„Fit for 55” are costuri astronomice. Un europarlamentar polonez avertizează că „revoluția verde” va costa 5-10 trilioane de euro, iar europenii sunt cei care vor plăti

Contribuabilii europeni ar putea ajunge să plătească costuri suplimentare între 5.000 de miliarde de euro și 10.000 de miliarde de euro din cauza planului UE Fit for 55 de reducere a emisiilor, avertizează europarlamentarul Zbigniew Kuźmiuk de la partidul conservator Lege și Justiție (PiS) din Polonia, conform Remix News.

UE contribuie deja la o schemă de comercializare a certificatelor de emisii care permite companiilor și altor entități să vândă sau să cumpere credite pentru emisiile de CO2. Cu toate acestea, UE lansează o nouă legislație care va extinde acest sistem la industria construcțiilor și a transporturilor, ceea ce va crește costurile la nivel general, inclusiv pentru sectoarele transportului maritim și aerian.

Pachetul legislativ include, de asemenea, un Fond Social Climatic, pentru a ajuta gospodăriile autohtone să îndeplinească cerințele politicii climatice, și o taxă pe amprenta de carbon, care va impozita importurile în UE de produse din țări care nu îndeplinesc standardele de mediu și cele legate de climă.

Polonia s-a opus acestor măsuri, dar nu a reușit să coalizeze suficiente țări de partea sa pentru a bloca măsurile, care au fost adoptate pe baza votului de majoritate calificată (55% dintre state să voteze pentru, iar populația acestora să fie peste 65% din populația UE). Acum, costurile „revoluției verzi” planificate vor fi suportate deopotrivă de companii și persoane fizice, potrivit Kuźmiuk.

Europarlamentarul spune că această așa-zisă „revoluție verde” va acoperi toate categoriile sociale care implică emisii de CO2. Se presupune că se vor face investiții majore, dar nu este clar cum vor fi plătite. Ca urmare a deciziei de a înceta utilizarea motoarelor cu ardere internă până în 2035, 250 de milioane de mașini va fi necesar să fie înlocuite cu vehicule electrice, iar infrastructura care să alimenteze aceste vehicule să fie construită.

Ca urmare a planului, 200 de centrale electrice pe cărbune vor fi eliminate treptat și înlocuite cu alte surse de energie. În plus, aproximativ 500 de uzine care produc oțel va fi necesar să sufere modernizări tehnologice, iar 180 de milioane de locuințe să fie făcute neutre din punct de vedere climatic. Kuźmiuk susține că totul este extrem de ambițios, atât din punct de vedere tehnologic, cât și financiar.

El a spus că revoluționarii climatici susțin că UE și statele membre vor putea face față financiar costurilor, estimate la aproximativ 5-10 trilioane de euro. Cu toate acestea, UE va avea doar aproximativ 1 trilion de euro disponibil pentru acest demers prin buget, fondul de recuperare al UE și certificatele de emisii.

Acest cost s-ar putea dovedi prohibitiv pentru acele state membre care încă încearcă să ajungă din urmă partenerii mai dezvoltați, care includ națiuni precum Polonia sau România. Potrivit lui Kuźmiuz, costul pentru întreprinderi și gospodării particulare va fi astronomic.

Citiți și:
Prin scientism spre neo-păgânism. Sau despre milenarismul de rit ecologist
Green Deal (economia decarbonizată) conduce omenirea spre o criză catastrofală iar populația va începe lupta pentru supraviețuire
Green Freaking Deal și cele două obiective majore ale elitei de la Davos

 

yogaesoteric
2 iunie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More