Femeile din China nu fac cancer de sân. Secretul lor este că nu mănâncă lactate

 

Am avut de ales între a muri şi a urmări să găsesc un remediu. Sunt un om de ştiinţă – era necesar să existe o explicaţie raţională pentru care una din 12 femei din Anglia suferă de această boală.

Oricine a intrat în contact cu cancerul de sân ştie că anumiţi factori de risc – cum ar fi vârsta, menstruaţia timpurie, menopauza cu debut întârziat şi o familie cu antecedente – nu pot fi controlaţi. Dar sunt alţi factori de risc pe care îi putem controla cu uşurinţă. Putem controla aceşti factori de risc făcând simple modificări în viaţa de zi cu zi pentru a preveni sau vindeca această formă de cancer. Mesajul meu este că până şi cancerul de sân în stare avansată poate fi învins, pentru că eu am reuşit.

Primul indiciu pentru a înţelege ce anume îmi dezvolta cancerul de sân l-am găsit când soţul meu Peter, care este şi el un om de ştiinţă, s-a întors de la muncă din China. În acea perioadă mă pregăteam pentru o sesiune de chimioterapie. Următoarele cuvinte răsunau ca un ecou în mintea mea: „De ce femeile din China nu au cancer de sân?”.

Am colaborat cu mai mulţi colegi din China la un studiu care făcea legătura între chimia solului şi boli, şi mi-am amintit unele statistici. Cancerul de sân era aproape inexistent în toată ţara. În China, doar o femeie din 10.000 moare de această boală, comparativ cu una din 12 în Anglia şi, mai grav, una din 10 în ţările occidentale.

Nu este vorba numai de faptul că în China este mai răspândit mediu rural, cu mai puţină poluare urbană. În Hong Kong, care este puternic urbanizat, rata de cancer de sân este de 34 din 10.000 de femei, rată care este foarte mică în comparaţie cu cea occidentală.

Mi s-a părut evident că există alţi factori ai stilului de viaţă care influenţează cancerul de sân, independenţi de poluare, urbanizare sau mediu. Ulterior am descoperit că oricare ar fi cauza diferenţelor aşa mari între proporţiile de cancer de sân din orient şi occident, această cauză nu este genetica.

Cercetările ştiinţifice au arătat că atunci când chinezii sau japonezii se mută în occident, pe parcursul unei generaţii sau două, ratele ce cancer de sân se apropie de cele ale ţării gazdă. La fel se petrece când cei din orient adoptă un stil de viaţă occidental în Hong Kong. De fapt, cancerul de sân mai este numit în China şi „boala femeilor bogate”. Aceasta pentru că în China numai cei înstăriţi îşi pot permite „mâncare Hong Kong”. Toate mâncărurile occidentale, de la îngheţată şi batoane de ciocolată la spaghete şi brânză feta, este denumit „mâncare Hong Kong”.

Bunul simţ m-a făcut să gândesc că ceea ce mi-a cauzat cancerul la sân şi numărul mare de cazuri din această ţară, în general, are legătură cu stilul de viaţă al clasei de mijloc din occident.

Există un aspect important şi pentru bărbaţi. În cercetările mele am observat că multe date despre cancerul de prostată duce la concluzii similare. Conform statisticilor de la Organizaţia Mondială de Sănătate (World Health Organization), numărul de bărbaţi cu cancer de prostată în China este neglijabil, de numai 0,5 la 100.000. În Anglia şi Scoţia numărul este de 70 de ori mai mare. Ca şi cancerul de sân, este o boală a clasei de mijloc care atacă în principal categoriile de oameni care îşi permit anumite mâncăruri.

Îmi amintesc că l-am întrebat pe Peter după ce s-a întors din China ce anume este aşa diferit în stilul de viaţă al chinezilor. La ei de ce nu fac femeile cancer de sân?
Ne-am hotărât să abordăm problema logic. Am examinat date ştiinţifice care scoteau în evidenţă grăsimile din dietă. Cercetătorii au descoperit că în anii ’80, numai 14% din calorii în dieta chinezilor era din grăsimi, comparativ cu 36% în occident.

Dar dieta pe care o urmez de ani de zile, cu mult înainte să fac cancer de sân, era foarte scăzută în grăsimi şi bogată în fibre. Mai mult, ca om de ştiinţă, ştiam că grăsimile în dieta adulţilor nu s-au dovedit a creşte riscul de cancer de sân.

Într-o zi, după îndelungi cercetări, am realizat că în China nu se mănâncă lactate. Atunci mi-am amintit câţi chinezi suferă de intoleranţă la lactoză, mi-am amintit cum colegii chinezi cu care lucram spuneau mereu că laptele este numai pentru bebeluşi, şi cum unul dintre cei mai apropiaţi prieteni (care este de origine chineză), refuza mereu politicos antreurile cu brânză de la petreceri.
Nu cunoşteam niciun chinez care continua să trăiască după obiceiurile tradiţionale şi care să folosească lactate pentru a îşi hrăni copiii. Tradiţia lor era să angajeze o femeie care să alăpteze copilul dacă era nevoie, dar niciodată să nu folosească lactate. Pentru chinezi preocuparea occidentului faţă de lactate este ciudată.

Îmi amintesc de când am găzduit o conferinţă la puţin timp după încheierea revoluţiei culturale a anilor ’80. Am comandat o budincă cu îngheţată, iar când am precizat că acel desert conţine lapte, toţi chinezii au refuzat politicos să o mănânce şi nu au putut fi convinşi să se răzgândească. La vremea respectivă ne-am bucurat foarte mult de porţiile rămase în plus!

Am descoperit că laptele este una dintre cele mai răspândite cauze ale alergiilor alimentare. Peste 70% din populaţia lumii nu poate digera lactoza, fapt ce i-a determinat pe nutriţionişti să considere că este o situaţie normală a adulţilor, şi nu o deficienţă anume. Poate că natura încearcă să ne spună că anumite alimente nu este potrivit să fie consumate.

Înainte să am cancer de sân mâncam foarte multe lactate, cum ar fi lapte, brânză şi iaurt. Le-am folosit ca sursă primară de proteine. Mai mâncam şi carne slabă de vită tocată, din cea mai ieftină, care acum realizez că probabil era provenită de la vaci de lapte mature.

Pentru a putea face faţă chimioterapiei pe care am făcut-o când a revenit cancerul a cincea oară, am consumat foarte multe iaurturi organice pentru flora intestinală. Recent am descoperit că în trecut, în 1989, iaurtul a fost corelat cu cancerul ovarian. Doctorul Daniel Cramer de la Universitatea Harvard a făcut un studiu pe sute de femei cu cancer ovarian pe care le-a pus să noteze în detaliu ce mâncau. Îmi doresc să fi ştiu de aceste descoperiri de pe atunci.

Studiind împreună cu Peter dieta chinezească, am hotărât să renunţ la toate lactatele. Am aruncat brânza, untul, laptele, iaurtul şi orice alte lactate. Este surprinzător cât de multe produse, inclusiv supele comercializate, biscuiţii, prăjiturile, conţin o formă de lactate. Chiar şi multe margarine promovate ca fiind de soia, floarea soarelui sau ulei de măsline, conţin lactate. Având acestea în vedere, am început să citesc toate etichetele de pe mâncăruri.

Până în acest punct, am măsurat în mod regular progresele ganglionului canceros. În ciuda comentariilor încurajatoare din partea doctorilor şi asistentelor, observaţiile proprii îmi spuneau amarul adevăr. Prima sesiune de chimioterapie nu a avut niciun efect. Ganglionul era de aceeaşi dimensiune.

După aceea am eliminat lactatele. În câteva zile ganglionul a început să îşi reducă dimensiunile. La două săptămâni după a doua şedinţă de chimioterapie şi la o săptămână după ce am renunţat la produsele lactate, ganglionul din gât a început să îmi provoace mâncărimi. Apoi a început să îşi reducă dimensiunile. Linia graficului pe care îl făcusem pe baza măsurătorilor începuse să se îndrepte în jos pe măsură ce tumoarea se micşora.

Foate important de reţinut este că graficul, în loc să aibă un declin exponenţial, arăta că dimensiunea tumorii a scăzut liniar, indicând vindecare şi nu suprimare (sau remisie) a tumorii.

Într-o sâmbătă, după şase săptămâni de când renunţasem la produsele lactate, am avut o şedinţă de meditaţie de o oră, după care am pipăit să verific ganglionul. Nu l-am putut găsi, deşi aveam experienţă în detectarea ganglionilor canceroşi (mi i-am detectat singura pe toţi cinci). M-am dus la soţul meu şi l-am rugat să îmi pipăie gâtul şi nici el nu a găsit ganglionul.

În următoarea zi de marţi am fost la control. După o examinare amănunţită, medicul nu a mai găsit tumoarea. Niciunul din doctori nu se aştepta ca cineva cu tipul şi stagiul de cancer pe care îl aveam (care s-a răspândit în sistemul limfatic) să supravieţuiască, cu atât mai puţin să se vindece. Specialistul a fost foarte bucuros de rezultatele analizelor.

Când i-am spus iniţial ideile mele a fost sceptic. Acum foloseşte hărţi pe care arată mortalitatea din cauza cancerului în China în prelegerile pe care le ţine şi recomandă o dietă fără lactate pacienţilor cu cancer.

Am convingerea că legătura dintre lactate şi cancerul de sân este similară cu legătura dintre fumat şi cancerul de plămâni. Cred că identificând această legătură între lactate şi cancerul de sân, iar apoi urmând o dietă pentru menţinerea sănătăţii, m-am vindecat.

A fost greu pentru mine, cum probabil este şi pentru alţii, să accept că o substanţă „naturală” precum laptele poate avea implicaţii aşa de mari asupra sănătăţii.

Prof. Jane Plant

O băutură naturală cu efecte excepţionale asupra sănătăţii

Pe lângă eliminarea din dietă a alimentelor nocive, este binevenit să aducem un aport suplimentar de nutrienţi care purifică şi susţin buna funcţionare a organismului.

O băutură naturală excelentă pentru sănătate şi care în plus se prepară foarte simplu, este următoarea:

Aveţi nevoie de un cartof, un morcov şi un măr, de provenienţă organică, care se storc pentru a se obţine suc! Ingredientele se spală foarte bine, fără a le curăţa, se taie bucăţi şi se pun în storcătorul de fructe. Puteţi adăuga lămâie sau lime pentru un gust mai răcoritor.

Sucul obţinut se bea imediat.

Această băutură naturală este eficientă pentru următoarele:
1. Prevenirea dezvoltării celulelor canceroase – împiedică creşterea celulelor canceroase;
2. Poate vindeca ulcerul, de asemenea poate preveni afecţiunile grave la ficat, rinichi şi pancreas;
3. Consolidare pulmonară, previne atacurile de cord şi hipertensiunea arterială;
4. Consolidarea sistemului imunitar;
5. Bună pentru vedere, elimină ochii roşii şi obosiţi sau uscaţi;
6. Ajutor pentru a elimina durerea cauzată de muncă fizică, dureri musculare;
7. Detoxifiază, ajută tranzitul intestinal, elimină constipaţia. Prin urmare, vă face o piele sănătoasă, cu un aspect radiant. Foarte eficientă în acnee;
8. Îmbunătăţeşte respiraţia urât mirositoare din cauza indigestiei, sau a infecţiilor de la nivelul gâtului;
9. Reduce durerile menstruale;
10. Ajută la coborârea temperaturii în cazul puseurilor severe de febră.

Nu există absolut niciun efect secundar. Sucul este foarte hrănitor şi se absoarbe uşor! În plus este foarte eficient în cazul în care aveţi nevoie să daţi jos kilogramele în exces.
Veţi observa îmbunătăţirea sistemului imunitar după consumul zilnic timp de 2 săptămâni.

Sucul se bea dimineaţa pe stomacul gol. După o oră se poate lua micul dejun. Pentru rezultate rapide, beţi de 2 ori pe zi, dimineaţa şi înainte de ora 17.


Citiţi şi:

Riscul de cancer cauzat de apa de la robinet este mult mai mare decât se credea până acum…

Toţi pacienţii cu cancer au un pH prea acid! Câteva sugestii pentru echilibrarea pH-ului

 

yogaesoteric
23 noiembrie 2019


 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More