Facebook a anunțat că a creat un „supercomputer” menit să combată dezinformarea

Compania Meta, nu de mult Facebook, a anunțat că a creat un supercomputer cu inteligență artificială care combate dezinformarea, la cel mai înalt nivel.

„Astăzi prezentăm AI Research SuperCluster (RSC), despre care credem că se numără printre cele mai rapide supercomputere AI care funcționează astăzi și va fi cel mai rapid din lume odată construit complet la jumătatea anului 2022.

În prezent, inteligența artificială poate îndeplini sarcini precum traducerea textelor și ajută la identificarea conținutului potențial dăunător, dar dezvoltarea următoarei generații de inteligență artificială va necesita supercomputere puternice, capabile să efectueze chintilioane de operațiuni pe secundă.

RSC îi va ajuta pe cercetătorii AI de la Meta să construiască modele AI mai bune care pot învăța din trilioane de exemple; pot lucra în sute de limbi diferite; pot analiza fără probleme text, imagini și videoclipuri împreună; pot dezvolta noi instrumente de realitate augmentată și multe altele.

În cele din urmă, munca depusă cu RSC va deschide calea către construirea de tehnologii pentru următoarea platformă de calcul majoră – metaversul, unde aplicațiile și produsele bazate pe inteligență artificială vor juca un rol important.”

Citiți și:
Directorul general NVIDIA: toată lumea va urma să aibă un geamăn digital
Acest viitor nu este pentru mine: Metaversul, confidențialitatea și identitatea digitală, unde se întâlnesc două lumi

 

yogaesoteric
15 mai 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More