Tanzania refuză vaccinul anti-covid. Se bazează doar pe rugăciuni, Dumnezeu și suc de ghimbir

Întreaga planetă caută vaccinuri, dar există și un stat care nu dorește serul: Tanzania. Ministrul Sănătății refuză să plaseze comenzi pentru vaccinuri, sau chiar să profite de cele 2 milioane de doze care au fost rezervate prin mecanismului Covax (care face posibilă furnizarea de doze țărilor sărace). O decizie în conformitate cu discursul președintelui Magufuli.

Solicit ferm Ministerului Sănătății să fie foarte, foarte atent cu vaccinurile care sunt importate în țara noastră. Nu sunt destinate binelui națiunii noastre. Este important ca noi, tanzanienii, să fim foarte, foarte atenți”, spunea președintele la finalul lunii ianuarie. Un discurs rostit în fața mulțimii, fără distanțare, fără mască. Mai mult, șeful statului a și întărit ideea: „Fără mască: este o dovadă că virusul nu există în țară”.

Niciun caz covid-19 nu a fost identificat în Tanzania, din luna mai anul trecut. Și conducătorii sunt convinși: țara s-a eliberat de coronavirus datorită rugăciunilor, datorită lui Dumnezeu și datorită unui suc făcut din ghimbir, ceapă, lămâie, piper. Un cocktail pe care ministrul Sănătății l-a promovat pentru a evita contaminarea. De asemenea, s-au adoptat legi pentru a interzice publicarea articolelor despre boli fatale sau contagioase, fără permisiune oficială.

Cu excepția faptului că, în țară, acțiunile de protest sunt în creștere, medicii încep să depună mărturie sub protecția anonimatului (de teama represaliilor): găsesc cazuri de coronavirus care ajung la spital. Pe insula Zanzibar, o regiune semi-autonomă a Tanzaniei, vicepreședintele a confirmat că a fost internat din cauza covid-19. Un medic a identificat peste 80 de cazuri pozitive la centrul de screening al insulei. El a declarat pentru AFP că nu este autorizat să publice aceste date și le păstrează pentru o utilizare viitoare.

Autoritățile răspândesc mesaje confuze: președintele Magufuli pare acum să admită că virusul circulă în Tanzania, dar este chiar din cauza vaccinului, deoarece tanzanienii au plecat să fie imunizați în străinătate și au adus coronavirusul în țară.

Citiți și:
„Aleg riscul de a mă infecta cu covid”: Personalul sanitar din California refuză vaccinarea
Informaţii de maximă importanţă în contextul actual: Cum putem refuza în mod legal un vaccin
Elveția așteaptă șase luni înainte de a începe vaccinarea populației, ca măsură de siguranță

yogaesoteric
31 mai 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More