Expertul în igienă Sally Bloomfield spune că nu e bine să ne spălăm: „Nu e necesar să facem baie și duș în fiecare zi. Chiar nu este important!”

Tot ea purta mască în pandemie și susținea campania guvernului de spălare a mâinilor

Milioane de oameni fac duș dimineața ca parte a rutinei lor pentru a se trezi și a se simți proaspeți pentru întreaga zi. Potrivit expertului în igienă Sally Bloomfield, dușul de zi cu zi „chiar nu este important” și nu este necesar să fie făcut.

Profesorul Sally Bloomfield, de la London School of Hygiene and Tropical Medicine, a spus că singurul motiv pentru care facem aceasta este să fim „acceptabili din punct de vedere social”, acoperind mirosul „urât” al trupului.

În luna noiembrie 2022, Amou Haji, supranumit „cel mai murdar bărbat din lume” pentru că nu s-a spălat timp de aproape șapte decenii, a murit la vârsta de 94 de ani în Iran.

Atunci, Sally Bloomfield, care a susținut și campania de spălat pe mâini a guvernului în timpul pandemiei de covid-19, a sugerat că nu era nimic în neregulă cu stilul de viață al iranianului din punct de vedere al igienei.

Aceasta susține că spălarea în exces ar putea elimina din organism microbiomul său autoreglabil ‒ microorganismele care trăiesc în trupul nostru și, printre altele, ajută la controlul nivelului de ulei de pe piele. În teorie, dermatologii spun că aceasta poate lăsa pielea mai susceptibilă la iritanți.

După părerea mea, nu este necesar să facem baie și duș în fiecare zi. De fapt, nu este necesar deloc să facem baie și duș. Există microbi pe trupul nostru care produc mirosuri neplăcute, dar nu ne sunt dăunători.

Și motivul pentru care facem baie și duș este că vrem să scăpăm de aceste mirosuri și vrem să ne simțim confortabil. În ceea ce privește prevenirea bolilor, nu este cu adevărat important”, a declarat profesorul Bloomfield, potrivit dailymail.co.uk.

În ciuda afirmațiilor sale, profesorul Bloomfield a recunoscut că încă face duș în fiecare zi pentru a-și păstra părul „rezonabil”.

Întrebată dacă practică ceea ce predică, ea a spus: „Fac un duș în fiecare zi ca parte a spălării părului. Se petrece să fiu vanitoasă și îmi place ca părul meu să arate rezonabil și, pentru a putea face asta, este nevoie să mă spăl o dată la două zile”.

Ea a mai susținut că oamenii este necesar să-și spele întotdeauna tot trupul înainte de a intra într-o piscină, potrivit Daily Mail.

Citiți și:
Aspecte urgente importante referitoare la TIPURI DE PROFILAXIE a bolilor corelate cu unele exemple practice… (I)
Copiii au nevoie de contactul cu microbii pentru dezvoltarea imunităţii. Mediile hiper-igienice pot duce la probleme cronice de sănătate

 

yogaesoteric
18 februarie 2023

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More