Germania – în liniște, Bundestag-ul extinde și înăsprește infracțiunea de incitare la ură

Negarea și minimalizarea crimelor de război și a genocidului sunt acum pedepsite ca „incitare la ură”. Bundestag-ul a înăsprit legea penală fără niciun anunț prealabil.

Aceasta se va aplica, de exemplu, negării și banalizării a ceea ce se consideră a fi crimele de război ale Rusiei în Ucraina.

Până în prezent, în Republica Federală erau pedepsite doar aprobarea crimelor de orice fel (articolul 140 din Codul penal) și negarea și banalizarea Holocaustului (articolul 130 alineatul (3)). Un nou alineat (5) a fost adăugat la alineatul (130). În consecință, negarea publică și trivializarea „grosolană” a altor genocide, precum și a crimelor împotriva umanității și a crimelor de război sunt pedepsite.

Restricția constă în faptul că declarația este nevoie să fie „capabilă” să tulbure liniștea publică și să incite la ură sau violență. Cu toate acestea, în cele din urmă, procurorul decide ce declarații vor fi urmărite penal în cazul unor termeni atât de vagi. La urma urmei, în aceste vremuri fierbinți se poate presupune cu ușurință că oamenii sunt capabili să genereze ură.

Înăsprirea legislației penale s-a bazat pe un „ajutor de formulare”, inițial nepublic, din partea Ministerului Justiției condus de Marco Buschmann (FDP). Complet neobservată de public, comisia juridică a decis să includă propunerea într-o lege inofensivă din cadrul Registrului Central Federal.

Aceasta a însemnat că s-a putut renunța la o primă lectură. Și doar o zi mai târziu, Bundestagul a decis în cele din urmă asupra modificării, ca ultim punct pe ordinea de zi, cu puțin timp înainte de ora 23.00. Facțiunile coaliției și CDU/CSU au votat în favoarea legii, AfD și Stânga au votat împotrivă.

Ministerul Justiției a subliniat că înăsprirea legislației penale nu are nimic de-a face cu războiul din Ucraina. Este doar o reacție la o procedură de încălcare a dreptului comunitar inițiată de Comisia Europeană. Germania nu a pus în aplicare cu suficientă claritate o rezoluție-cadru a UE (pentru combaterea rasismului) din 2008. Este doar o „clarificare”. Ministerul a declarat că negarea și trivializarea crimelor de război au fost deja pedepsite ca incitare la ură.

Cu toate acestea, până în prezent, nimeni nu a sugerat aceasta și nu se cunoaște nicio hotărâre judecătorească corespunzătoare. Începând cu luna februarie, Parchetul General investighează, de asemenea, aprobarea războiului de agresiune rusesc, dar nu și negarea sau trivializarea crimelor de război rusești. Aceasta este, din toate punctele de vedere, o înăsprire.

Legislația de mare anvergură care a fost adoptată nu ar fi fost nici măcar obligatorie în temeiul legislației UE. Pentru că decizia-cadru a UE din 2008 lasă statelor UE o anumită marjă de manevră. De exemplu, negarea și banalizarea crimelor de război care au fost deja stabilite definitiv de o instanță internațională pot fi incriminate.

Dar nu asta este ideea. Pentru urmărirea penală a exprimărilor de opinie extrem de banalizate, este suficient ca un procuror să califice anumite acte drept crime de război.

Citiți și:
Noua victimă a imbecilismului „cancel culture”. În Germania Winnetou este interzis!
Germania – Un important politician din Bundestag le recomandă nemților să facă „sacrificii personale“ pentru a susține Ucraina în războiul contra Rusiei

 

yogaesoteric
7 februarie 2023

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More