De ce se contagiază persoanele vaccinate? Experții indică trei factori

Varianta delta, vârsta pacienților sau timpul care a trecut de la vaccinare ar putea influența pierderea așa-zisei imunități la coronavirus de după injectarea cu serurile experimentale

În Spania, aproape 37,5 milioane de persoane au primit deja programul complet de vaccinare (79.2% din populație), cu unul dintre vaccinurile Pfizer, Moderna, AstraZeneca sau Johnoson&Johnson. În ciuda acestui fapt, încep să apară din ce în ce mai multe cazuri de covid printre cei vaccinați.

Vârsta

Potrivit ziarului Nius, majoritatea cazurilor de covid care apar la persoanele deja vaccinate, apar la cei foarte în vârstă care au fost vaccinați de mai bine de șase luni. În plus, varianta Delta a virusului, caracterizată printr-o mai mare ușurință de transmitere, câștigă în greutate în țară în fiecare zi. Oamenii de știință au început să se întrebe dacă vârsta și trecerea timpului de la injectare influențează anticorpii și efectele vaccinurilor.

Imunosenescență

Imunologii indică imunosenescența, îmbătrânirea sistemului imunitar, ca un posibil răspuns la infecții în rândul persoanelor deja vaccinate.

Odată cu îmbătrânirea, sistemul imunitar îmbătrânește și el, astfel încât persoanele în vârstă au un răspuns mai slab atât la infecții, cât și la vaccinuri. Și este posibil ca unii dintre ei să aibă nevoie de a treia doză pentru o acoperire mai bună”, subliniază imunologul Alfredo Corell pentru ziarul Nius.

Trecerea timpului de la administrarea celei de-a doua doze

Un alt factor care ar putea influența infecțiile între vaccinați este pierderea anticorpilor. Corell remarcă faptul că nu pare să existe „o pierdere de anticorpi” în timp, dar că „nici nu este cazul să joci toate cărțile pe anticorpii neutralizatori”.

Celulele T și B de memorie pot produce un răspuns imun dacă apare o nouă infecție cu coronavirus, deci am putea vorbi despre o imunitate după vaccinare care durează ani sau o viață, încearcă să ne convingă medicii, în timp ce realitatea pe care o vedem în jurul nostru este alta: spitalele se umplu cu vaccinați bolnavi de covid.

A treia doză

O altă explicație oferită de medici este că vaccinații care s-au îmbolnăvit au făcut doar două doze, nu și pe a treia. Conform datelor Ministerului Sănătății din Israel, majoritatea celor vaccinați care s-au îmbolnăvit au fost infectați cu varianta delta pentru că nu s-au injectat a treia oară. Responsabilii de la Pfizer susțin că a treia doză a vaccinului lor ar putea crește chipurile anticorpii de până la zece ori mai mult. Între timp, chiar și cei care s-au injectat cu toate dozele au aflat că de fapt complet protejați nu sunt, că pot în continuare să se infecteze și să îi contamineze și pe cei din jurul lor, ceea ce se și petrece.

Citiți și:
„Inutile, ineficiente, periculoase și nesigure” – Astfel califică vaccinurile împotriva covid medici din întreaga lume
Ex-vicepreședintele Pfizer, dr. Michael Yeadon și peste 160 de medici din întreaga lume, au avertizat Europa asupra pericolelor vaccinurilor covid
Studiu The Lancet. Cu cât scad șansele de a lua covid, în funcție de vaccin: 1,3% AstraZeneca, 1,2% Moderna și 0,84 Pfizer

 

yogaesoteric
20 noiembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More