Fenomenul Bruno Gröning – Pe urmele unui «vindecător minune»

„Ai deplină încredere şi alege să crezi, că puterea dumnezeiască ne ajută şi adeseori vindecă!”

Bruno Gröning (1906-1959) a fost unul dintre cei mai mari vindecători ai lumii. Totuşi, el nu a tratat oamenii şi nu i-a vindecat în sens medical. Nici măcar nu întreba de bolile suferinzilor. Acţiunea lui se rezuma doar la discursurile sale despre credinţă, chemându-i pe toţi la întoarcerea către Dumnezeu. Atunci aveau loc miracole şi vindecări în masă. Acestea au fost confirmate prin numeroase publicaţii şi relatări ale martorilor timpului. El se vedea doar ca un îndrumător, un mediator al puterii divine, deschizându-le oamenilor poarta spre înţelegerea şi trăirea divinului, readucându-le încrederea în Dumnezeu. Bruno Gröning a confirmat că toate bolile pot fi vindecate, dar nu toţi oamenii. De aceea el n-a oferit nicio promisiune de vindecare.

Bruno Gröning n-a studiat sau dezvoltat învăţătura sa. Ea i-a fost dată lui în mod spiritual, iar el a făcut-o cunoscută în discursuri libere. Adevărul se confirmă prin roade bune dacă omul se ţine de această învățătură.

Bruno Gröning pleca, în discursurile sale despre credinţă, de la influenţa unor puteri spirituale asupra omului. Influenţa acestor puteri este mai mare decât se crede în general. Printre aceste puteri se numără mai ales gândurile. Ştiinţa modernă îşi dă seama din ce în ce mai mult de aceste legături spirituale ale vieţii omeneşti.

Ajutorul şi tămăduirea pe cale spirituală prin învăţătura lui Bruno Gröning deschide pentru toţi oamenii posibilitatea de a se elibera de boală, griji şi necazuri. În ce măsură fiecare suferind urmează această învăţătură depinde bineînţeles de fiecare om în parte.

Bruno Gröning spunea: „Dumnezeu este totdeauna transmiţătorul, iar omul deschis recepţionează puterea dumnezeiască tămăduitoare.”

Când Bruno Gröning ţinea discursurile sale despre credinţă, aveau deseori loc scene biblice. Acestea au fost confirmate prin numeroase publicaţii şi relatări ale martorilor timpului.

Şi aceste „miracole” continuă şi azi. Şi azi mai acţionează „ curentul de vindecare” despre care a vorbit Bruno Gröning. Mii de relatări de succes – în mare parte verificate şi documentate pe baza expertizelor unor medici independenţi sau ai medicilor din cadrul Grupului de specialitate medico-ştiinţific (GSMS) al Cercului prietenilor lui Bruno Gröning – vorbesc un limbaj foarte clar.

„De murit toţi oamenii urmează să moară, chiar şi eu, dar totuși eu n-am să fiu un simplu mort. Iar dacă voi fi apoi chemat în lumea voastră, atunci vin şi ajut în continuare pe cei care merită aceasta, dacă vrea și Dumnezeu” a prezis Bruno Gröning.

Discursurile sale au rămas ori înregistrate pe bandă de magnetofon ori în stenograme.

Pare de necrezut, dar datorită ascultării şi respectării cuvintelor sale – a învăţăturii sale – oameni, animale şi plante s-au însănătoşit şi se însănătoşesc azi ca şi pe vremuri.

Pe lângă ajutorare şi vindecări, se observă şi o transformare a concepţiei despre viaţă şi a conduitei oamenilor. Acest lucru este confirmat de mulţi care au găsit o cale spre o dezvoltare mai armonioasă, benefică a personalităţii.

Bruno Gröning spunea: „Eu vă dezvălui cu bucurie regulile de joc ale vieţii ca fiecare dintre voi să deveniţi un maestru al vieţii.”


Învăţătura lui Bruno
Gröning – o cale spre descoperirea lui Dumnezeu

Bruno Gröning spunea: „Activitatea mea serveşte doar faptului de a-i conduce cât mai repede pe toţi oamenii acestui pământ pe calea cea dreaptă, pe calea lui Dumnezeu.”

El și-a asumat misiunea de a deschide oamenilor poarta spre înţelegerea şi trăirea divinului, readucându-i la încrederea în Dumnezeu. Acest lucru era mereu nucleul cuvintelor sale. El se vedea ca un îndrumător, ca un mediator al puterii divine.

Efectul cuprinzător al unei asemenea încrederi în Dumnezeu, ca sursă a tuturor proceselor benefice, este foarte vechi, recunoscut chiar de literatura de specialitate.

Bruno Gröning spunea în această privinţă: „Nu vă spun nimic nou, vă spun doar ceea ce mulți dintre voi nu mai ştiţi azi.”

Astfel se poate înţelege că Bruno Gröning n-a vrut niciodată mulţumiri. „Nu-mi mulţumiţi mie, mulţumiţi lui Dumnezeu. El a făcut-o.”

Acceptarea învăţăturii sale duce deseori la o religiozitate redobândită, respectiv întărită.


Învăţătura lui Bruno Gröning şi ştiinţa

Ceea ce a fost cunoscut şi este cunoscut în Asia până şi în zilele noastre este redescoperit tocmai acum de ştiinţa modernă. Curenţi de energii superioare dumnezeiești conduc şi decid asupra vieţii noastre. Descoperită în anul 1922 de către rusul prof. Gurvici, ca emanaţie celulară, Academia de ştiinţe din Novosibirsk a reuşit să stabilească că această emanaţie este purtătorul decisiv de informaţii pentru toate celulele în fiecare organism. Între timp această descoperire a fost confirmată şi dezvoltată, mai ales de prof. Popp din Kaiserslautern, care în anul 1975 a putut să dovedească o iradiere electromagnetică supremă în zona lungimilor de undă ale luminii ultraviolete. Astfel s-au deschis perspective noi pentru înţelegerea vieţii.


Bruno a spus: „De existenţa mea ar fi necesar să se intereseze, după părerea mea, și ştiinţa, numai pentru faptul că aceasta conferă activităţii de cercetare un imbold, şi anume un stimul pentru o sarcină de mâine”.

Cu aceste cunoştinţe începe şi înţelegerea că vindecările au loc datorită curenţilor subtili energetici. De exemplu, astfel de vindecări apar prin „curentul de vindecare” conform învăţăturii lui Bruno Gröning. Acesta poseda cunoştinţe exacte şi cuprinzătoare despre LEGILE DUMNEZEIEȘTI, pe care le-a transmis oamenilor prin învăţătura sa simplă.


Bruno Gröning spunea: „În cercul prietenilor, fiecare este chemat să recepţioneze puterea credinţei în Dumnezeu. Eu nu vreau să înfiinţez nicio religie nouă. Fiecare să rămână în cadrul bisericii sau comunităţii sale, dar ceea ce aude în cercul prietenilor este necesar să creadă şi să pună fără încetare în practică. Eu am venit pentru toţii oamenii indiferent de religie şi naţionalitate.” De aceea cercul prietenilor lui Bruno Gröning nu este niciodată o sectă.

Bruno Gröning: „Toţi oamenii merită să fie ajutaţi”.

„Eu pot ajuta un om să găsească calea spre bine, dar nu am voie să iau eu vreo decizie asupra lui sau să-l constrâng să facă un bine. Fiecare are nevoie să-şi găsească propria lui cale.”

„Această învăţătură a mea este o înţelepciune pentru viaţă excelentă, conform căreia trăiesc mulţi dintre prietenii mei şi chiar au avut succes cu ea. Prin acceptarea acestei învăţături s-a petrecut în ei o schimbare radicală, care în multe cazuri a dus la succes și sănătate”.

„Cu cât omul se îndepărtează mai mult de Dumnezeu, conştient sau inconştient, cu atât e mai puţină viaţă în trupul său, astfel că abia mai este atâta viaţă în el, încât să poată reacţiona organele după cum vrea el. El nu mai poate merge prin viaţă cu toată puterea. El se abate atunci de la acest izvor de putere. În final el pierde legătura cu marele izvor de putere dumnezeiască. El nu mai poate asimila în el puterea lui Dumnezeu. Şi aşa ajunge ca trupul său să fie un vrac.”

„Dumnezeu l-a creat pe om frumos, bun şi sănătos. Aşa şi vrea să-l aibă. La origini oamenii au fost complet legaţi de Dumnezeu, atunci nu exista decât iubire, armonie şi sănătate, iar totul era o unitate dumnezeiască.

Cu toate acestea
, în momentul în care primul om a ascultat de vocea răului, care glăsuia în afara acestei unităţi dumnezeiești, iar apoi a ascultat-o şi a făcut ceea ce i-a spus ea, atunci s-a rupt pentru om această legătură şi de atunci Dumnezeu stă aici şi omul acolo.

Între Dumnezeu şi oameni s-a format o prăpastie adâncă. Nu mai era nicio legătură cu Dumnezeu. Omul – care se bazează numai pe el însuşi – poate fi oricât de credincios şi poate să se roage oricât, el va fi lesne atacat de rău pe drumul vieţii sale şi va putea fi tras la fund. Dumneavoastră aţi ajuns pe drumul vieţii dumneavoastră acolo jos. Dumneavoastră trăiţi nefericire, dureri, sau suferinţe ce par a fi incurabile. Eu vă spun: nu vă duceţi şi mai jos, căci vă chem să vă reîntoarceţi! Veniţi în sus, căci acum peste acest abis vă construiesc eu o punte. Treceţi de pe drumul suferinţei pe drumul cel dumnezeiesc! Pe acest drum nu există nefericiri, nici dureri, nici starea de incurabilitate – aici e totul foarte bine. Acest drum duce înapoi la Dumnezeu!”

Bruno Gröning le-a făcut oamenilor oferta de a le lua boala: „Daţi-mi mie bolile dumneavoastră şi toate grijile dumneavoastră! Singuri nu vă veţi descurca cu ele. Le duc eu pentru dumneavoastră. Însă daţi-mi-le în prealabil de bună voie, căci eu nu fur!”

„Dacă vă eliberaţi de boală, ca eu să v-o pot lua, e mult mai bine; dacă vă ţineţi cu încăpățânare de ea, atunci n-am voie să fac nimic. A şaptea poruncă interzice: «Tu nu trebuie să furi!» Dacă eu îi iau omului boala cu forţa, atunci eu aş păcătui. Eu nu am voie să fur! Cine îşi iubeşte boala, cine se ţine de ea, nu poate fi ajutat, însă cine o poate uita, aceluia i-o iau, dar este necesar să o predea benevol, nu numai în gând, ci şi în fapte. Este necesar să ascultaţi de cuvântul meu! Eu nu vreau să vă influenţez cu forța. Dacă vreţi să predaţi boala benevol, atunci vă iau toate suferinţele!”

„Nu fiţi creduli, convingeţi-vă singuri!”

Informaţii explicite şi realiste despre Bruno Gröning şi activitatea sa găsiţi şi în filmul documentar Fenomenul Bruno Gröning – Pe urmele unui „vindecător minune”.


Citiți și:

Jose Arigo, chirurg fără voie, vindeca în stare de transă 

Omul miracolului – Joao al lui Dumnezeu 
 

yogaesoteric

10 mai 2017

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More