Dr. Oana Mihaela Secară desființează teoria infectării cu noul coronavirus prezentată de autorități: „Nu se transmite prin suprafețe. Aceste virusuri au nevoie de niște condiții speciale ca să se poată transmite”

Dr. Oana Mihaela Secară, medic primar la Spitalul Municipal „Sfântul Ierarh dr. Luca” Onești, a declarat jurnaliştilor de la Ziarul Național că noul coronavirus „nu se transmite prin suprafețe, asta este clar, și este necesar să înțeleagă toți că, pe măsură ce trece timpul, multe elemente se elucidează și încep să devină evidente. Sunt articole medicale în care s-a precizat că s-a încercat cultivarea virusului de pe suprafețe și nu s-a reușit”.

Eu tot insist asupra modului în care se transmite virusul. Nu este vina nimănui că nu s-a știut de la început cum se transmite, dar, după un timp, este necesar să înțelegi că realitatea este cea care este”, a continuat medicul.

Secară a precizat, totodată, condițiile în care virusul se poate transmite. Astfel, „este un virus care se transmite pe cale respiratorie și este foarte greu să cultivi un astfel de virus de pe suprafețe. Aceste virusuri au nevoie de niște condiții speciale ca să se poată transmite. Mai simplu spus, dacă secrețiile ajung pe suprafețe, ele se usucă și nu mai există condițiile de umiditate, PH, substanțe nutritive, ca să supraviețuiască virusul. Ar trebui să atingi acea suprafață exact în momentul în care au fost împrăștiate secrețiile, sau foarte aproape de momentul acela, și apoi tot atunci să le introduci în cavitatea bucală sau nazală. Dar chiar și așa este dificil, pentru că pe toate mucoasele există o barieră formată din mulți factori, dar mai ales din IGA, o imunoglobulină care se află în mucusul respectiv, nazal sau bucal, care contracarează particulele virale, iar cantitatea introdusă prin acest gest, de a pune mâna la nas sau la gură, este nesemnificativă”.

„Nu este cazul să ne panicăm pentru o maladie în care 997 din 1.000 de persoane se vindecă”

De asemenea, doctorul primar a mai ținut să precizeze faptul că decedații nu pot transmite virusul. „Ca să se contamineze cineva ar fi nevoie ca în încăpere să fie o cantitate foarte mare de particule virale expirate. Iar biocidele împrăștiate peste decedați constituie practici inspirate din cele cu microorganisme de altă natură. Ceea ce spun cei de la pompe funebre, că se pot contamina atunci când pliază persoana decedată ca să o îmbrace și apare acel suflu al morții, nu este suficient ca să se infecteze. Pentru că, și am să repet acest aspect până o să înțeleagă toată lumea, în încăperea aceea mică, neaerisită, trebuie să existe o concentrație foarte mare de particule virale pe care să le respiri mult timp. Au fost persoane care au stat cu bolnavi covid în casă și nu au contractat virusul.

Nu în ultimul rând, dr. Secară a mai vorbit despre transmisia virusului în spațiile închise. Potrivit medicului „dacă cineva se află într-o încăpere relativ mică, cum este un birou, o locuință sau un mijloc de transport, și petrece timp mai mult, sau repetat în acea încăpere și acolo este o concentrație mare de particule virale, atunci IGA-ul nu mai face față și poate, la un moment dat, să apară contaminarea. De aceea persoanele care s-au infectat cam știau de la cine, iar persoanele respective erau apropiate”.

Citiţi şi:
Dr. Radu Ciornei, cercetător imunolog: «Un pacient confirmat pozitiv Covid nu este neapărat și o persoană care poate contamina pe alții»
Aspecte urgente importante referitoare la TIPURI DE PROFILAXIE a bolilor corelate cu unele exemple practice… (I)

yogaesoteric
14 iunie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More