Elon Musk, pe Twitter: «Piramidele (egiptene) au fost evident construite de extratereştri»

 
Această afirmație făcută de Elon Musk pe Twitter a stârnit un val de reacții – atât de susținere, cât și de condamnare.

Piramidele egiptene au fost, de la descoperirea lor, un motiv de permanentă uimire. În special Piramida lui Keops, cea mai mare dintre ele, este o enigmă uriașă și acum. Practic, și astăzi, cu toată tehnologia pe care o avem, ne-ar fi foarte greu să realizăm o construcție din piatră de mărimea și perfecțiunea structurală a acestei piramide.

Pe lângă acestea, poziționarea ei față de punctele cardinale și proprietățile energetice excepționale pe care le are, dovedite științific (și în România a fost construită pe vremea lui Ceaușescu, în Pitești, o piramidă la scara 1:10 în care s-au realizat experimente de succes, premiate în afara țării), ne vorbesc despre o excepțională cunoaștere tehnică, științifică și spirituală a celor care au ridicat-o.

Privind din această perspectivă, este greu să ne imaginăm că o populație cu unelte primitive a putut să facă ceva de grandoarea și precizia Piramidei lui Keops, în urmă cu 4.500 de ani. Și atunci?

Căutând o explicație, oamenii s-au gândit la două scenarii: 
1) A existat o civilizație foarte evoluată, care a ridicat această piramidă cu mult înainte de data oficială de construcție, civilizație care a dispărut între timp, moștenirea ei pierzându-se în nisipurile africane; 
2) Piramida este opera unei civilizații extraterestre care a vizitat planeta la un moment dat.

Sigur, acest ultim scenariu pare, la prima vedere, fantezist. Problema este că avem o multitudine de artefacte străvechi, atât în Egipt, cât și în America Centrală și de Sud care ne înfățișează figuri de cosmonauți și obiecte aerodinamice care seamănă izbitor cu avioanele de astăzi, încât este dificil să nu fim bulversați și să nu cădem pe gânduri. Pentru că, nu-i așa, ne putem imagina că i-a inspirat ceva în realizarea acestor reprezentări…

Totuși, Rania al-Mashat, ministrul egiptean pentru Investiţii şi Cooperare Internaţională îl contrazice pe Elon Musk și îl invită în Egipt ca să se convingă că piramidele au fost construite de oameni.

În același timp, cunoscutul arheolog egiptean Zahi Hawass a răspuns și el într-un scurt videoclip în limba arabă, postat pe rețelele de socializare, afirmând că argumentul domnului Musk a fost o „halucinație completă”, notează BBC.

Care este realitatea? Pe de o parte, explicațiile potrivit cărora Piramida lui Keops a fost construită cu uneltele primitive de acum 4.500 de ani, sunt foarte puțin convingătoare. Ar fi interesant să îi vedem pe susținătorii ei construind ceva similar cu unelte din piatră și cupru! Pe de altă parte, ideea prezenței pe Terra, la un moment dat, a unei civilizații extraterestre, este greu de acceptat în contextul paradigmei de gândire în care umanitatea trăiește astăzi.

De ce și-a asumat atunci Elon Musk această afirmație? Doar de dragul controversei? Să fie imposibil ca o civilizație extraterestră să fi ajuns în urmă cu mii de ani pe Terra?

Citiţi şi:

O formațiune ciudată ieșită de sub ghețuri a înfierbântat internetul. Dacă este mâna omului în ecuație, istoria va fi astfel răsturnată

O teorie controversată: proveniența extraterestră a ADN-ului uman

yogaesoteric

7 septembrie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More