Fizicienii ruși își propun construcția primului turn Tesla din lume

Tesla a avut dreptate și suntem gata să dovedim aceasta!”, spun doi tineri fizicieni ruși, Leonid și Sergey Plekhanov, care intenționează să pună în practică ideea lui Nikola Tesla de a revoluționa producția de energie în lume.

Rusia a început să lucreze la construcția unei invenții concepute de inventatorul Nikola Tesla, care a creat Bobina Tesla, formată dintr-o serie de turbine Tesla care generează electricitate cu o rază de acțiune de câțiva metri.

Obiectivul Rusiei este de a crea un turn Tesla capabil să genereze suficientă energie pentru întreaga lume.

Tesla a crezut mereu că turnul ar putea transmite putere fără fir, dar acest fapt nu a fost dovedit definitiv în timpul vieții sale. Dacă a avut dreptate și, după studiul extins al echipei ruse, aceasta este sigur, proiectul ar putea oferi un sistem de transmisie de energie eficient care va distribui, la nivel mondial, toată energia curată pe care o putem folosi.

Leonid și Sergey Plekhanov își propun să realizeze acest proiect folosind materiale și tehnologii contemporane. Ei au nevoie de un milion de dolari pentru a construi prototipul și au lansat o campanie de crowdfunding pe internet pentru a strânge fondurile și a începe construcția turnului.

Leonid Plehanov și Sergey Plehanov au petrecut ultimii cinci ani studiind munca lui Tesla pentru turn și sunt siguri că proiectul este viabil dacă se vor utiliza materiale și tehnologii moderne.

Nikola Tesla ne-a lăsat o descriere foarte detaliată a Transmițătorului Amplificator și principiile fizice ale funcționării sale. Suntem un grup de fizicieni modern, antrenat în multe domenii legate de funcționarea energiei la nivel mondial. Am efectuat o expertiză științifică aprofundată a operelor sale și am ajuns la concluzia că Tesla a fost pe drumul cel bun”, spun cei doi tineri ingineri.

Imaginați-vă că puteți pune panouri solare pe o extensie de 100 de mii de kilometri în Sahara și construiți acolo un turn industrial de transmisie de înaltă tensiune, de unde puteți transmite energie în întreaga lume, asta va fi suficient pentru a da energie întregii planete și putem uita de benzinării, stații de cărbune, centrale nucleare etc.”, au afirmat ei.

Potrivit fizicienilor, deșerturile care sunt peste tot în lume primesc de la soare în doar șase ore aceeași energie pe care întreaga planetă o consumă sau de care are nevoie într-un an. Asta înseamnă că deșerturile sunt principala sursă de energie pentru realizarea proiectului. Versiunea modernă a Wardenclyffe, sau Transmițătorul Planetar, ar urma să transmită astfel energie prin pământ la orice distanță de planetă, ceea ce va rezolva multe probleme tehnologice.

Principiul din spatele design-ului actual se bazează pe o sursă nelimitată de energie — energia solară. „100.000 de kilometri pătrați într-un deșert ar putea rezolva toate nevoile noastre de energie la nivel mondial”, transmite echipa rusă.

Problema apare la distribuție, pentru că sistemele actuale pierd multă energie. Rețeaua de turnuri propusă de Tesla a fost proiectată să se folosească de propria conductivitate intrinsecă a Pământului, adică implică transmiterea de energie prin sol și ionosferă, cu foarte puține pierderi.

În timp ce turnul original din Long Island avea 60 de tone, planul fizicienilor ruși e să construiască un turn care va cântări doar două tone, ca urmare a progreselor făcute în industria materialelor de construcții. Turnul va avea o înălțime de aproximativ 20 de metri.

Citiți și:
Lumina vitală a lui Nikola Tesla, puterea vindecătoare a razelor ultraviolete
Nikola Tesla: «Dacă vrei să afli secretele universului…»
Automobilul creat de Tesla a fost „îngropat”, pentru că ar fi falimentat corporațiile petroliere și guvernele lumii

 

yogaesoteric
11 octombrie 2022

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More