Este totul în regulă în SUA? Invocații către zeul aztec al războiului, apoi pantofi sport „Satana” cu o picătură de sânge uman

Președintele Joe Biden a declarat că Statele Unite vor conduce lumea prin „puterea exemplului nostru”. În California, care nu cu mult timp înainte atrăgea copiii să se închine zeilor azteci ai sacrificiului uman, a existat și o campanie virală pentru adidașii personalizați „Satan”, care au costat în jur de 1.000 de dolari.

Pentru „doar” 1.018 dolari, pe 29 martie 2021, aproximativ 666 de americani „norocoși” au putut achiziționa „pantofii de sport Satan”, o actualizare având tema Diavolului a celebrului model de adidași Nike Air Max din 1997. Bula de aer din interior a fost umplută cu cerneală roșie și „o picătură de sânge uman”, potrivit unui tweet promoțional care a devenit viral.

https://twitter.com/saint/status/1375532655551389696

Prețul este o referire la versetul biblic gravat pe cutia de pantofi: „L-am văzut pe Satana căzând ca un fulger din cer”, din Luca 10:18. Adidașii personalizați sunt rezultatul unei colaborări între compania MSCHF (Mischief) și rapperul Lil Nas X.

Adidașii Satan au fost scoși la vânzare imediat după ce rapperul lansase un hidos videoclip muzical în care „călărește o bară de striptease în iad și îi face Diavolului un dans în poală”.

„Pantofii lui Satana” au fost anunțați la doar o săptămână după ce California a adoptat „programa etnică”, lăudată de mass-media, care susținea că urmărește să pună capăt urii și rasismului. Lăudată de mass-media cum ar fi CNN. California, la urma urmei, este statul care se mândrește că ridică torța „trezirii” pentru a lumina calea spre „progres” pentru restul Americii sau ceva aberații de genul acesta.

Desigur, diavolul se află în detalii. Cum ar fi faptul că elevii școlii elementare invocă unii dintre zeii azteci pentru a le da putere să devină „războinici” ai justiției sociale. Printre aceștia se numără „spiritul revoluționar” Huitzilopochtli, divinitatea războiului și a soarelui – și destinatarul a mii de sacrificii umane.

Narațiunile moderne ale renașterii îi înfățișează pe azteci ca fiind „oameni negri” oprimați care au fost victima „opresorilor albi” sub forma cuceritorilor spanioli, ascunzându-se sub preș fapte incomode, precum că aztecii la rândul lor au ucis alte popoare mesoamericane pentru a crea turnuri de cranii.

Statele Unite, o țară care odinioară militariza creștinismul pentru a purta Războiul Rece împotriva „Comunismului fără Dumnezeu”, pare acum să aprecieze umilința sa rituală. Nu este vorba despre faptul că americanii sunt mai puțin religioși, așa cum sugerează un sondaj, ci mai puțin creștini: vechea religie se pare că este înlocuită de politică, muncă și orice se presupune că ar fi făcut parte din cultul lui Huitzilopochtli.

Una dintre primele măsuri pe care le-a luat Biden după învestirea sa în funcția de președinte al SUA a fost să anuleze „proiectul din 1776” creat de predecesorul său Donald Trump pentru a combate istoria revizionistă a Americii din punctul de vedere al teoriei critice a rasei (Critical Race Theory – CRT). De fapt, Biden a îmbrățișat CRT și viziunea acesteia de „corectitudine” ca pe o prioritate maximă a administrației sale.

Viziunea lui Trump asupra istoriei americane nu a fost lipsită de probleme, dar nicio țară nu poate supraviețui mult dacă este condusă de oameni care o urăsc.

Trucul „pantofilor lui Satana” nu pare a avea intenții politice sau religioase, ci este doar o metodă nihilistă de a face bani care se potrivește perfect cu spiritul actual al vremii. Este, fără îndoială, o promoție încrucișată cu noul single al lui Lil Nas X, dar compania din spatele acestuia a făcut mai întâi „pantofii lui Iisus” – o serie limitată de pantofi sport albi Air Max din 97 care a fost umplută cu apă sfințită – cu a șaptea picătură personalizată. „Pantofii lui Satana” sunt al 43-lea model.

Un profil al companiei din ianuarie 2020 în Business Insider dezvăluie că MSCHF are sediul în cartierul Williamsburg din Brooklyn, New York, capitala hipster a Statelor Unite și este specializată în produse casual ediție limitată care sfidează tradiția.

Perspectiva noastră este că totul este distractiv într-un mod nihilist”, a declarat fondatorul și CEO-ul MSCHF, Gabriel Whaley. „Nu suntem aici pentru a face lumea un loc mai bun. Aruncăm o lumină asupra faptului că totul este o mizerie.”

În acest sens, MSCHF se poate bate singură pe spate: misiune îndeplinită. În ceea ce privește restul lumii, sperăm că ia aminte și învață.

Citiți și:
A fost deja creată înghețata cu brand… SATANIC. Are mare succes printre naivii din SUA și Canada
«XO Tour Llif3» – Satanism pe față în cel mai urmărit videoclip al rapper-ului Lil Uzi Vert
Promovarea făţişă a satanismului de către unele vedete

 

yogaesoteric
7 septembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More