Green Deal (economia decarbonizată) conduce omenirea spre o criză catastrofală iar populația va începe lupta pentru supraviețuire

Când va fi precum în pictura lui Christian Krohg, Lupta pentru supraviețuire, vom zice că încă e bine:

Modul dezastruos în care guvernanții au acceptat să închidă aproape toate capacitățile de producție a energiei a aruncat acum România într-o criză fără ieșire.

Prof. dr. Mircea Coșea ne spune că populația, în marea ei majoritate, va intra într-o luptă pentru supraviețuire, calitatea vieții urmând să scadă în mod dramatic.

Tendința suicidară a Uniunii Europene, care a impus decarbonizarea într-o viteză distrugătoare, va avea repercusiuni catastrofice asupra României. Pentru că, spre deosebire de celelalte țări, cu economii mai puternice sau cu guverne care au negociat la sânge pentru țările lor, cei aflați la conducerea României au reușit să o lase fără niciun fel de resurse.

Noi am fi putut să trăim fără grijă, cu o oarecare acoperire din resurse interne, dar am acceptat imediat să închidem capacitățile pe cărbune, nu am negociat ca să le mai ținem încă 15-20 de ani și încet, încet să ne dezvoltăm alte forme.

Energia atomică bate pasul pe loc de 30 de ani. Statele Unite nu ne-au dat voie să facem cu China și au promis că vor face ei, dar nu au făcut nimic. Energia hidro este și ea în cădere pentru că normele UE nu prea mai dau voie la amenajări hidrologice și atunci noi suntem într-o situație în care avem resurse, dar importăm”, spune prof. dr. Mircea Coșea, fost ministru de stat.

Acesta avertizează că România intră acum într-o perioadă de supraviețuire, referindu-se la marea majoritate a populației, în care intră și clasa săracă, dar și clasa mijlocie.

Un venit de 1.000 de euro pe lună, care înseamnă clasa mijlocie, dacă pui facturi de 300-400 de euro, asta înseamnă să reduci foarte mult consumul pentru alimente, pentru alte utilități, pentru educație, pentru sănătate. Este o pierdere a calității vieții. Și toate aspectele acestea se vor vedea și în economia națională”, ne-a precizat prof.dr. Mircea Coșea.

Viteza Green Deal, o adevărată sinucidere

Programul decarbonizării, Green Deal, are viteză prea mare și nu se va aplica atât de rapid, pentru că sunt costuri enorme, pe lângă faptul că se pierd foarte multe locuri de muncă, atrage atenția prof. dr. Mircea Coșea.

Este un fel de autodistrugere a Uniunii Europene. Există un economist în Franța care vorbește chiar în acești termeni, spunând că este o sinucidere această viteză cu care vrea UE să treacă la o formă de energie încă necunoscută din punct de vedere al efectelor ei pe termen lung și mult mai scumpă decât cea pe care o folosim acum.

Sunt producători foarte mari de automobile care se opun acestei treceri și vor s-o întârzie, pentru că investițiile sunt enorme, nu au capacitatea asta deocamdată, în timp ce China și SUA pot face asta, pentru că au un avans mare”, mai spune fostul ministru de stat.

Acesta mai arată că au apărut foarte multe studii, mai ales în Germania, Franța, Italia, despre costurile foarte mari pe care le cere, pe termen scurt, decarbonizarea care este impusă de UE.

Unele țări au reușit să mai amâne, prin niște negocieri, cum sunt Polonia, Germania, însă altele o să sufere, cum este și cazul României.

Citiți și:
Green Deal este un proiect absolut ticălos, care are drept consecință accentuarea dezindustrializării țărilor europene. Cu o excepție: Germania.
Co-fondator Greenpeace, despre încălzirea globală: «Cea mai mare escrocherie din istorie»
Dezvăluire: Iată „cea mai mare mostră de IPOCRIZIE” a UE și SUA în aşa-zisa pandemie

yogaesoteric
9 martie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More