Gheorghe Piperea: Dacă astfel de repere «morale» ne impun regulile (…) PSD va mai tot câștiga alegeri

 

Joe Biden, fost vicepreşedinte al SUA în mandatul Obama, actual candidat la alegerile primare pentru investitura necesară candidaturii la prezindentialele din 2020, din partea democraţilor, este în mijlocul unui imens scandal declanşat de unele persoane care au declarat că au fost atinse sau îmbrăţişate nu prea oficial (eufemistic spus).

Joe Biden, într-o postare pe youtube (preluată de BBC News) încearcă să minimalizeze, arătând că, deşi se exagerează cu chestia „spaţiului personal” tipic societăţii aliena(n)te americane, care refuză atingerea umană fără acordul prealabil, înţelege aceste sensibilităţi şi promite că va fi mai reţinut în viitor. Adică, va atinge şi îmbrăţişa femei întâlnite la protocoale oficiale sau în interiorul băilor de mulţime mai rar sau deloc. Dar chestia nu se va termina aici. Dimpotrivă, furia feminiştilor şi a celor care au declanşat anul trecut mişcarea #meetoo este în creştere explozivă. Cel mai probabil Joe Biden va fi obligat să se retragă din cursă.

Mai gravă este, însă, povestea de pe zerohedge, bazată pe dezvăluiri ale publicaţiei The Hill.

În calitate de vice-preşedinte al ultra-corectei şi mega-democraticei republici americane, Joe Biden a direcţionat către Ucraina fonduri publice de 1,8 miliarde de dolari, pentru care fiul său, Hunter Biden, ar fi primit câteva milioane de dolari de la compania energetică ucraineană Burisma Holdings începând din 2015, ca membru deloc profesionist şi experimentat al Consiliului de Administrație al acestei companii.

Joe Biden ar fi făcut chiar mai mult decât atât: ar fi cerut sub ameninţare şi ar fi obţinut demiterea procurorului general al Ucrainei, care derula o anchetă la Burisma, cu privire la perioada în care fiul său Hunter era membru în CA al acestei companii. „Soluţia” a fost ceva de genul – îl schimbaţi pe tip de urgenţă, sau nu mai primiţi un cent din ajutorul de 1,8 mld dolari (ceea ce ar fi însemnat falimentul de stat al Ucrainei – cam atât se întinde „mărinimia” Americii).

Joe Biden a venit în România în 2015, cam în perioada evenimentelor ucrainene mai sus enunţate. În această descindere în forţă, Joe Biden a dat ordine clare privind aşa-zisul stat de drept, un concept care a ajuns să însemne persoane, şi nu principii, valori sau instituţii. Persoane care au fost indicate să se ocupe cu anti-coruptia şi statul de drepţi au fost declarate şi au rămas intangibile. Figuri mai mult sau mai puţin triste ale establishmentului bruxelez îşi pun obrazul în joc, laolaltă cu tot ceea ce am crezut noi că înseamnă valori europene (independenţa justiţiei fiind una dintre ele) pentru păstrarea cu orice preţ a acestor persoane în stare funcţională.

De la acea vizită în România datează ciudatul obicei ca ambasadorii americani (cărora li s-au adăugat alte ambasade pline de umor sau de umori) să dicteze cum trebuie să arate şi să se comporte sistemul judiciar, ce magistraţi să facă agenda publică, ce legi sunt acceptabile pentru „investitorii” străini şi ce legi trebuie bannate sau diabolizate, cine să fie liderii politici ai coloniei România şi cu ce mandat etc. Primul astfel de ambasador, dl Gittenstein, şi-a făcut atât de bine treaba încât a fost răsplătit cu un post foarte bine plătit în CA al Fondului Proprietatea.

Acestea ne sunt reperele? Acesta e parcursul în cadrul UE?

În acest ritm, avem toate „şansele” să devenim eurosceptici. Dacă astfel de repere „morale” ne impun regulile, atunci, fără vreun merit (cu excepţia semi-curajului de a face primul pas către noul concept „european”, suveranismul), PSD va mai tot câştiga alegeri. Prima ocazie, oferită pe tavă de dl Tajani, dl Timmermans şi dl Weber, toţi susţinători ai dnei Kovesi (invenţia americană pentru colonia România), va fi scrutinul pentru europarlamentare din 26 mai. Şi ar fi enervant.


Citiți și:

SUA și UE urmăresc distrugerea totală a României!

Parazitarea Statului de Drept – o practică «la lumina reflectoarelor» în România…

 

yogaesoteric
14 mai 2019


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More