Evenimente astrologice. Planete care schimbă Semnul în 2011

de astrolog Rodica Purniche


Jupiter
, foarte „grăbit” în acest an, îşi termină şederea în domiciliul său nocturn care este Semnul zodiacal Peşti la data de 23.01.2011, tranzitează în totalitate Semnul zodiacal Berbec între 23.01-5.06, şi parţial Semnul zodiacal Taur, în care intră la data de 5.06 şi în care îşi şi efectuează în totalitate retrogradarea, în intervalul 30.08-25.2.2011. Este un an jupiterian semnificativ dacă luăm în calcul, deopotrivă, nivelul spiritual scăzut al umanităţii la acest moment, ca şi multitudinea de şcoli şi căi spirituale existente – unele, foarte puţine, descendente ale marilor tradiţii spirituale autentice, altele, foarte multe, „încropite” peste noapte sau create prin îmbinarea diverselor fragmente luate de ici, de colo. Probabil că 2011 va fi un început valoric în acest plan, în care, pe de o parte, şcolile „întocmite” îşi vor dovedi (sau vor trebui să-şi accepte) suficienţa, şubrezenia şi puţinătatea, iar, pe de altă parte, şcolile autentice vor trece la o altă etapă, superioară, la un nou început.
Conducătorii de orice fel – politici, religioşi, militari, spirituali – par a fi cei dintâi vizaţi, fie din necesitatea de a fi marginalizaţi conform anumitor considerente politice, fie din urgenţa spirituală de a anunţa la scenă deschisă soluţiile de salvare valorică a omenirii. Vizita rapidă a lui Jupiter prin Semnul zodiacal Berbec va aduce impulsul spiritual necesar trezirii, acţiunii şi şansei de reuşită morală şi spirituală, care, odată cu intrarea sa în Semnul zodiacal Taur, vor fi susţinute să se concretizeze.
Bătălia dintre vechi şi nou, dintre tradiţie şi inovaţie, dintre conservatorism şi non-conformism, dintre abundenţă şi austeritate, dintre valorile reale ale omenirii şi valorile false, perimate, va deveni un reper general al întregii umanităţi care, din 2012 încolo, va şti care este Răul imens al acestei planete şi va deschide focul asupra acestui duşman planetar ştiut, dar nevăzut, numit pretutindeni pe această planetă „fiara fără chip”.


Nodul Nord
intră în Semnul zodiacal Săgetător la data de 13.02.2011 şi rămâne aici până în data de 2.09.2012. Astrograma întocmită pentru acest moment arată cât de mult vor fi susţinute iubirile romantice, creativitatea artistică îndrăzneaţă şi de bun-simţ, bucuria de a trăi, aventura spirituală şi iubirea romantică, şcolile spirituale autentice, vacanţele la bunici şi investiţiile afective. De asemenea, este posibil ca pe durata acestui tranzit, Nodul Nord să susţină cooperarea spirituală, strângerea şcolilor şi mişcărilor spirituale de calitate într-un singur organism, ştiut fiind că „unde-s doi, puterea creşte”. Se vor afirma oameni profesori de calitate, oameni foarte dotaţi artistic, medical şi spiritual, pot fi explorate domenii şi locuri încă necunoscute atât în afara fiinţei umane, cât mai ales în interiorul ei, şi este posibil să apară discipline de studiu universitar şi post-universitar cu totul noi şi pot apărea vindecători şi profeţi pe care nu îi vom mai putea ignora.

Uranus iese din Semnul zodiacal Peşti şi intră definitiv în Semnul zodiacal Berbec, la data de 11.03.2011, după o scurtă „vizită” făcută în acest Semn în intervalul 29.05-14.08.2010. El va rămâne aici până la data de 16.05.2018, intrând definitiv însă în Semnul zodiacal Taur abia la data de 7.03.2019. Pe toată durata şederii sale în domiciliul lui Marte, Uranus va susţine consumarea crizei sociale mondiale, soluţionarea tuturor crizelor relaţionale şi va genera o altă criză: cea a conducătorilor. Bătălia la scară planetară, pentru dominarea lumii, lupta ascunsă dintre „aleşi” şi „cei de jos” va ieşi din culisele neclare în care au fost create pe durata şederii lui în Semnul zodiacal Peşti, spre a fi purtată în ochii lumii.
Dincolo de aspectul politico-religios, care ne va lămuri cine este Antichristul, mai avem în vedere aspectul artistic care poate lua direcţii noi, benefice, conform unor noi programe estetice, precum şi domeniul medical, în care disciplinele de frontieră şi terapiile spirituale vor juca un rol foarte mare pentru destinul viitor al omenirii. Poate că aceia care ne vor obliga să acceptăm că bate la uşă o altă lume sunt copiii născuţi din 2006 încoace, botezaţi ba „copiii indigo”, ba „copiii de cristal”, cu calităţi mentale dincolo de media umană comună şi pe care nu-i mai putem îmbrobodi cu poveşti precum evoluţia darwinistă a speciilor sau că nu există vieţi anterioare sau Dumnezeu. Având o clarviziune incontestabilă şi o altă conectare la Sursa Divină a vieţii care este Iubirea, e posibil să ne mobilizeze să ne transformăm, spre a le putea face faţă şi spre a-i ajuta să se integreze social.


Lilith
merge cu perseverenţa sa impresionantă pe urmele lui Jupiter, tranzitând Semnul zodiacal Berbec (în intervalul 23.03-16.12.2011) şi intrând cu curaj în Semnul zodiacal Taur (pentru intervalul 16.12.2011-12.09.2012). Pe durata şederii sale în primul Semn, va realiza aspecte importante cu planetele lente, şi anume: conjuncţia cu Uranus, cuadratura cu Pluto şi opoziţia cu Saturn. Totodată, va participa la aglomeraţia planetară care se crează în Semnul zodiacal Berbec între 4-21.04.2011. În tot acest interval (Lilith tranzitează un Semn în aproximativ 9 luni), suntem ajutaţi să conştientizăm ce anume ne împiedică să începem ceva, cum folosim de obicei energia Începutului şi cum anume ne comportăm ori de câte ori în viaţa noastră apare ceva nou. Este posibil, de asemenea, să avem mici dizarmonii energetice în zona capului şi este posibil să ne confruntăm cu momente de laşitate sau să bravăm în anumite situaţii, tocmai pentru că ceva nu este în regulă în fiinţa noastră. Diferenţa între esenţă şi aparenţă poate fi o lecţie deloc de neglijat în acest interval.

Neptun îşi începe tranzitul prin Semnul zodiacal Peşti la data de 4.04.2011, rămânând la el acasă până în data de 26.01.2026. Este, considerăm noi, cel mai important eveniment astrologic al Secolului, deoarece Neptun revine la el acasă aproximativ o dată la 170 de ani. Este considerat octava superioară a lui Venus şi, din punct de vedere spiritual, Energia Cunoaşterii Supreme a lui Dumnezeu. Oriunde este prezentă energia acestei planete este prezent şi tridentul, ca simbol al Puterii Divine Mentale faţă de care nimic nu rămâne ascuns, şi care, însuşită de către fiinţa umană, aduce eliberarea supremă. Aşa cum spune Iisus: „Cunoaşteţi Adevărul şi Adevărul vă va elibera!”
Asemeni tuturor planetelor, Neptun are o energie specifică ce este folosită de către noi fie de la mediu spre superior, fie de la mediu spre inferior, aşa cum reiese din aspectele vieţii noastre care îi sunt date în grijă: apa (mări, oceane, diluvii), poezia, muzica, dansul, inspiraţia, estetica, geniul, fotografia, oglinda, idealul spiritual în special şi idealul în general, divinaţia, invizibilul, Divinitatea, Etherul, dar şi drogurile, medicamentele, trădările, complicaţiile şi iluziile, ceea ce este nelegitim, minciunile şi confuziile, fugile, separările şi recluziunile, îndoiala, viciul, lucrurile morbide, tutunul, nebunia, spionajul, misticismul şi fanatismul, suferinţa, lucrurile neclare. Contrar lui Uranus care guvernează schimbările bruşte, Neptun acţionează la limita dintre concret şi abstract, la limita dintre vizibil şi invizibil, asemeni ţărmurilor care despart obiectul de imaginea lui în oglindă. El ne ajută sau chiar ne obligă să luăm în calcul lumile subtile, paralele, interioare, tot aşa cum el ne obligă să conştientizăm jocul mental al imaginaţiei benefice sau fantasmagorice, iluzia Manifestării, efemeritatea lumii materiale. În perioade de mari convulsii şi degenerări sociale, Neptun indică locul sau cauza care face să se manifeste sectarismul, credinţele fanatice, politicianismul cel mai veros şi cel mai nociv. Din punct de vedere anatomic, guvernează psihicul, viaţa onirică, presentimentele, profetismul, dar şi toate bolile psihice cu origine neclară, provocate de suferinţă, mâhnire şi neîmplinire.

Lui Neptun îi datorăm posibilitatea de a ne nega egoul, dar, pentru că el este planeta graniţelor, există două moduri distincte de a face aşa ceva:
– negarea negativă care ne impinge către vicii şi dependenţe de tot felul (drogurile de orice fel, medicamente, alcool, cafea, tutun, băuturile energizante care, în realitate, sunt doar excitante ale sistemului nervos, tonicele sexuale, dependenţa afectivă de cineva sau cultul personalităţii)
– negarea pozitivă la care avem acces urmând, după o alegere liberă şi conştientă, căi de evoluţie spirituală autentică, unde suntem învăţaţi să practicăm rugăciunea, meditaţia profundă, postul negru şi retragerea de lungă durată, actele de caritate, activităţile profesionale consacrate lui Dumnezeu-Tatăl fără ca oamenii să primească vreo recompensă financiară pentru asta (numite în spiritualitatea hindusă karma-yoga sau calea regală de eliberare).
În aceşti aproximativ 15 ani în care planeta va fi la ea acasă vom fi martorii finalizării procesului de trezire spirituală planetară şi de dinamizare a conştiinţei spirituale a planetei, proces început pe durata tranzitului lui Pluto prin Semnul zodiacal Săgetător. Probabil că vom ieşi cu toţii din marile minciuni politice, din marile confuzii valorice şi din marile dogme religioase care au generat, de fapt, îndepărtarea oamenilor de drumul adevărat ce duce la Dumnezeu. Este posibil, totodată, ca în acest interval, să se nască o nouă dimensiune spirituală bazată pe creştinismul autentic şi pe adevărurile marilor tradiţii spirituale ale omenirii pe care am putea-o numi dumnezeism, o dimensiune a iubirii şi a comuniunii directe cu Dumnezeu. Nu în ultimul rând, Neptun ne va ajuta să descoperim că nu suntem singurele creaturi ale lui Dumnezeu din Univers şi că civilizaţiile extraterestre nu ne sunt deloc duşmane, ci dimpotrivă.
Nevoia de frumos, accesul la lumile angelice, sensibilitatea spirituală şi creativitatea divin inspirată, relaţia directă cu scânteia divină din fiecare, pot fi daruri cu totul şi cu totul speciale pe care le vom primi, în funcţie de aspiraţia noastră, de iubirea noastră, de credinţa noastră.


Junon
, la fel de „grăbită” precum Jupiter, îl însoţeşte „în oglindă”,  tranzitând Semnul zodiacal Balanţă (28.07-25.10) şi inaugurându-şi sejurul în Semnul zodiacal Scorpion la data de 25.10, unde va rămâne până în 29.01.2012. Asta se petrece însă după o îndelungată şedere în Semnul zodiacal Fecioară (4.10.2010-28.07.2011), perioadă în care a străbătut acest Semn datorită perioadei sale de retrogradare care s-a consumat în totalitate aici (19.01-2.05.2011). În tot acest interval Junon ne-a ajutat să ne dezvoltăm altruismul, să regândim ideea de sacrificiu în iubire şi de abnegaţie. Poate am ajutat fiinţele dragi în acest timp, poate am descoperit ce anume trebuie să facem pentru a ne integra social mai bine sau poate chiar am sacrificat câte puţin din orgoliile şi egoismele noastre pentru a lăsa să se exprime în relaţiile cu cei din preajmă iubirea şi sensibilitatea. Poate am devenit mai compasivi, poate ne-au impresionat mai mult durerile mari ale lumii şi poate că am înţeles, în acest fel, şi ideea de eroism spiritual.
Intrarea lui Junon în Balanţă şi participarea ei la aglomeraţia planetară din zilele de 28 şi 29 septembrie, dar mai ales conjuncţia pe care o va face cu Saturn ne pot amplifica speranţa şi încrederea în relaţii de lungă durată şi, de ce nu, poate o stare de conştiinţă superioară care va face ca umanitatea, la unison, să-şi pună problema urgenţei unei vieţi mult mai umane, în care guvernele să fie alcătuite din oameni adevăraţi, şi nu din indivizi care au chip de om, dar suflet de fiară şi sânge de reptilă. Asemeni lui Lilith, Junon va face cudratura cu Pluto şi opoziţia cu Uranus, ceea ce înseamnă că nevoia de iubire adevărată, de stabilitate afectivă, de transformare prin iubire şi de puritate interioară pot deveni aspiraţiile noastre intime pentru anul 2011 sau poate chiar pentru ani buni de acum încolo.
Intrarea lui Junon în Semnul zodiacal Scorpion va adăuga acestor aspecte profund umane şi profund divine nevoia de împlinire afectivă prin fuziunea amoroasă şi ne va ajuta să înnobilăm actul erotic, ridicându-l de la nivelul unei nevoi instinctuale la nivelul de sublimă artă a iubirii. Descoperirea celui drag prin atingere şi mângâiere, prin apropierea tandră de liniile şi deliciile trupului, abandonarea în iubire prin contopirea cu fiinţa iubită, trăirea extatică a plăcerii erotice ne pot completa procesele de cunoaştere şi autocunoaştere şi ne pot conduce la revelaţia că sexualitatea este pură, sacră şi divină, aparţinând proceselor de spiritualizare a fiinţei. Opoziţia cu Jupiter poate fi considerată ca o şansă pe care o avem să explorăm un domeniu uman la fel de denaturat precum cel spiritual.


Citiți partea patra a acestui articol
                Continuați cu următoarea parte

yogaesoteric
6 ianuarie 2011

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More