Dr. Fauci: Să vaccinăm întreaga lume

Dr. Anthony Fauci, care a insistat ca oamenii să continue să adere la măsuri stricte de sănătate publică chiar și după vaccinare, a declarat că virusul SARS-CoV-2 va rămâne o amenințare, motiv pentru care este necesar să se vaccineze „întreaga lume”.

Vorbind cu NPR’s Fresh Air, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase a subliniat că vaccinarea majorității populației rămâne un obiectiv cheie în lupta împotriva virusului. În același timp, oficialii să „dubleze măsurile de sănătate publică referitoare la purtarea uniformă a măștilor, distanțarea fizică, evitând adunările – în special în interior”.

Dar astfel de măsuri drastice, a spus el, ar trebui să se extindă și la nivel global. „Este important să se obțină – cu ajutorul ţărilor dezvoltate – vaccinarea întregii lumi”, a spus el, potrivit NPR. „Deoarece această infecție există în diferite grade, în orice parte a lumii, ea va fi întotdeauna o amenințare. Așa că este necesar să abordăm acest virus așa cum abordăm variola, poliomielita, rujeola și alte focare devastatoare la nivel mondial”, a continuat el.

Fauci a recomandat ca 70-85% din populația din SUA să fie vaccinată înainte ca oficialii să înceapă să retragă măsurile de sănătate publică. De asemenea, el recomandă ca oamenii să poarte măști, chiar și după ce au fost vaccinați.

Și pentru a fi sigur-sigur, există câteva motive pentru a purta măști chiar și după vaccinare. În primul rând, doriți să protejați alte persoane în cazul în care aveți virus în carenajele nazale. Şi, dacă vă uitați în comunitate, există suficient virus acolo încât, înainte de a începe să retragem măsurile de sănătate publică, trebuie ca o proporție copleșitoare din populație să fie vaccinată. Și, așa cum am spus, calculul – chiar dacă este încă o estimare – ar fi undeva între 70 și 85% din populație”, a declarat Fauci la Fox News.

De-a lungul pandemiei, sfaturile sale s-au dovedit mai degrabă măsuri politice, nu recomandări bazate de solide argumente ştiinţifice solide. De exemplu, deşi Fauci a spus că „nu există date care să indice” că purtarea a două măști funcționează – o clarificare pe care a făcut-o după ce el însuși a promovat această practică, el a spus reporterilor că poartă adesea două măști. „Zic că nu există nicio recomandare. Cu toate acestea, există mulți oameni care adoptă abordarea de bun-simț”, a clarificat el.

Citiți și:
Jurnalist american despre erorile lui Anthony Fauci: «Avem vreun motiv special să credem că se pricepe cu adevărat?»
Coronavirus: o înșelăciune mondială concepută de OMS! Documentar difuzat la televiziunea elvețiană
Sinistra Agendă din spatele panicii COVID-19

yogaesoteric
31 mai 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More