Giganții tehnologiei deschid pârtia prăbușirii economice

Doar câteva cadre cu evoluția indicilor bursieri pentru vedetele de pe Wall Street. Toate graficele se referă la intervalul de la începutul anului până în luna mai. Evident, nu le plângem de milă, sunt firme care au crescut spectaculos, chiar delirant.

De exemplu, de la înființare, Tesla lui Elon Musk a crescut cu 23.578%. Adică de 235 de ori. Dar tocmai aceste creșteri anterioare și faima în rândul amatorilor au făcut să se regăsească în portofoliul multora, mai ales al fondurilor de pensii americane.

Aceste firme de elită deschid balul, după care e de bănuit că vor urma alte corporații mai puțin volatile, imobiliarele și băncile. În paralel, e așteptat un alt fenomen, penuria de dolari americani prin presarea corporațiilor și țărilor îndatorate în valuta americană să returneze acele datorii.

Netflix – scădere de 66,5% de la începutul anului.

Meta – grupul care include branduri ca Facebook, Whatsapp, Instagram, scădere de 37%.

Google – parte din grupul Alphabet, care deține YouTube, GMail și multe altele, scădere de 18,5%.

Amazon – cel mai mare magazin online a fost un mare câștigător al pandemiei, când oamenii au rămas închiși în case și au comandat tot felul de obiecte. Anul acesta a scăzut la bursă cu 27%.

Tesla – scădere de 24%, constructorul de mașini electrice pierde aproape un sfert din valoarea de piață în acest an, în ciuda crizei petrolului.

Apple – s-a menținut ceva mai bine, doar 12% pierdere de la începutul anului.

Citiți și:
8 trilioane de dolari: giganții tehnologici ai Chinei, lideri în Metavers!
Secretele din Silicon Valley. Ceea ce Big Tech nu vrea să știți (I)

yogaesoteric
18 septembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More