Emiratele Arabe Unite au înfiinţat un minister al fericirii

 

Premierul Emiratelor Arabe Unite, şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, care este şi monarhul Dubaiului, a anunţat înfiinţarea unui Minister al Fericirii, ca parte a unei restructurări guvernamentale, scrie BBC News. Acesta va implementa politici menite să genereze „bunăstare socială şi satisfacţie”, urmând să existe şi un Minister al Toleranţei, care va promova virtutea „ca valoare fundamentală a societăţii din Emiratele Arabe Unite”, după cum a scris şeicul pe Twitter.

Ceremonia de inaugurare a Ministerului Fericirii a avut loc la Dubai, iar primul ministru al Fericirii este o femeie.

Oficialul arab a precizat că va exista o fuziune între câteva ministere şi că plănuieşte să externalizeze mare parte din serviciile guvernamentale. „Guvernele trebuie să fie flexibile. Nu vrem mai multe ministere, ci mai mulţi miniştri capabili să gestioneze schimbarea”, a declarat şeicul la 8 februarie, în cadrul Summitului Mondial Guvernamental organizat în Dubai. „Vrem un guvern tânăr şi flexibil care să îndeplinească aspiraţiile tinerilor şi ambiţiile cetăţenilor noştri”.

Pe lângă cele două ministere mai sus amintite, în Emiratele Arabe Unite va exista şi un Consiliu Naţional al Tinerilor, format dintr-o „elită de bărbaţi tineri şi femei tinere” care va oferi consultanţă guvernului pe probleme legate de generaţia lor şi care va fi condus de o femeie-ministru în vârstă de 22 de ani. „Energia tinerilor va alimenta guvernul nostru pe viitor”, a subliniat şeicul Mohammed, care a mai spus: „Vrem un guvern care să consolideze abilităţile oamenilor săi, pe lângă furnizarea de servicii, (…) un guvern care să plaseze fericirea cetăţenilor în faţa tuturor priorităţilor sale”.

În ceea ce priveşte educaţia, scrie The National, va fi înfiinţată o fundaţie independentă care va administra şcolile publice, condusă de un comitet de directori care vor raporta guvernului agenda naţională în materie de educaţie. Potrivit şeicului, şcolile publice se vor bucura de un grad mai mare de independenţă.


Citiţi şi:

Fericirea aparentă şi realitatea

Alimente şi plante medicinale care favorizează savurarea stării de fericire (1)

Buthan, regatul fericirii

 

yogaesoteric
1 aprilie 2016


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More