Game over Turcia! O ţară terminată de un lider paranoic care a făcut din relaţia Turciei cu ISIS o afacere de familie, via Israel

 
 

Bilal Erdogan, fiul lui Erdogan, noul baron al petrolului ISIS… Ruşinea Europei şi a globului

La puțin timp după doborârea de către turci, fără niciun temei, a avionului militar rus care patrula la graniţa dintre Siria şi Turcia, consecinţele au apărut. Era foarte clar că liderul de la Kremlin nu va trata cu mănuşi cu președintele Erdogan şi nici nu va dori să stea la discuții cu el, sub nicio circumstanţă, lăsându-l în final în paragină economică, fără turiştii ruşi (peste 4 milioane vizitau în fiecare an Turcia, aducând un venit de peste 6 miliarde de dolari), cu o aprovizionare cu gaz a ţării nesigură şi la îndemâna preşedintelui Putin, cu o conductă de gaz pe sub Marea Neagră care cel mai sigur va lua alt traseu, cu o serie de contracte care vor fi anulate şi multe alte sancţiuni datorită prostiei liderului de la Ankara.

Situaţia economică a Turciei este un dezastru, mişcările de stradă sunt zilnice, ţara are cel mai mare număr de analfabeţi dintre ţările europene şi asiatice, iar aceşti analfabeţi erau lucrători în industriile energofage, alimentate de gazul rusesc, ceea ce face ca analfabeţii să iasă în stradă în curând, în număr mare, ei nemaiavând locuri de muncă.

Industria Turciei este terminată, iar marile, uriaşele proiecte de infrastructură, de la noul aeroport de la Istanbul şi până la viaducte şi şosele vor trebui să mai aştepte. Cel mai dureros pentru Turcia, însă, a fost faptul că Rusia a preluat după aceea în totalitate conducerea ostilităţilor la graniţa Turciei cu Siria, pe acolo pe unde intrau în economia Turciei milioane de barili de petrol, strict necesari turcilor. Evident că acest petrol era ilegal şi îmbogăţea mafia turcească condusă de familia Erdogan, foarte buni prieteni cu liderii ISIS.

Reuters prezenta acum un an ruta exportului petrolului din Kurdistanul Irakian către portul turc Ceyhan, petrol care era practic furat Irakului, ruta fiind deviată de la sistemul de distribuţie naţional al Irakului. Această rută ce scurtcircuita Bagdadul a creat o dispută asupra drepturilor de vânzarea a petrolului între guvernul irakian şi kurzi. Americanii doreau să „stingă” conflictul având în vedere necesitatea de a-i avea pe fiecare sub control.

Să revenim în actualitate şi la piaţa petrolieră la negru, generată de ISIS şi întreţinută de Erdogan şi familia lui.

În luna noiembrie 2015, preşedintele Putin, la întâlnirea G20 din Antalia, oferea câteva detalii legate de acţiunea lui în Siria împotriva ISIS: „Am adus şi am arătat fotografii din spaţiu şi din avioane, care arată cât se poate de clar cum se derulează comerţul ilegal de petrol între ISIS şi ţările vecine (fără să spună Turcia, până în acel moment)”.

În aceeaşi zi, la numai câteva ore, armata SUA trimitea o escadrilă de avioane militare distrugând peste 116 camioane cisternă ale ISIS pline cu petrol, care trebuiau să treacă la turci.

Acest „efort” al americanilor a fost extrem de mediatizat, fără ca prea mulţi cititori să îşi dea seama că americanii au făcut acest lucru datorită presiunii puse de liderul rus cu câteva ore mai înainte. În două săptămâni de la acel incident, Rusia a invitat SUA să bombardeze împreună toate mijloacele de transport petroliere ale ISIS care se îndreptau către Turcia, în total, ruşii şi americanii bombardând peste 1300 de camioane cisternă ale ISIS. O pierdere pe care Erdogan şi familia nu aveau cum să nu o resimtă.

De ce nu a făcut America acest lucru în cele peste 14 luni de zile de când aveau loc periodic aceste transporturi de petrol furat, în convoaie, ale ISIS către Turcia? Știţi foarte bine răspunsul. La această întrebare, pusă imediat de către oficialii ruşi, americanii au spus că se fereau de „collateral damages”, adică să nu provoace victime în rândul populaţiei și distrugeri ale infrastructurii… asta după ce au bombardat cu bună ştiinţă spitale, şcoli, nunţi şi altele… Raţiunile au fost cu totul altele şi le vom vedea în continuare.

Însăşi fiica lui Erdogan era băgată în această mafie şi joc murdar al Turciei cu ISIS. (Vezi aici  și aici.  ) Liderul turc va rămâne în istorie ca un laş, trădător de ţară şi infractor internaţional.

Fără discuţie că toate fondurile care aprovizionau şi aprovizionează ISIS sunt „contabilizate” de americani şi suplimentate dacă este cazul. Deși ei se vaită că nu pot avea controlul fondurilor, ştiu câţi miliardari au ascuns banii în băncile elveţiene şi ştiu când un amărât de contribuabil nu şi-a plătit câteva sute de dolari taxa pe venit…

Cu ceva timp în urmă a fost dat publicităţii un studiu academic realizat de George Kiourktsoglou şi dr. D. Coutroubis, asupra tancurilor petroliere intrate în portul turc Ceyhan şi rata lor de intrare, implicând în mod direct ISIS. În raportul lor, cei doi arată că „oricând ISIS luptă în vecinătatea unor exploatări petroliere importante, un număr impresionant de tancuri petroliere sosesc în portul Ceyhan, iar după cucerirea zonei petroliere, numărul lor scade la un anumit nivel”.

Cei doi cercetători afirmă în continuare: „Cantităţile de petrol care au fost şi sunt transportate în Ceyhan au depăşit un milion de barili pe zi, cu toate că în urmă cu luni de zile ISIS nu furniza turcilor mai mult de 45.000 de barili pe zi, ceea ce înseamnă că au «detectat» alte surse de petrol ilicit pe care îl furnizau «partenerului» turc”.

Nu există nicio contabilitate a acestor transporturi, după cum arată cercetătorii, iar guvernul irakian pierdea zilnic sume incredibile pe mâna ISIS-America-Turcia-Israel, după cum vom vedea în continuare.

Interesant este și modul în care a fost descoperită şi adusă în atenția publicului afacerea Erdogan. Cine a fost lezat de această afacere şi a început să vorbească? Marile companii petroliere americane şi britanice Exxon Mobil şi BP, care au investit miliarde de dolari în proiectele de exploatare petrolieră din Irak şi acum se vedeau furate de ISIS în avantajul Turciei şi Israelului au dat pe față ceea ce se petrecea.

Investigatorii au luat urma tancurilor petroliere şi au ajuns la… Ashkelon, portul israelian unde se descărcau o parte din tancurile petroliere. Acest petrol era stocat în cantităţi imense de evrei, iar o parte era vândut europenilor.

Petrolul kurd lua şi el drumul Mării Mediterane, via Ceyhan, fiind transferat de companii din Malta de la un tanc petrolier la altul, urmărindu-se să fie ascunse provenienţa şi cumpărătorul final, dar mai ales condiţiile în care se făcea transferul. Aceşti cumpărători puteau ajunge la Tribunalul Internaţional, atât în litigiu cu marile corporaţii petroliere menționate mai sus cât şi cu compania petrolieră irakiană de stat SOMO, dar practic este greu de crezut, pentru că în „ecuaţie” intrau Israelul şi SUA.

Kurzii şi ISIS au folosit ca rampă pentru vânzările ilegale de petrol în afara Turciei numai şi numai portul Ashkelon din Israel. În raport se arată că: „Rafinăriile israeliene şi companiile de petrol evreieşti au importat, potrivit estimărilor, peste 19 milioane de barili de petrol ilegal de la ISIS şi kurzi, între lunile mai şi august 2015”, după cum arată surse care au urmărit prin satelit mişcările tancurilor petroliere către Ashkelon, din zona ISIS şi Kurdistan.

Acum înţelegeţi de ce Netanyahu era „negru” la ieşirea de la discuţiile de la Moscova cu liderul rus. Premierul israelian a mers la aceste discuții însoțit de o liotă de generali pentru a impresiona, dar totul a fost în zadar, cum era de aşteptat.

Cantităţile de petrol livrate clandestin de ISIS şi kurzi către Israel au fost de natură să acopere peste 77% din necesarul de petrol al Israelului, care este de aproximativ 240.000 de barili pe zi. Preţul derizoriu oferit de israelieni ISIS-ului a făcut ca Netanyahu să câştige alegerile şi să fie un lider îndrăgit. Să vedem ce va face de acum înainte, când Erdogan i-a „stricat ploile”, în urma conflictului cu Rusia. În raportul întocmit de cei doi cercetători, se estimează că peste o treime din exportul ilegal de petrol irakian din zona nordică a ţării, practic cea mai bogată în petrol, a luat drumul Israelului, de o perioadă extrem de lungă de timp.

Fără discuţie că, tehnic vorbind, este ilegal ca petrolul kurd să plece în Turcia, iar acceptarea tranzacțiilor de petrol furnizat de ISIS este un act criminal internaţional de alimentare cu fonduri a unei reţele teroriste, întreţinută, după cum vedem, de Erdogan şi familia lui, dar şi de evrei.

Cu toate acestea, francezii se arată mulţumiţi de colaborarea cu Erdogan şi îl laudă pentru eforturile lui, în timp ce concetăţenii lui Hollande mor nevinovaţi pe străzile Parisului. Dar coada americană este mare şi are loc oriunde. Nu contează tinerii uciși cu bestialitate… că doar este vorba de Israel.

Odată intrate în Turcia, camioanele cisternă încărcate cu petrol de la ISIS îşi continuă drumul către Silopi, un alt oraş turcesc, unde sunt descărcate în rezervoare uriaşe aparţinând dr. Farid, un evreu grec cu paşaport dublu, israelian şi grec. Se mai pune problema licenţei de export şi contingentului de petrol exportat? Nu are cum să mai fie vorba de aşa ceva, atâta timp cât petrolul este furat şi în joc sunt implicate Turcia şi Israelul, că doar una este prietena şi aliata americanilor în NATO, iar a doua este centrul de comandă politic şi financiar al Americii.

O altă parte a petrolului „exportat” de ISIS către Turcia ia drumul porturilor Mersin şi Dortyol, în afara portului Ceyhan, de unde pleacă în Israel. Iată în continuare care este traseul urmat şi modul cum ajunge petrolul în statul Israel.

„Actele” de deplasare a acestui petrol furat şi exportat via Turcia în Israel sunt în „contabilitatea” unei firme malteze de transport petrolier, al cărei patron este… Bilal Erdogan, fiul preşedintelui Turciei, Recep Erdogan, care conduce compania împreună cu un alţi membri ai familiei preşedintelui turc. După estimările investigatorilor, compania lui Bilal Erdogan a transportat petrol ISIS în valoare de peste 36 de milioane de dolari numai în decurs de două luni. Firma lui Bilal Erdogan care face aceste tranzacţii ilegale cu petrol furat de ISIS se numeşte BMZ Group şi îşi are sediul în… Malta.

Asta în condiţiile în care tatăl lui Bilal Erdogan aruncă praf în ochii turcilor cu declaraţii belicoase la adresa kurzilor şi ISIS, ţinând în închisoare pe liderul kurd, Ocealan, care ar putea dezvălui multe detalii ce ar îngropa pentru totdeauna familia Erdogan.

Mergând mai departe, amintim o altă investigaţie făcută de un corespondent de la Washington al cotidianului turc Hurriyet, Tolga Tanis, care arată că firmei Powertrans i-a fost oferită exclusivitate pentru a transporta maritim şi terestru petrolul kurd şi bineînţeles al ISIS, de către cabinetul Erdogan, chiar din 2011…

Dar, cine este patronul acestei companii, Powertrans? Nimeni altul decât… ginerele lui Erdogan, Berat Albayrak, după cum arată Tolga Tanis, asupra căruia se fac presiuni de către oamenii lui Erdogan, dar realitatea are o singură față.

Un alt apropiat al lui Erdogan şi al familiei lui, Ahmed Calik, a fost „delegat” cu licenţă de guvernul Erdogan pentru a transporta cu camioanele lui cisternă pe teritoriul turc petrolul furat şi exportat de ISIS în Turcia.

Celălalt fiu al lui Erdogan, Burak Erdogan, are în proprietate o altă linie maritimă de petroliere, care sunt văzute permanent în portul israelian Ashkelon.

Toate acestea au loc în timp ce președintele turc Erdogan declară de fațadă că doreşte să „elimine” terorismul şi să lupte „împotriva” lui alături de alte state membre NATO (la fel de fățarnice).

Iată câteva fotografii în care Bilal Erdogan apare alături de comandanți ISIS.

Ministerul de Externe rus arată că acoliţii lui Bilal Erdogan sunt cei care au comis crime abominabile în Siria, la Homs şi Rojava.

Ministrul Informaţiilor din Siria, Omran al Zoubu, a declarat: „Tot petrolul transportat din zonele unde ISIS conduce ostilităţile este trecut prin mâna fiului lui Recep Erdogan. Acesta este motivul pentru care liderul turc a devenit nervos şi disperat când Rusia a început atacuri furibunde aeriene împotriva ISIS şi a distrus peste 500 de cisterne care transportau petrolul către Turcia. Acest aspect a întins la maxim nervii lui Erdogan şi ai familiei lui, care importă de la ISIS nu numai petrol, dar şi grâu şi… părţi din arhitectura istorică a vestigiilor siriene de la Palmira.”

Ce se mai poate spune?

Nu la mult timp după această declaraţie, fostul Consilier al Securităţii Naţionale Irakiene, Mowaffak al Rubaie, a postat pe pagina lui de Facebook: „În primul şi în ultimul rând, turcii ajută major militanţii terorişti pentru a fura petrol irakian şi sirian, pe care turcii plătesc mai puţin de 20 de dolari pe baril, care este mai puţin de jumătate din preţul pieţei mondiale”.

Păi, cum să nu le fi mers economia turcilor în ultima perioadă? Ca să nu mai vorbim de Israel, care este foarte posibil să fi obţinut un preţ chiar mai bun prin manevre de compensare.

După ultimele date, Turcia a facilitat comerţul cu petrol al ISIS în valoare de peste 400 de milioane de dolari.

Nu demult, Netanyahu anunţa în planul lui economic ca vă construi mai multe rafinării, pentru că statul evreu are un număr extrem de mic de rafinării. Ținând cont de informațiile prezentate mai sus, deducem că Netanyahu se pregătea să intre în joc în mod serios şi să creeze o economie care să funcţioneze pe furat şi încurajarea terorismului. Intervenția liderului rus i-a stricat însă planurile.

Într-un mod sau altul, Israelul ar mai fi pentru foarte puţin timp, până când granița ţurco siriană va fi securizată în totalitate, o piaţă importantă petrolieră pentru ISIS, fără de care ISIS va rămâne fără banii necesari, dacă americanii nu vor mai paraşuta baloţi şi paleţi de dolari peste aceşti criminali plătiţi ai vestului.

Cel mai probabil, premierul Netanyahu vede în Erdogan un prost de proporţii şi nu ar fi de mirare ca Israelul să îl trădeze şi să îl aducă la faliment economic chiar mai repede decât se crede. Aliaţii americanilor joacă tare la cacialma, dar au în faţă un jucător de elită, în persoana lui Putin.

Ziarele evreieşti se grăbeau să anunţe prohodul economiei ruse, pentru aceeaşi greşeală făcută de Rusia în Afganistan în anii ʼ80, dar au uitat că vremea liderilor ambiţioşi şi fără orizont s-a cam terminat la ruşi şi strategia preşedintelui Putin este extrem de complexă…

Citiți și:
Dezvăluiri șocante ale unui fost general SIE: visul «Turciei Mari», șeful ISIS și cine l-a eliberat
Turcia, NATO şi Orientul Mijlociu, la răscruce


yogaesoteric
19 martie 2016

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More