Forumul Economic Mondial propune un plan psihologic pentru „eradicarea ezitării față de vaccinuri”

Cercetătorii doresc să folosească psihologia pentru a promova vaccinurile, observând modul în care oamenii iau decizii în cadrul unui proces de gândire, de simțire și de acțiune.

Învingerea ezitării privind vaccinul împotriva covid-19, a amânării și a respingerii acestuia este cea mai mare provocare de comunicare în materie de marketing din timpul vieții noastre”, se afirma recent într-un articol de pe site-ul Forumului Economic Mondial (WEF), potrivit LifeSiteNews.

Articolul a fost redactat de trei profesioniști în marketing: Rohit Deshpandé, profesor de marketing la catedra Sebastian S. Kresge la Harvard’s Business School, Ofer Mintz de la Universitatea de Tehnologie din Sydney și Imram Currim, profesor de marketing la Paul Merage School of Business, Universitatea din California, Irvine.

Grupul a efectuat cercetări cu privire la modul de combatere a ceea ce ei au descris ca fiind o „problemă de cerere” pentru injecțiile covid, în condițiile în care oferta depășește cererea. Acest aspect i-a determinat să sugereze „crearea și punerea în aplicare a unor astfel de soluții pentru a informa, a convinge și a determina anumite segmente de clienți să acționeze, și credem că acest tip de abordare ar putea stimula, de asemenea, eforturile de comunicare privind vaccinul împotriva covid-19”.

Cercetătorii doresc să folosească psihologia pentru a promova vaccinurile, observând modul în care oamenii iau decizii în cadrul unui proces de gândire, de simțire și de acțiune. Întregul proces este replicat atunci când o persoană este necesar să decidă să facă o injecție covid-19, au declarat autorii.

În timp ce accentul a fost pus pe promovarea celei de-a treia părți a acestui proces – „punerea în practică” sau evenimentul propriu-zis de vaccinare – grupul a subliniat faptul că mai este nevoie de multă muncă pentru a-i convinge efectiv pe cei descriși ca fiind „populațiile care amână, ezită și resping vaccinurile”.

Pentru a convinge acest sector al populației, „este nevoie să ne concentrăm asupra etapelor «de gândire» și «simțire» din procesul de luare a deciziilor”, au declarat experții în marketing.

Ca atare, Deshpandé, Mintz și Currim au întocmit trei recomandări „pentru a eradica ezitarea în privința vaccinurilor”.

Cunoaștere și dezinformare

Fie prin prozelitism

Cei trei autori au făcut apel la o campanie împotriva „dezinformării” cu privire la vaccinuri, explicând cum să fie abordat modul în care oamenii gândesc despre vaccin. Observând că mulți dintre cei care ezită în legătură cu injecția cred că aceasta este „pripită, cu efecte secundare subestimate”, grupul a sugerat o politică de confruntare directă cu aceste persoane.

Acest aspect poate fi remediat de liderii locali prin contactarea proactivă și educarea scepticilor prin intermediul mijloacelor de comunicare, cum ar fi apelurile telefonice, corespondența directă, televiziunea, panourile publicitare și canalele digitale.

Ei nu s-au gândit, însă, cum îi vor „confrunta” pe cei care au în familie o persoană tarată pe viață sau chiar decedată în urma reacțiilor adverse la serurile experimentale împotriva covid.

Fie prin cenzură

Cu toate acestea, doar aceste demersuri nu au fost considerate suficiente: „Abordări mai asertive” au fost solicitate în lupta împotriva așa-numitei „dezinformări privind vaccinurile, în special pe rețelele de comunicare virtuală”. Pentru a realiza aceasta, ar fi nevoie să se ofere „formare și finanțare” pentru a ajuta cadrele medicale sau grupurile non-profit.

Războiul sentimentelor

Cei care s-au opus vaccinării împotriva covid au sentimente puternice față de aceasta, au declarat cei trei autori, și ca atare „utilizarea surselor de informare în care aceste persoane au încredere ar putea îmbunătăți sentimentele lor față de vaccin”.

În acest context, WEF a enumerat „furnizorii de servicii medicale, liderii politici și religioși”, dar a subliniat și importanța „comunităților”.

Ce se petrece, însă, atunci când vedetele pro-vaccinare se îmbolnăvesc post-vaccinare? Nu-i nimic, dacă puterea exemplului nu mai funcționează, poate amenințarea sau șantajul vor da rezultat!

Cei trei autori au sugerat o formă de propagare a „fricii emoționale” care să fie folosită împotriva „scepticilor la vaccinuri”. „O altă modalitate de a îmbunătăți sentimentele scepticilor față de vaccinuri este de a miza pe frica de a pierde ceva, atât din punct de vedere social, cât și economic”, a scris grupul.

Promovarea neîncetată a vaccinului

Ultimul pas se referă la disponibilitatea practică a vaccinului, autorii prezentând o serie de sugestii pentru ca acesta să ajungă la populație.

Mita, șpaga, coruperea

Stimulentele pot funcționa”, au scris ei. Mediul de afaceri și statele ar putea lansa un sistem de stimulare a vaccinării prin „oferirea de concedii plătite, produse gratuite și premii la loterie”.

Unele dintre sugestiile WEF au fost deja puse în aplicare în mai multe state. Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo (democrat), a oferit un bilet de loterie gratuit – „vaccinează-te și răzuiește” – marele premiu fiind de 5 milioane de dolari. Un bilet costă în mod obișnuit 20 de dolari și nu garantează vreun câștig, mic sau mare.

Guvernatorul republican al statului Ohio, Mike DeWine, a oferit locuitorilor din statul său șansa de a câștiga 1 milion de dolari dacă se prezintă pentru o injecție covid, în timp ce locuitorii din Virginia de Vest sub 35 de ani primesc un bon de economii de 100 de dolari dacă se vaccinează.

Credem că aplicarea abordării centrate pe pacient «think – feel – do» la problema comunicării pe tema vaccinului împotriva covid-19 va îmbunătăți eforturile de accelerare a atingerii imunității de turmă la nivel mondial”, au scris Deshpandé, Mintz și Currim. „Asigurarea unei redeschideri și a unei redresări economice sigure și depășirea acestei provocări semnificative pentru sănătate și economie ar putea depinde de astfel de tactici”. au conchis cei trei experți.

Preocupări legate de siguranță ignorate

În ciuda faptului că s-au concentrat pe promovarea vaccinurilor, specialiștii în marketing nu au luat în considerare preocupările legitime pe care mulți oameni le au în legătură cu injecțiile – inclusiv cadrele medicale: numărul mare de efecte adverse grave, inclusiv decesul, precum și faptul că numeroase persoane complet vaccinate s-au îmbolnăvit de covid.

Serurile experimentale covid se află în faza a 3-a de studii clinice până în 2023. Având doar o autorizație provizorie, în virtutea urgenței pandemice, ele au făcut deja numeroase victime care au plătit graba de a se vaccina fie cu sănătatea, fie cu viața. În condițiile în care rațiunea și discernământul sunt ceea ce îl diferențiază pe om de animal, iar consimțământul informat și liber e ceea ce îl diferențiază pe pacient de cobai, cam cât respect pentru demnitatea ființei umane pot avea asemenea „strategi” ai vaccinării prin orice mijloace?

Citiţi şi:
Guvernul american bagă 1,5 miliarde dolari în propaganda pentru vaccinuri anticovid
Experimentele pe oameni între Codul de la Nuremberg și noul vaccin anti-Covid

yogaesoteric
4 noiembrie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More