Efectele Supărării. Suntem ceea ce gândim

 

Supărarea este una dintre cele mai răspândite încălcări ale legilor universului, care poate determina mari neplăceri, atât în viaţa aceluia pe care te superi, cât şi în propria ta viaţă.

Potrivit legii bumerangului, tot ceea ce emitem către înafară, din orice registru vibratoriu: gânduri, vorbe, dorinţe, fapte, sentimente, se întoarce înapoi la noi producând anumite efecte specifice. Dacă ceea ce emitem este dizarmonios, vom suporta apoi efectele perturbatoare pe care ecourile lor le au asupra câmpului nostru energetic. De aceea nimeni nu poate face rău altuia, fără să plătească.

Gândul

Când ne gândim la cineva, se creează instantaneu o punte energetică între noi şi omul la care ne gândim. De aceea, orice gând rău reprezintă un atac energetic care aduce un prejudiciu persoanei respective. Astfel, ne atacăm şi ne vătămăm unul pe altul în mod inconştient, fără să ne dăm seama.

Gândirea noastră dispune de cea mai puternică forţă creatoare din întregul univers. Gândul este cel care aduce pacea şi liniştea în sufletul nostru. Gândul este cel care atrage binele sau răul în existenţa noastră.
Toate gândurile rele emise plutesc în aer ca nişte mine ameninţătoare pentru a-l lovi pe cel care le-a emis.

Oricând aveţi gânduri nefaste despre o persoană, pentru a le contracara efectele nefaste este binevenit să vă rugaţi apoi pentru sănătatea ei.

În cuplu

Neînţelegerile într-o relaţie de cuplu vin din nevoia de a-l controla şi domina pe celălalt. Fiecare încearcă astfel să aibă controlul şi să rămână deasupra întregii situaţii. Când controlezi o altă fiinţă îi iei energia, îţi faci plinul pe socoteala altuia. Astfel devii vampir energetic.

Răcirea relaţiilor dintre doi iubiţi se datorează creşterii nivelului de agresivitate interioară. Lipsa de compatibilitate duce la lipsa de comunicare. Lipsa de comunicare duce la dezastru. Lipsa de comunicare prin iubire duce la ură.

O agresivitate subconştientă faţă de bărbaţi / femei se transformă într-un program de autodistrugere.

Dacă doi iubiţi abuzează fizic sau emoţional unul de celălalt, atunci ei nu merită să rămână împreună. Cu cât este mai puternică dependenţa de fiinţa iubită, cu atât mai numeroase sunt pretenţiile noastre faţă de ea.

Dependenţa naşte agresivitatea, iar agresivitatea produce boala.
Dependenţa de dorinţe, frica, depresia şi supărarea atrag gelozia.

Orice expresie dură, afirmată pe un ton categoric poate provoca un rău atât celui care o rosteşte cât şi unui alt om. Ori de câte ori cădem pradă acestui prost obicei, ne deconectăm de la sursă şi intrăm în suferinţă.

Cearta, mânia, nerăbdarea emit în tăcere o mare forţă destructivă. Numai prin iubire se poate seca izvorul răutăţilor.

În dragostea omenească este necesar întotdeauna să existe o detaşare de omul iubit. Cu cât aveţi mai multe pretenţii, iritări şi nemulţumiri faţă de omul apropiat, cu atât mai mult creşte dependenţa de el.

Dependenţa de valorile materiale ne va omorî încetul cu încetul şi spiritul şi sufletul.

Despre problemele personale

Să nu vorbiţi despre nenorocirile trăite, pentru că ele pot prelungi durata lor.

Când nu povestim cuiva despre problemele noastre, noi ne îndepărtăm de ele. Această distanţare este primul pas pentru depăşirea acestora.

Când vorbiţi despre problemele şi emoţiile dvs. este esenţial să nu căutaţi milă sau compătimiri.

Dacă aveţi o mare supărare sau tristeţe, urmăriţi să nu aduceţi sentimentele acestea acasă. Ieşiţi afară, în special în locurile cu verdeaţă, şi plimbaţi-vă! Nu faceţi din casa dvs. o groapă de gunoi energetic.

Dacă locuiţi undeva de câţiva ani şi aţi saturat spaţiul respectiv cu regrete, supărări şi spaime, amintiţi-vă momentele în care v-aţi certat şi v-aţi supărat, aşezaţi-vă acolo, iertaţi, anulaţi agresivitatea faţă de iubire, rugaţi-vă (de ce nu?) pentru a purifica atmosfera!

Descărcarea emoţională

Este mai bine să plângeţi, decât să urâţi.

Dacă n-aţi reuşit să vă învingeţi emoţiile instinctuale nefaste care vă acaparează, respectivele energii se acumulează în mod inevitabil. Atunci când plângeţi, o mare parte din agresiunea resimţită este eliberată.

Munca

Munca nu este cazul să ne omoare, ci să ne dezvolte. Ceea ce înseamnă că supraîncărcările nu este adecvat să fie permanente şi în fiecare ocupaţie este bine să găsim plăcerea. Dacă nu există plăcere, orice activitate se poate transforma într-o suprasolicitare şi va dăuna sănătăţii.

Urmăriţi să identificaţi cât mai corect care este munca care v-ar aduce satisfacţii prin însăşi existenţa ei în viaţa dvs.

Nu căutaţi neapărat satisfacţii materiale. Nu căutaţi plată, nici laudă şi nici o răsplată, orice aţi face. Atunci când săvârşim o faptă bună, în mod obişnuit noi pretindem imediat recompensă. Această aşteptare aduce ca rezultat suferinţa. Cu cât veţi intensifica acest tip de pretenţii, cu atât va creşte nivelul de agresivitate şi se va întări programul de autodistrugere.

Ofense

Când cineva te jigneşte, nu te răzbuna, nu-l urî şi nu te supăra pe el, întrucât această jignire este de fapt un dar de la Dumnezeu. Dacă n-o accepţi, urmează ca purificarea sufletului să se înfăptuiască prin boli şi nenorociri, iar dacă nu eşti pregătit nici pentru aceasta, ea vine prin moarte. Această formă de purificare ne este dată prin intermediul celor apropiaţi, de aceea în măsura în care reuşim să-i iertăm, în aceeaşi măsură sunt posibile transformări interioare de profunzime.

Se cuvine să iertăm nu numai în gând ci şi cu sufletul. Cel mai mult ne leagă de trecut supărările neiertate. Iertând un om care ne-a jignit sau ne-a supărat, ne putem vindeca de o boală gravă.

Cum dăruieşti, aşa primeşti!

Roagă-te în permanenţă ca toţi cei din jurul tău să fie fericiţi, sănătoşi şi întreaga lume să fie binecuvântată. Această rugăciune va iradia atât de multă iubire către întreaga lume, încât iubirea se va întoarce la tine din belşug.

Răzbunându-te, te faci egal cu adversarul. Iertându-l, te arăţi superior. Iertând, ne eliberăm pentru a ne putea înălţa. Este necesar să fim conştienţi că iertând, îi eliberăm pe cei care ne-au greşit, deci iertând oferim libertate.

Să alegi calea iertării, pentru că numai ea desface rana încleştată în timp.

Iertare şi iubire

Există o lege a Creaţiei (descoperită şi de ştiinţă în universul fizic – principiul al III-lea al mecanicii, cunoscut şi sub numele de Principiul acţiunii şi reacţiunii), conform căreia răul pricinuit altora ne face rău şi nouă înşine. De aceea străduinţa de a ierta duşmanii şi de a îndrepta spre ei numai gânduri de pace şi iubire constituie totodată un act protector pentru noi înşine.

Aşadar, suntem ceea ce suntem, ca rezultat a ceea ce gândim.


Citiţi şi:

Legea fundamentală a cauzei şi efectului, în lumina înţelepciunii budiste

Descoperiri recente! Creierul se modelează în funcție de ceea ce gândim, simțim și facem!

 


yogaesoteric
22 decembrie 2019


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More