor care au nevoie de ele, fapt care nu se petrece în realitate. Industria globală se bazează pe o strategie care promovează vaccinarea preventivă împotriva bolilor. Este cazul să oprim această practică. Vaccinurile sunt direct legate de bani. De la dezvoltare, circulație și până la cercetările privind efectele adverse, toate presupun o mulțime de bani investiți și puși în joc.”

Citiţi şi:

Lecții învățate în Japonia în urma reacțiilor adverse ale vaccinului Gardasil – O perspectivă a eticii medicale (I)

După vaccinarea împotriva hepatitei B, cazurile de scleroză multiplă au crescut totuși cu 65% în Franța

Mortalitatea infantilă este mai mare în ţările în care copiilor li se administrează mai multe vaccinuri 

yogaesoteric

1 octombrie 2019

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More