FBI, o amenințare la adresa republicii constituționale americane

Când vine vorba de capacitatea de concentrare, America este ca un copil de trei ani.

Atenția publică s-a concentrat inițial asupra „MARII” știri din august – și anume, publicarea declarației sub jurământ depusă la un judecător din Florida pentru a justifica descinderea la reședința lui Donald Trump de la Mar A Lago. Dar documentul era ilizibil, porțiuni imense de text fiind înnegrite. E nevoie să fie protejate sursele și metodele, nu-i așa? Interesul public a dispărut.

Dar nu vă faceți griji. A apărut o nouă veveriță care să atragă atenția publicului – președintele Fed, Powell, a anunțat o creștere a ratei dobânzii, iar Wall Street a reacționat sărind de pe acoperiș – bursa s-a prăbușit cu peste 1000 de puncte. Vorbim despre un dezastru, la propriu și la figurat.

Cu toate acestea, există o poveste serioasă aici, care merită atenția americanilor și, implicit, a restului lumii. Este vorba despre corupția FBI-ului. FBI-ul se comportă precum Stasi din Germania de Est sau KGB-ul din vechea Uniune Sovietică. Ei se comportă acum ca o poliție politică dedicată protejării democraților și pedepsirii tuturor celor care îndrăznesc să-l susțină pe Donald Trump. Demersurile FBI-ului de a-l defăima și discredita pe Donald Trump contrastează puternic cu modul în care a tratat-o pe Hillary Clinton.

Iată faptele. Donald Trump a fost autoritatea supremă în materie de clasificare și declasificare a serviciilor de informații. El a declasificat documentele aflate în posesia sa la Mar A Lago înainte de a părăsi funcția. Aceasta înseamnă că, și în situația în care un document stocat la reședința sa din Florida este ștampilat Top Secret sau Gamma sau Talent Keyhole, acesta nu mai este clasificat. Nu există nicio zonă gri aici. Trump a avut autoritatea supremă de a declasifica orice în timp ce era președinte, inclusiv informații referitoare la arme nucleare și informații îngropate în programe de acces special, cunoscute și sub numele de SAP.

Din câte am înțeles, el are SAP-uri CIA/FBI care detaliază complotul din 2016 pentru a-l prezenta ca un lingușitor al lui Vladimir Putin și al Kremlinului. Păcat pentru CIA și FBI. Trump avea întreaga autoritate legală de a declasifica acele informații. CIA și FBI sunt frenetice în a proteja identitatea personalului de informații britanic, australian și italian care a ajutat la plantarea de dovezi pentru a înscena persoanele din anturajul lui Trump. Vorbim despre unul dintre motivele aflate la baza deciziei de a percheziționa reședința din Florida a lui Trump și de a urmări să țină aceste informații departe de public.

În opinia mea, Hillary Clinton este o infractoare neinculpată. Când a fost secretar de stat în timpul lui Obama, a sustras materiale clasificate, le-a stocat pe un server personal și apoi, ulterior, a obstrucționat justiția ordonând distrugerea unui hard disk citat, cu dovezile infracțiunilor sale. James Comey a recunoscut că Hillary avea materiale Strict Secret SAP pe un hard disk neclasificat. Dar Comey a mințit când a insistat că nu a putut dovedi că a fost un act deliberat. Prostii!

Materialul Strict Secret aflat la dispoziția secretarului de stat (rolul lui Clinton la acea vreme) se află pe un server Strict Secret. Acel server nu are nicio legătură cu computerele Secret sau Unclassified. Pentru a pune un document Strict Secret pe un computer neclasificat, este necesar fie să tipăriți documentul de pe serverul TS și apoi să îl scanați în sistemul neclasificat, fie să îl copiați pe un stick și apoi să îl transferați fizic în sistemul neclasificat. Nu puteți face aceasta din greșeală. Este un act intenționat, deliberat. Punct. Nu există nicio zonă gri.

Am scris despre acest aspect acum câțiva ani. Au existat chiar și denunțători care au mers la FBI pentru a raporta activitatea ilegală a lui Hillary.

Cu un an înainte ca Jim Comey să fie cufundat în complotul său de a-l răsturna pe Donald Trump, președintele ales în mod corespunzător al Statelor Unite, un curajos ofițer al Serviciului de Externe din cadrul Departamentului de Stat al SUA a ieșit în față cu informații de primă mână despre abuzul galopant al lui Hillary Clinton în materie de materiale clasificate. Bărbatul, un diplomat de rang înalt al Departamentului de Stat, ambasador interimar (însărcinat cu afaceri) în regiunea Asia-Pacific în timpul președintelui Clinton, a fost, de asemenea, veteran al armatei americane în Războiul din Vietnam.

Comportamentul și acțiunile FBI față de Donald Trump, comparativ cu modul în care au tratat-o pe Hillary Clinton, arată o părtinire și o ilegalitate grosolană. În iunie 2016, a avut loc o întâlnire la sediul central al Departamentului de Justiție (DOJ), cu un număr mic de oficiali ai DOJ și FBI. Printre cei prezenți s-au numărat directorul FBI, Jim Comey, Rod Rosenstein de la DOJ și agentul special al FBI Tim Thibault. În cadrul acelei întâlniri, Comey a închis ancheta privind serverul lui Hillary Clinton. El nu a vrut să îi afecteze campania prezidențială. Există dovezi documentate ale întâlnirii și ale acțiunilor întreprinse, care se află în prezent în mâinile unui judecător. Pe scurt, în loc să urmeze legea și să o aplice indiferent de statutul politic sau socio-economic al persoanei acuzate – Clinton în acest caz – FBI și Departamentul de Justiție și-au pus degetul pe cântarul justiției și i-au făcut o favoare lui Hillary.

În contrast cu tratamentul cu mănuși de copil aplicat lui Clinton, FBI și DOJ continuă să încerce să fabrice o infracțiune pentru a-l împiedica pe Trump să candideze la președinție. Este atât de simplu.

Constituția și statul de drept din Statele Unite sunt acum puse pe butuci. Depinde de instanțele federale și de procurorii federali să îndrepte situația.

Nu sunt optimist.

Un articol de Larry C. Johnson, veteran al CIA și al Biroului de combatere a terorismului din cadrul Departamentului de Stat. Este fondatorul și directorul BERG Associates, firmă înființată în 1998. Larry a asigurat timp de 24 de ani instruirea comunității de operațiuni speciale a armatei americane.

Citiți și:
Virtuțile și umorul lui Trump. Răspunsul lui genial după ce FBI a publicat documentul cu motivarea percheziției, care seamănă cu contractul Pfizer-UE
Mark Zuckerberg admite că a cenzurat povestea despre laptopul lui Hunter Biden, la îndemnul FBI, înaintea alegerilor prezidențiale

 

yogaesoteric
18 septembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More