Fără vaccin nu ai loc de muncă

În Regatul Unit, a apărut deja prima companie care vrea să facă vaccinul obligatoriu în rândul lucrătorilor săi. Potrivit ziarului britanic The Guardian, compania de instalații sanitare Pimlico Plumbers, care are aproximativ 400 de angajați, pregătește deja noi contracte ce includ o clauză care necesită vaccinare pentru angajare sau pentru păstrarea locului de muncă.

Avocații au îndoieli că forțarea lucrătorilor să se vaccineze este complet legală. Experții consultați de ziarul britanic au subliniat că aplicarea unei măsuri de acest calibru poate deschide ușa pentru darea în judecată a companiilor pentru discriminare, într-o țară în care nici măcar Executivul nu are puterea de a forța populația să fie vaccinată.

În Italia, Universitatea Catolică Sacro Cuore din Brescia (Italia) și-a avertizat studenții că cei care nu se vaccinează împotriva covid-19 nu vor putea aplica pentru practici de formare profesională. Această măsură a fost anunţată în ciuda faptului că Guvernul a exclus obligativitatea vaccinării.

Autorităţile de la Vatican au transmis angajaţilor din Cetatea Sfântă că riscă să îşi piardă locurile de muncă dacă refuză să fie inoculaţi cu un vaccin anti-covid-19 fără să prezinte motive medicale legitime, informează Reuters.

Într-un decret semnat de cardinalul Giuseppe Bertello, preşedintele Guvernatoratului statului Vatican, se afirmă că imunizarea cu un astfel de vaccin reprezintă „o alegere responsabilă” prin prisma riscului de a face rău altor persoane.

Vatican, cel mai mic stat din lume, cu o suprafaţă de 0,44 kilometri pătraţi, are câteva mii de angajaţi, iar cei mai mulţi dintre ei locuiesc pe teritoriul Italiei. Campania sa de vaccinare a început în luna ianuarie, iar papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, a fost unul dintre primii rezidenţi din Vatican care s-au vaccinat împotriva covid-19.

Noul decret, redactat pe şapte pagini, precizează că angajaţii care nu se pot vaccina din motive medicale ar putea să primească alte funcţii, probabil unele care presupun contacte cu mai puţine persoane, dar vor beneficia de acelaşi salariu, chiar dacă noul loc de muncă ar putea fi considerat o retrogradare profesională.

Potrivit decretului, angajaţii care refuză să se vaccineze fără motive întemeiate vor fi plasaţi sub incidenţa unei dispoziţii specifice dintr-o lege adoptată în 2011, care reglementează drepturile şi îndatoririle angajaţilor.

 

Citiţi şi:
Vor putea companiile să refuze angajarea persoanelor care nu vor să se vaccineze anti-covid? Oficial european: Evident, este posibil
Evreii o spun pe față: Nu vom impune vaccinare obligatorie, dar vom face altceva

 

 

yogaesoteric
6 aprilie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More