Directorul general NVIDIA: toată lumea este cazul să aibă un geamăn digital

Noile avatare dotate cu inteligență artificială de la NVIDIA sunt foarte avansate tehnologic

Directorul general de la NVIDIA vrea ca toată lumea să aibă un geamăn digital.

În timpul discursului de deschidere al conferinței NVIDIA GTC din luna noiembrie a anului trecut, CEO-ul companiei, Jenson Huang, a prezentat 65 de SDK-uri (SDK-Software Development Kit – kit de dezvoltare a programelor informatice) noi care vor avea un impact asupra a tot ceea ce se petrece, de la vehicule cu conducere autonomă și securitate cibernetică până la cloud computing, robotică și avatare interactive cu inteligență artificială conversațională.

Primul este NVIDIA Omniverse Avatar, o platformă care poate fi folosită pentru a crea avatare cu inteligență artificială conversațională în timp real, capabile să vadă, să vorbească, să converseze pe o gamă largă de subiecte și să vă înțeleagă intențiile pe măsură ce le vorbiți. NVIDIA consideră că platforma Omniverse Avatar va ajuta o varietate de industrii, cum ar fi cea alimentară, bancară și de retail, pentru a numi doar câteva dintre ele.

Zorii asistenților virtuali inteligenți au sosit”, a declarat Huang, adăugând: „Omniverse Avatar combină tehnologiile de bază ale NVIDIA în materie de grafică, simulare și inteligență artificială, pentru a realiza unele dintre cele mai complexe aplicații în timp real create vreodată. Cazurile de utilizare a roboților de colaborare și a asistenților virtuali sunt foarte avansate tehnologic și de mare amploare.”

De asemenea, compania a prezentat NVIDIA Omniverse Replicator, un motor puternic de generare de date sintetice care are capacitatea de a produce lumi virtuale simulate fizic, pentru scopuri de instruire. Această tehnologie, de exemplu, ar putea fi folosită de marile companii pentru a instrui în siguranță angajații care lucrează în condiții potențial periculoase.

Într-un comunicat de presă oficial, Rev Lebaredian, vicepreședinte al tehnologiei de simulare și al Omniverse Engineering la NVIDIA, a declarat: „Omniverse Replicator ne permite să creăm seturi de date diverse, masive și precise, pentru a construi seturi de date de înaltă calitate, performante și sigure, ceea ce este esențial pentru inteligența artificială. Deși am construit noi înșine două motoare de generare de date specifice unui domeniu, ne putem imagina multe companii construindu-și propriile motoare cu Omniverse Replicator.”

NVIDIA

O parte din discursul lui Huang s-a axat pe modul în care aceste noi tehnologii vor juca un rol în transformarea industriilor de miliarde de dolari din întreaga lume, prin intermediul Project Maxine, un SDK accelerat de GPU cu funcții de inteligență artificială de ultimă generație, pe care dezvoltatorii le pot folosi pentru a crea efecte video și audio asemănătoare cu cele din viața reală, împreună cu experiențe IA puternice care pot fi folosite la locul de muncă, în divertisment, educație și în situații sociale.

De asemenea, el a arătat cum Maxine poate fi integrat cu ușurință în tehnologia de viziune computerizată – cum ar fi Riva Speech de la NVIDIA – și IA pentru a crea avatare conversaționale în timp real în mai multe limbi. Pentru a contribui la susținerea punctului său de vedere, Huang a prezentat modul în care diferite divizii ale NVIDIA folosesc tehnologia pentru a crea diferite experiențe.

Echipa Metropolis a NVIDIA, de exemplu, a folosit Maxine pentru a crea un chioșc vorbitor numit Tokkio, care vă salută în orice limbă și vă ajută cu comanda de mâncare. Inginerii Drive de la NVIDIA au creat Concierge, o inteligență artificială care ar urma să fie folosită în vehiculele care se conduc singure. De asemenea, aceștia au folosit Maxine pentru a ajuta la crearea unei versiuni virtuale de jucărie a lui Haung, care folosește sinteza vorbirii și inteligența artificială pentru a se angaja în conversații „reale”. În videoclipul furnizat mai jos, vedem o ființă umană care conversează în timp real cu avatarul pe bază de AI al lui Huang. Cei doi vorbesc despre orice, de la schimbările climatice și explorarea spațiului până la proteine. Atenție, nu vorbește Huang, ci un avatar virtual acționat de inteligența artificială.

CEO-ul NVIDIA nu a vorbit doar despre noile instrumente ale companiei, ci și despre „importanța” de a avea un „geamăn digital” și despre cum lumile virtuale ar urma să devină de nelipsit pentru brandurile din toate industriile, pe măsură ce ne apropiem de un metavers legitim.

Citiți și:
ONU transmite că Inteligenţa Artificială (AI) afectează drepturile omului. La ce este necesar să fie atentă toată lumea…
Big Brother cu inteligența artificială: China monitorizează emoțiile uigurilor
Avertizare urgentă a lui Elon Musk

 

yogaesoteric
8 martie 2022

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More