Mark Zuckerberg admite că a cenzurat povestea despre laptopul lui Hunter Biden, la îndemnul FBI, înaintea alegerilor prezidențiale

Zuckerberg a recunoscut că a cenzurat povestea despre laptopul abandonat al lui Hunter Biden, în podcastul „The Joe Rogan Experience”. Mark Zuckerberg a spus că a făcut aceasta din cauza unei solicitări generale din partea FBI de a restricționa dezinformarea electorală.

În timpul podcastului, Joe l-a întrebat pe Zuckerberg cum gestionează Facebook problemele controversate, cum ar fi povestea lui Hunter Biden și dacă aceasta a fost cenzurată.

Ca răspuns, Zuckerberg a declarat: „Am luat-o pe o cale diferită față de Twitter. Adică, practic, fundalul poveștii este că FBI-ul a venit la noi… la niște oameni din echipa noastră. Au fost afirmații de tipul: «Hei, doar ca să știi… ar fi necesar să fii în alertă»”, scrie BBC.

Facebook nu a interzis complet partajarea articolului, ci a limitat în schimb cât de mult algoritmul său l-a partajat automat altor persoane timp de o săptămână, în timp ce verificatorii de fapte terți au încercat să verifice raportarea. Deci, deși oamenii puteau posta articolul și discuta despre el, era mai puțin probabil să se răspândească organic la noii utilizatori.

El a spus: „Deci protocolul nostru este diferit de cel al Twitter. Ce a făcut Twitter a fost… că nu puteai distribui deloc aceasta. Noi nu am făcut asta. Ce am făcut noi a fost… să o catalogăm ca ceva de raportat ca potențială dezinformare… dezinformare importantă… și… cred că timp de cinci sau șapte zile distribuția Facebook a fost scăzută, dar oamenilor li s-a permis totuși să distribuie povestea. În principiu, clasamentul și fluxul de știri au fost puțin mai mici, așa că mai puțini oameni au văzut-o.”

Republicanii au acuzat Facebook că suprimă vocile conservatoare

Mark a concluzionat: „Ne-am gândit că, hei, uite, dacă FBI-ul, pe care eu îl consider o instituție legitimă în această țară, vine la noi și ne spune că este necesar să fim vigilenți în legătură cu ceva, atunci vreau să iau aceasta în serios.”

Potrivit New York Post, peste 50 de foști înalți oficiali ai serviciilor de informații au semnat o scrisoare care susținea că povestea laptopului „are toate caracteristicile clasice ale unei operațiuni informaționale rusești”.

Zuckerberg regretă alegerea de a cenzura povestea „Hunter Biden Laptop”

Ulterior Zuckerberg și-a exprimat regretul pentru că a luat această decizie. El a spus: „Da, e nasol… s-a dovedit că, după ce verificatorii de fapte s-au uitat la asta, nimeni nu a putut spune că este fals… Cred că e nasol, deși, în același mod, probabil că, având să treci printr-un proces penal, dar să fii dovedit nevinovat în cele din urmă, este nasol”.

Povestea „Hunter Biden Laptop”

În 2020, New York Post a făcut o expunere care a dezvăluit existența a zeci de mii de e-mailuri între fiul lui Biden, Hunter, și asociați de afaceri din Ucraina. New York Post, în expunere, a susținut că e-mailurile au dezvăluit modul în care fiul lui Biden și-a folosit accesul politic în relațiile sale de afaceri în străinătate.

Povestea a fost publicată cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile prezidențiale în care candidau Joe Biden și Donald Trump, alegeri pe care Biden le-a câștigat.

NY Post a susținut că un laptop abandonat într-un atelier de reparații de Hunter Biden conținea e-mailuri care includeau detalii despre Hunter care i-a prezentat tatălui său un magnat al energiei ucrainene și aranja o întâlnire. În mod critic, a alimentat acuzații de lungă durată de corupție din partea lui Joe Biden pentru a asigura succesul afacerilor fiului său în Ucraina.

În acest context, povestea New York Post, bazată pe date exclusive la care nicio altă agenție de presă nu a avut acces, a fost întâmpinată cu scepticism – și cenzurată de rețelele de comunicare virtuală.

Cu trei săptămâni înainte de alegerile prezidențiale din SUA, editorul de opinie al New York Post, Sohrab Ahmari, a dezvăluit că Twitter nu îi mai permite să posteze articole care detaliază „corupția unui candidat la președinție al unui partid major, Biden”.

După ce Twitter nu a permis articolul din New York Post despre Biden, președintele american Donald Trump a accesat Twitter și a scris: „Atât de groaznic, încât Facebook și Twitter au eliminat povestea e-mailurilor incriminatoare legate de Sleepy Joe Biden și fiul său, Hunter, în @NYPost. Este doar începutul pentru ei. Nu există nimic mai rău decât un politician corupt”.

Citiți și:
Cum este cenzurată „ezitarea la vaccinare”: Fiecare utilizator facebook primește un cod secret VH
Au înlocuit cenzura marxistă a Partidului Comunist cu cenzura neo-marxistă de pe Twitter și Facebook
Dușmanul dușmanilor mei

 

yogaesoteric
13 septembrie 2022

 

 

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More