Dr. Vlad Ciurea, neurochirurg: Închideţi ştirile cu influențe nefaste, deschideţi muzica armonioasă pe toate canalele şi veţi fi fericiţi!

1 octombrie este Ziua Internațională a Muzicii, sărbătoare ce a fost inițiată de Yehudi Menuhin, cunoscutul elev al marelui compozitor George Enescu. Într-un interviu acordat cu această ocazie, cunoscutul neurochirurg Alexandru Vlad Ciurea ne îndeamnă să închidem toate știrile cu influențe malefice și să ne deschidem urechea către muzica armonioasă, de bună calitate.

Membru onorific al Academiei Române, dr. Vlad Ciurea explică beneficiile muzicii de calitate: „Datorită acestei muzici, impactul pe care îl primim prin sistemul auditiv se difuzează în întregul creier şi are loc o emulație, o infuziune a tuturor centrilor nervoși. Staţi undeva sub o cupolă de muzică, poate să fie la o filarmonică, într-un amfiteatru deosebit, într-o biserică, uitaţi-vă în sus, uitaţi-vă în jos şi, în cadrul muzicii care se percepe, vă transformă într-o mişcare cerebrală cu totul deosebită şi începeți să plutiţi, intraţi într-o transă. De ce se produce această transă? Pentru că muzica deschide foarte mulţi centri nervoşi. Centrii nervoşi, ca nişte luminiţe, încep să se conecteze între ei şi dintr-odată se produce o deschidere a unor căi pe care noi nu le avem percepute în faţa noastră şi încep să se deschidă treptat, treptat.

Întrebat care este efectul muzicii, a acestui element pe nedrept neluat în considerare de mulți dintre români, în viața de zi cu zi, cunoscutul neurochirurg a precizat faptul că aceasta are beneficii importante asupra ființelor umane, încă din timpul vieții intrauterine, continuând cu perioadele de convalescență ale adulților.

Am avut pacienți preoți aflați în stare de comă din cauza diferitelor afecțiuni. Le-am pus căștile, psalmi şi cântece bisericești. Îi înviorează. Se vede pe fața lor că dintr-odată se produce un fenomen de fericire. Muzica produce această ridicare a funcțiilor cerebrale”,  a afirmat medicul în cadrul aceluiași interviu.

Totodată, neurochirurgul Vlad Ciurea ne îndeamnă să evităm pe cât posibil tot ceea ce ne poate afecta în mod nefast sistemul nervos și să căutăm fericirea inclusiv prin intermediul muzicii, ca mijloc de îmbunătățire a sănătății sistemului nervos.

Citiți și:
Muzica ar putea contribui la recuperarea mai rapidă a pacienţilor după o intervenţie chirurgicală (studiu)
Muzica divin inspirată, binefăcătoare este un nesecat izvor de sănătate şi bucurie
«Pe muzică barocă, neuronii capătă un ritm specific geniilor» – Prof. dr. Ioan Bradu Iamandescu

 

yogaesoteric
2 decembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More