Era transumanismului a început! Biotech a creat primii 50 de roboți humanoizi

O companie americană de biotehnologie din Utah, SUA, a implantat microcipuri la peste 50 de persoane, vindecând diverse afecțiuni și dizabilități. Neuralink, companie deținută de Elon Musk, între timp, încă așteaptă aprobarea FDA pentru a începe testarea pe oameni.

Blackrock Neurotech, cu sediul în Salt Lake City, aspiră să vindece dizabilitățile fizice, orbirea, surditatea și depresia. Cipul NeuroPort Array le permite persoanelor să controleze membrele robotice și scaunele cu rotile, să joace jocuri video și chiar să simtă sentimente.

Cipurile implantate pe creier ar vindeca surditatea și depresia

Funcționează folosind aproape 100 de microace care se atașează la creier și citesc semnalele electrice produse de gândurile cuiva. Peste 50 de oameni au primit acest cip până acum. Dispozitivul a fost implantat pentru prima dată la un om în 2004. Liderii companiei speră să-l scoată pe piață în curând.

Suntem singura afacere cu implanturi BCI direct pe creier la oameni”, a spus Marcus Gerhardt, co-fondatorul Blackrock, potrivit firstpost.com. „Pur și simplu cu propriile impulsuri cerebrale ale pacienților, rețelele noastre implantate le-au permis acestora să se conecteze direct la computere, să controleze membrele robotice și scaunele cu rotile, să se joace jocuri video și chiar să-și restabilească sentimentele.”

Abordarea Blackrock folosește un microcip implantat cu 96 de matrice, care sunt mici cipuri cerebrale în formă de ac capabile să citească și să stimuleze impulsurile electrice. Poate fi pus oriunde pe suprafața creierului. În creierul aceleiași persoane pot fi implantate mai multe dispozitive.

Dispozitivele este necesar să fie înlocuite după 5 ani

Dispozitivul monitorizează impulsurile electrice create de gândurile purtătorului după implantare. Aceste semnale sunt decodificate de software-ul de învățare automată în comenzi digitale, cum ar fi mișcările cursorului, care pot fi utilizate pentru a opera proteze și echipamente informatice.

Dispozitivul are însă unele minusuri. Matricele de pe implant se descompun încet în timp, determinând o degradare a calității semnalului după aproximativ doi ani. Dispozitivul este necesar să fie înlocuit după aproximativ cinci ani, necesitând o altă intervenție chirurgicală pentru a-l scoate și pentru a implanta altul nou.

Citiți și:
Tehnologia CRISPR va scoate bebeluși pe bandă rulantă implantați cu cipuri și modificați genetic după agenda WEF
Retardaţi: Unul din trei români ar vrea să îşi introducă un cip în creier pentru a-şi dezvolta inteligenţa
Oameni de știință guvernamentali din SUA propun monitorizarea activității creierului de la distanță în scopuri de „securitate”, „anti-crimă” și pentru „controlul mulțimilor”

 

yogaesoteric
1 iunie 2023

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More