Dr. Oana Secară: „Autoritățile nu au înțeles nici acum cum se transmite virusul”

Medicii spun că virusul covid nu se transmite în magazine sau în săli de spectacole

Medicul Oana Mihaela Secară arată că menținerea măsurii de purtare a măștii de protecție la interior este o dovadă clară a faptului că autoritățile nu au înțeles încă modul în care se transmite virusul.

În magazine, în diverse spații publice în care se desfășoară evenimente artistice sau sportive, în săli de spectacole, virusul nu se transmite, pentru că sunt spații mult prea mari, chiar dacă sunt închise, și nu este necesară masca de protecție, susține dr. Oana Mihaela Secară.

Aici este problema pe care ei nu o înțeleg, că virusul se transmite doar în spații mici, închise și neaerisite, în care concentrația de virus este suficient de mare ca să poată determina îmbolnăvirea, și e necesar un timp îndelungat sau repetat care să fie petrecut în spațiul respectiv.

Este necesar să fie ridicată măsura obligativității purtării măștii în spații închise, pentru că lumea nu mai suportă și nu își mai are rostul, nu l-a avut nici înainte, pentru că, repet, nu s-a înțeles cum se transmite virusul. Orice măsură e firesc să aibă legătură cu modul în care se transmite. Atâta timp cât nu acesta este modul în care se transmite, nu avem o măsură care are legătură cu transmiterea. Până când autoritățile nu vor înțelege că nu se transmite în aceste spații, nu ai cum să explici.

Este nevoie să pleci de la o observație medicală clară și făcută cu tot discernământul și cu toată lipsa de interes pentru un scop sau altul”, a declarat dr. Oana Mihaela Secară.

Medicul arată că este atât de evident că virusul se transmite de la persoanele cele mai apropiate, încât este clar că nu avem ce căuta cu mască în magazine, în săli de teatru sau de cinema.

Imunitatea există

Medicii spun că variantele care au apărut sau vor apărea de acum înainte vor întâlni persoane care au trecut prin boală, care la noi sunt în jur de 6-7 milioane, și care și-au dezvoltat un răspuns imun mai complex decât anticorpii anti-proteina spike.

În cazul vaccinaților, să știți că și dintre ei, dacă nu o jumătate, hai să zicem o treime, deja au făcut boala și au și ei un răspuns imun complex. Se poate petrece, la un moment dat, să apară o variantă, ca și la gripă, care totuși are niște caracteristici care diferă mai mult, s-ar putea să mai existe niște simptome ușoare de viroză respiratorie”, a precizat dr. Oana Mihaela Secară.

Orice viroză respiratorie se mai poate face, chiar de mai multe ori, dar în momentul în care răspunsul imun a fost dezvoltat prin boala naturală, nu prea mai avem de ce să ne facem griji pentru formele care vor urma, susține medicul. Doar dacă persoana respectivă între timp dezvoltă o patologie asociată foarte complexă, adică devine o persoană foarte suferindă, are niște comorbidități care afectează pulmonul, care afectează cordul, ficatul sau organele principale, care, într-adevăr, poate influenţa nefavorabil o evoluție ulterioară a unei viroze respiratorii. Dar asta este valabil pentru toate virozele respiratorii, potrivit dr. Oana Mihaela Secară.

Raportări eronate

Morții în plus raportați în fiecare zi de ministrul Sănătății provin de la medicii care au avut curaj să scrie adevărata cauză de deces a pacienților covid. Instrumentul statistic, care este extraordinar de prețios în medicină, sensibil și cu foarte multe beneficii, este folosit acum în mod greșit, spun medicii. Aceștia arată că certificatele de deces ar fi fost necesar să fie completate așa cum s-au completat dintotdeauna, în baza aprecierii medicului curant, care decide afecțiunea care a determinat decesul pacientului.

Nu a fost corect să vină cu o lege care să spună că este obligatoriu să declari că pacientul a murit de covid. Medicul era bine să fie lăsat să-și facă meseria lui cum și-a făcut-o și până acum, el știe cel mai bine care este cauza decesului. Dacă ar fi lăsat medicii să spună cauza reală a decesului, atunci ar fi văzut exact numărul de decese covid și am fi avut o viziune foarte clară asupra mortalității în această boală. Dacă manipulăm datele de intrare, toate măsurile pe care le vom lua vor fi greșite”, a mai precizat dr. Oana Mihaela Secară.

Citiți și:
Studiul Oxford răstoarnă tot ce se știa până acum: ‘Cazurile au explodat după introducerea măștilor. Nu ajutau nici la gripă’
Medic pneumolog anti-mască, chemat în fața Consiliului Ordinului Medicilor
Un medic zguduie lumea științei: ‘Covid-19 este o farsă! Masca, distanţarea şi testele sunt inutile! Totul e o afacere’

 

yogaesoteric
22 septembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More