Dr. Vasile Astărăstoae, despre un paradox: odată cu atingerea unui prag de 30% populație vaccinată apare și o creștere a cazurilor de infectați

Dr. Vasile Astărăstoae, fostul președinte al Colegiului Medicilor, a scris despre paradoxurile cu care se confruntă lumea, în contextul vaccinărilor și al evoluției pandemiei. În articolul de pe blogul său, Vasile Astărăstoae vorbește despre un „paralelism inexplicabil”.

„Într-un interviu pentru documentarul Hold-Up, celebru virolog francez Luc Montagnier (Premiul Nobel pentru Medicină) declara că, după ce o persoană este vaccinată, virusul nu este ucis sau neutralizat. În schimb, virusul găsește «o altă soluție» sub formă de variante.

Virologul ar mai fi spus: «În fiecare țară este la fel: curba vaccinărilor este urmată de curba deceselor».

Imediat după această declarație, experți în virologie, epidemiologie și sănătate publică au sărit ca arși și au susținut că această afirmație este falsă, deoarece mutațiile fac parte din evoluția naturală a virusurilor.

Acest aspect nu explică însă evoluția paradoxală a pandemiei: țările cu o rată mare de vaccinare nu stăpânesc mai bine epidemia comparativ cu cele cu o rată mică de vaccinare. Dimpotrivă.

De exemplu, dacă comparăm datele valabile la 24 iulie 2021 observăm că numărul de infecții, spitalizări, decese este în creștere semnificativă în țările «fruntașe» la vaccinări (Marea Britanie, Spania, Portugalia, Israel, Ungaria, Polonia etc.) comparativ cu țările care au vaccinat mai puțin (România, Bulgaria).

Mai mult, apare și un paralelism inexplicabil: odată cu atingerea unui prag de 30% populație vaccinată apare și o creștere a cazurilor de infectați.

Unii cercetători încearcă să lege această evoluție de două fenomene cunoscute: antibody-dependent enhancement (ADE) și enhancement respiratory disease (ERD)”, a notat profesorul.

Doctorul Astărăstoae se întreabă, ironic, dacă nu cumva nevaccinații sunt considerați vinovați pentru explozia infecțiilor din Israel, din cauză că nu sunt clienții marilor companii.

„Alt paradox: deși vaccinații sunt protejați față de varianta delta doar în proporție de 39% (potrivit declarațiilor oficialilor din Israel), transmit virusul, reprezintă 40% dintre cei internați și mor de covid-19, nevaccinații sunt acuzați de toate relele.

Poate pentru că ultimii nu contribuie la progresul științei și la bunăstarea financiară a firmelor producătoare de vaccinuri?”, a întrebat profesorul Astărăstoae pe blog.

Citiți și:
România, într-o statistică mondială care demonstrează că vaccinurile împotriva covid duc la mai multe infectări și decese
De ce se contagiază persoanele vaccinate? Experții indică trei factori
Scoția: Decesele după 6 luni de vaccinări împotriva covid au depășit numărul total de decese după 15 luni de covid în toată Anglia

 

yogaesoteric
28 noiembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More