Mici trucuri pentru a crea o atmosferă plăcută în casă, care în plus ne susţin sănătatea

 

Cu toţii suntem de acord că o casă curată cu un miros proaspăt este o adevărată încântare. Pentru a avea în casă o atmosferă plăcută, cele mai multe femei optează pentru odorizante de cameră sau lumânări parfumate. Totuşi, aceste produse parfumate sunt adesea încărcate cu substanţe chimice toxice care pot face mai mult rău decât bine. Inhalarea acestor substanţe poate provoca dureri de cap, ameţeli precum şi probleme respiratorii.

Dacă doriţi să protejaţi sănătatea dumneavoastră şi a familiei, puteţi recurge la unele alternative naturale, cum sunt cele pe care le recomandăm mai jos.

Uleiurile volatile naturale sunt ingredientul de bază pentru odorizarea încăperilor, existând o varietate de moduri prin care puteţi să faceţi ca parfumul lor plăcut să fie răspândit în atmosferă. Lămpile de aromoterapie şi pulverizatoarele sunt cele mai cunoscute metode, dar dacă preferaţi ceva chiar mai comod, prin care mireasma plăcută să fie emanată pentru o perioadă mai îndelungată, vă puteţi construi şi singuri propriul odorizant pe care să îl aşezaţi undeva în cameră.

Pentru aceasta aveţi nevoie de un recipient gol pentru lumânare sau de un borcan cu capac de staniu, o şurubelniţă, un ciocan, o furculiţă, bicarbonat de sodiu şi unele uleiuri esenţiale naturale.

Luaţi un suport de lumânare pe care îl curăţaţi bine cu apă caldă şi săpun, apoi îl umpleţi cam un sfert cu bicarbonat de sodiu la care adăugaţi 8-10 picături dintr-un ulei esenţial la alegere. Amestecaţi ingredientele cu o furculiţă. Ca alternativă, puteţi plasa o lumânare de ceai în mijloc. Acesta este un odorizant ideal pentru baie sau dormitor.

În loc de suportul de lumânare puteţi folosi un borcan cu capac. Mai întâi faceţi cinci găuri în formă de diamant în capac, folosind o şurubelniţă şi un ciocan. Apoi procedaţi cum am descris mai sus, adică umpleţi borcanul cam un sfert cu bicarbonat peste care adăugaţi 8-10 picături de ulei esenţial natural. Amestecaţi bine cu o furculiţă şi închideţi borcanul cu capacul găurit în prealabil.

Acest odorizant cu eliberare lentă poate fi perfect pentru orice cameră din casă.

Recurgând la aceste metode naturale, pe lângă faptul că vă protejaţi sănătatea de influenţele nocive ale substanţelor chimice conţinute în odorizantele din comerţ, în plus veţi beneficia de virtuţile terapeutice ale uleiurilor volatile naturale. Mai ales în sezonul rece, uleiurile volatile de tee tree, brad, pin sau eucalipt, sunt de un real ajutor pentru a ţine departe răceala.


Citiți și:

Efectele benefice ale uleiurilor esenţiale asupra sănătăţii umane în general şi asupra bunăstării creierului, în special

Parfumurile iubirii

Uleiurile volatile naturale, un minunat mijloc de susţinere, îmbunătățire şi ajutorare a sănătăţii (1)

 

yogaesoteric
6 octombrie 2019


 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More