Dr. Geanina Hagimă: Adevăruri despre teste, măști și vaccinuri – dovezi medicale și non medicale (II)

Citiți prima parte a articolului

Vaccinurile

Nu s-a discutat deloc despre acest „amănunt” important, deși am pus întrebarea în petițiile adresate către CMR, MS. În mod normal, văzând această informație, orice medic și-ar fi pus întrebarea dacă acest aspect va duce la boli autoimune, fapt care în prezent se confirmă la nivelul ficatului, tiroidei, miocardului https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35461912/,https://www.journal-of-hepatology.eu/article/S0168-8278(21)02093-6/fulltext#sectitle0035, https://academic.oup.com/jcem/article/107/6/e2324/6541252, https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2788346.

  • Semnale despre posibilele reacții autoimune datorită similarității unor domenii ale proteinei spike cu proteine umane au existat încă înainte de începerea campaniei de vaccinare, însă nu au trezit niciun interes specialiștilor preocupați de promovarea vaccinării (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32292901/, https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fimmu.2020.617089/full, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32946016/).
  • În autorizarea EMA pentru Pfizer (netradusă în limba română cum ar fi fost normal) se recunoaște că au fost folosiți excipienți noi, ce nu au mai fost utilizați vreodată la om, despre care existau informații limitate – ALC-0315, ALC-0159 și că nu au fost realizate studii de genotoxicitate, carcinogenicitate (https://www.ema.europa.eu/en/documents/assessment-report/comirnaty-epar-public-assessment-report_en.pdf).
  • În concluziile primei autorizări condiționate EMA și FDA ale vaccinului Pfizer erau multe incertitudini, spre deosebire de siguranța afișată de specialiștii ce promovau vaccinarea. Nu se cunoșteau: durata protecției, eficacitatea la anumite populații cu risc crescut de covid sever, utilitatea administrării la persoanele infectate anterior cu SARS-CoV-2, eficacitatea viitoare a vaccinului influențată de caracteristicile pandemiei, modificările virusului și / sau efectele potențiale ale co-infecțiilor, eficacitatea vaccinului împotriva infecției asimptomatice, eficacitatea vaccinului asupra efectelor pe termen lung ale bolii covid-19, eficacitatea vaccinului asupra mortalității, eficacitatea vaccinului împotriva transmiterii SARS-CoV-2, nu se cunoșteau reacțiile adverse pe termen mediu și lung printre care și sindromul ADE. https://www.ema.europa.eu/en/documents/assessment-report/comirnaty-epar-public-assessment-report_en.pdf, https://www.fda.gov/media/148542/download
  • Principiul privind aplicarea bunelor practici clinice în cazul efectuării de studii clinice pentru evaluarea produselor medicamentoase de uz uman pentru copii nu a fost respectat „În mod normal, aceste persoane participă la studii clinice numai în cazul în care există speranța că administrarea produsului medicamentos ar însemna pentru pacient un beneficiu direct mai important decât riscurile… Produsele medicamentoase destinate copiilor, inclusiv vaccinurile, este necesar să fie testate științific înainte de a fi puse în circulație, ceea ce se poate face numai în cazul în care există garanția că produsele medicamentoase care pot avea o valoare clinică importantă pentru copii sunt studiate complet” (https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/PDF/?uri=CELEX:32001L0020&from=RO, alin 3).

Sunt numeroase afirmații inițiale care au fost contrazise de constatările ulterioare. Aceste noutăți nu au fost însă prezentate de mediul academic românesc sau de CMR.

În mod ilogic, situația vaccinării pe grupe de vârstă a fost inversă fată de situația deceselor pe grupe de vârstă. După spusele fostului coordonator al vaccinării, Valeriu Gheorghiță, în ianuarie 2022, „persoanele tinere cu vârstă între 12 și 19 ani, elevi și studenți, sunt 464.000 vaccinate cu cel puțin o doză, ceea ce reprezintă 16,7% din grupa de vârstă 12-15 ani și circa 40% din grupa de vârstă 16-19 ani”; ratele de vaccinare la populația de peste 80 de ani au fost puțin peste un sfert dintre persoanele din aceasta grupă de vârstă (https://www.realitatea.net/stiri/actual/rata-de-vaccinare-anticovid-pe-grupe-de-varsta-ce-categorie-este-fruntasa-si-cine-se-afla-la-coada-clasamentului_61e9520d443bf177e472657f).

Astfel, s-a ajuns în situația ca pentru o afecțiune care punea în pericol viața persoanelor vârstnice cu comorbidități, să fie injectate cu seruri experimentale tinerii și copiii; rezultatele le vedem după un an, când se înregistrează la nivel european doar pentru serul Pfizer, un număr de 971.864 reacții adverse, dintre care 79,1% sunt în grupa de vârstă 0-64 de ani (https://www.adrreports.eu/ro/search_subst.html). De asemenea, în mod paradoxal, în ciuda vaccinării, numărul de cazuri și decese prin covid, în loc să scadă, au crescut în 2021 față de 2020.

  • Reacțiile adverse raportate sunt numeroase și diverse, la nivel global (https://www.vigiaccess.org/) fiind raportate până la data de 12-06-2022 3.880.081 reacții adverse, majoritatea la categoria 18-60 ani, adică la populația care avea risc scăzut de a deceda prin covid.

Reacțiile adverse postvaccinale s-au înmulțit, aspect reflectat și de diferențele dintre prospectele actualizate față cele inițiale (https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/comirnaty-epar-product-information_en.pdf):

Consecințele psihiatrice ale pandemiei și măsurilor luate asupra populației și mai ales asupra copiilor sunt importante:

  • CDC a publicat un studiu în 1.04.2022 în care se arăta că mai mult de unul din trei elevi de liceu (37,1%) s-au confruntat cu o sănătate psihică precară în timpul pandemiei de covid-19. În plus, 44,2% dintre studenți au experimentat sentimente persistente de tristețe sau deznădejde, aproape 20% au considerat serios sinuciderea și 9% au încercat să se sinucidă în cele 12 luni dinaintea sondajului. Aceste sentimente au fost mai puțin răspândite în rândul celor care s-au simțit apropiați de prietenii de la școală și au fost virtual conectați în timpul pandemiei (https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/71/su/su7103a3.htm?s_cid=su7103a3_w).
  • Aproximativ 55% dintre adolescenți au spus că au fost supuși ofenselor sau altor insulte verbale de către un adult din casă în timpul lockdown-ului, potrivit NBC News. De asemenea, peste 11% au raportat că au suferit abuz fizic. (https://www.nbcnews.com/health/health-news/teen-mental-health-pandemic-cdc-report-finds-troubling-trends-rcna22357)
  • Numărul deceselor cauzate de alcool în Statele Unite a crescut cu peste 25% în timpul primului an de pandemie, afectând aproape fiecare familie. (https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2790491?guestaccesskey=3ba9d70b-9eb6-41f4-8ed5-e8a8f4db2a1a)
  • În octombrie 2020, un studiu intitulat „Tulburări de sănătate psihică legate de decesele asociate cu covid-19” publicat în JAMA a avertizat că „dovezile acumulate indică faptul că se ridică un «al doilea val» de decese și perturbări asociate cu pandemia – rate în creștere ale tulburărilor de sănătate psiho-mentală și legate de consumul de substanțe.

Această creștere iminentă a problemelor de sănătate psiho-mentală va crea noi provocări pentru persoane, pentru familii și comunități, inclusiv creșterea numărului de decese prin sinucideri și supradoze de droguri. Ca și în cazul primului val de covid-19, valul de probleme de sănătate psiho-mentală va afecta în mod disproporționat persoanele de culoare și hispanice, adulții în vârstă, grupurile cu o condiție socioeconomică precară de toate rasele și etniile și lucrătorii din domeniul sănătății” (https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2771763?guestAccessKey=a786448d-dda4-4f25-80e3-8b6b42b8b9d8, https://www.kff.org/coronavirus-covid-19/issue-brief/mental-health-and-substance-use-considerations-among-children-during-the-covid-19-pandemic/).

Citiți și:
Nou studiu prezintă „dovezi incontestabile” că vaccinurile anti-covid cu ARNm provoacă leziuni vasculare și ale organelor
Crimele vaccinării anti-covid-19. Sindrom imunodeficitar, septicemii, decese – creștere de 2000% în SUA! (I)

 

yogaesoteric
9 noiembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More