Epidemie mondială de miopie. Soluția pe care mulți nu o știu

 

În 1970, aproape 25% dintre oamenii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 54 de ani erau miopi. În anii 2000, procentajul a crescut la 41%. În unele părți ale lumii, spre exemplu în Singapore, armata are probleme cu recrutarea deoarece nu îi poate înrola pe cei care suferă de miopie. În 2012, în Coreea de Sud, un studiu făcut pe adolescenți de 19 ani a arătat că aproape 96% dintre ei sunt miopi.

„Copii și adulții petrec foarte mult timp în fața ecranelor și mai mult timp în casă, spune Mark Jacquot, director al unei clinici medicale. Acest stil de viață contribuie la reducerea focusului pe obiectele aflate la distanță, ceea ce înseamnă miopie.”

Rolul luminii în declanşarea miopiei

Cel mai important sfat pe care Pfeiffer îl oferă părinţilor ca măsură preventivă împotriva miopiei este următorul: „Trimiteţi-vă copiii să se joace afară pentru două ore în fiecare zi şi nu numai ochii lor vor beneficia”.

Conform News.com.au, epidemia de miopie înregistrată în rândul elevilor este cauzată de lipsa luminii solare! „Este destul de clar că lumina strălucitoare stimulează eliberarea de dopamină care previne miopia.”

În Singapore, elevii sunt până la 9 din 10 miopi, pentru că au petrecut doar aproximativ 30 de minute în aer liber în fiecare zi – comparativ cu trei ore pentru copiii din Australia, unde prevalența miopiei în rândul copiilor de origine europeană este de aproximativ 10%. Procentul în Marea Britanie este de aproximativ 30 până la 40 la sută, iar în Africa este „practic nul”.

Copiii din Asia de Est „practic merg la școală, în timpul orelor nu merg afară, apoi merg acasă și rămân înăuntru. Studiază și se uită la televizor”.

Este o problemă gravă deoarece miopia este strâns legată de boli precum dezlipire de retină, glaucom sau cataractă. Acest aspect devine o problemă de sănătate publică deoarece nu doar costurile corecției miopiei este necesar să fie luate în considerare, ci și aceste boli asociate cu miopia care sunt din ce în ce mai dese.

Din fericire, miopia nu se transmite genetic. Aproape 20 de studii au arătat că nu contează ce fel de material genetic îți este transmis, ci felul în care îți folosești ochii.

Cum se previne miopia?

– Petrecând mult timp afară, în natură
– Intercalând pauze dese
Jacquot vorbește despre regula 20-20-20. La fiecare 20 de minute de activitate în fața unui ecran sau a unei cărți, uită-te la ceva care se află la 20 de metri distanță, pentru 20 de secunde. „Pentru ochii tăi aceasta înseamnă o mică pauză, la fel și pentru mintea ta.”


Citiţi şi:

Un studiu trage semnalul de alarmă: Aproape 5 miliarde de oameni vor avea probleme de vedere până în 2050

Spuneți adio ochelarilor, folosind un remediu natural!

Nanopicăturile ar putea înlocui ochelarii. Repară corneea și îmbunătățesc vederea

 

yogaesoteric
22 septembrie 2019


 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More