Este bine de știut. 20 de trucuri utile, vechi de sute de ani, dar care funcționează perfect și în secolul XXI!

 1. Cum să vă scoateți o așchie

Umpleți cu apă fierbinte, aproape până sus, o sticlă cu gâtul larg și puneți lipit deasupra ei locul unde aveți așchia. Datorită aburilor așchia va cădea singură.

 1. Cum să aprindeți un chibrit în timp ce bate vântul

Pentru a reuși aceasta faceți câteva crestături pe chibrit și apoi îl veți putea aprinde cu ușurință.

 1. Filtru de apă

Faceți o gaură într-o găleată obișnuită și introduceți în ea un tub. Apoi umpleți găleata cu nisip fin, grosier, pietriș și pietre. Turnați apa în găleată și colectați apa filtrată care se scurge prin tub. Veți obține astfel apă pură.

 1. Cum să fierbeți un ou crăpat

Pentru a putea fierbe un ou crăpat ca și cum ar fi întreg, adăugați puțin oțet în apă și oul nu va curge în timpul fierberii.

 1. Cum să puneți din nou un dop de plută la o sticlă

Baza dopului este, de obicei, mai largă decât gâtul sticlei și nu poate fi reintrodusă cu ușurință în sticlă. Nu vă grăbiți să tăiați dopul. Puneți-l pur și simplu pe podea și apăsați-l cu talpa și mișcați de câteva ori piciorul înainte și înapoi. Este bine să înveliți dopul într-un șervețel ca să nu se murdărească.

 1. Cum să curățați o pictură în ulei

Ștergeți atent suprafața cu un cartof crud, apoi cu o cârpă umedă. Îndepărtați periodic murdăria de pe suprafața cartofului. La sfârșitul procedurii ștergeți pânza cu ulei de in.

 1. Cum să răciți o sticlă cu citronadă

Înfășurați sticla într-o cârpă umedă (din bumbac sau flanelă), puneți sticla sub un jet de apă și lăsați-o timp de 5-7 minute. Dacă doriți să se răcească și mai rapid, înfășurați-o și puneți-o în congelator.

 1. Cum separați două pahare blocate unul în altul

Dacă un pahar se blochează în altul există pericolul ca ambele pahare să se spargă atunci când vreți să le separați. Cea mai ușoară și mai eficientă metodă este să turnați apă rece în paharul de sus, iar pe cel de jos să-l țineți în apă fierbinte. În felul acesta se vor dezlipi imediat.

 1. Cum se taie pâinea proaspătă în felii subțiri

Țineți cuțitul în apă caldă și ștergeți-l repede cu un prosop. Cu cuțitul fierbinte este foarte ușor de tăiat pâinea proaspătă în felii subțiri.

 1. Cum să reanimați florile ofilite

Dacă florile s-au ofilit, puneți-le în apă fierbinte și lăsați apa să se răcească. Apoi tăiați-le partea de jos a cozilor și puneți-le în apă rece.

 1. Cum să fierbeți cartofii ca să nu se sfărâme

Pe lângă sare, adăugați și puțin zahăr brun în cratiță, iar când cartofii sunt gata, scurgeți apa din ei și țineți puțin vasul pe foc pentru a vă asigura că toți cartofii s-au uscat uniform.

 1. Cum să determinăm cum va fi vremea

Dacă vă place să faceți drumeții, este important să știți din timp dacă vremea va fi însorită sau ploioasă. Este foarte simplu: găsiți un nor pe cer (care se află destul de departe de dumneavoastră) și în cazul în care acesta crește în dimensiune, vremea va fi ploioasă, dacă devine tot mai mic, va fi soare.

 1. Cum să tratați o entorsă

Ridicați cât mai sus partea afectată și aplicați un bandaj înmuiat în apă rece. În imagine puteți vedea cum să păstrați bandajul umed fără a-l schimba periodic.

 1. Cum să evitați aburirea ochelarilor?

Umiditatea de pe lentilele ochelarilor este o mare problemă. Dacă îi veți spăla zilnic cu săpun și apoi îi veți șterge cu o cârpă, veți evita acest aspect deoarece săpunul formează un strat protector foarte subțire.

 1. Cum să alungați musculițele de la coșul de gunoi

Dacă veți turna zilnic în coșul de gunoi puțin borax (diborat de natriu decahidrat), veți scăpa de musculițele enervante.

 1. Cum se strâng așchiile de sticlă

Cea mai eficientă modalitate de a le aduna este să folosiți o cârpă moale, umedă, pe care să o aruncați apoi odată cu sticla. Cu ajutorul acestei metode veți putea strânge chiar și cele mai mici așchii.

 1. Cum să scoateți un inel de pe deget

Pentru a reuși aceasta, mai întâi ungeți bine degetul cu clăbuc de săpun. Dacă degetele și articulațiile nu sunt umflate, este suficient. Dacă degetul este umflat, este mai bine să vă adresați unui bijutier.

 1. Cum să scoateți un cui lung

Dacă aveți de scos un cui lung, atunci cel mai simplu mod este să puneți sub instrumentul pe care-l folosiți o bucată de scândură care va servi drept suport.

 1. Cum se face o busolă cu ajutorul unui ceas de mână

Pentru a determina punctele cardinale cu ajutorul unui ceas de mână, setați ceasul astfel încât orarul să fie îndreptat spre soare și puneți pe ceas un fir de iarbă sau o bucată de sârmă, împărțind unghiul dintre orar și numărul 12 în jumătate. Capătul sârmei sau al firului de iarbă dintre numărul 12 și orar va indica spre sud.

 1. Cum să înlăturați petele de sare de pe încălțăminte

Astfel de pete se curăță perfect cu o soluție de bicarbonat și lapte fierbinte. După ce spălați încălțările cu această soluție, lustruiți-le în mod obișnuit, iar petele vor dispărea ca prin minune.

Citiți și:
Mici trucuri pentru a crea o atmosferă plăcută în casă, care în plus ne susţin sănătatea
12 sfaturi ale maeștrilor Zen, despre cum să găsești liniștea sufletească
27 de sfaturi care vă pot fi de folos în viața de zi cu zi, pentru lucru, odihnă și succes

 

yogaesoteric
22 ianuarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More