Educația roz duce la efeminarea bărbaților și riscă să dărâme economia

Oficialii din Ungaria avertizează că educația devine „prea feminină”. Auditorii își exprimă temerile că „educația roz” amenință sănătatea psiho-mentală a băieților și economia țării.

Biroul de audit de stat din Ungaria a publicat un raport privind riscurile unui sistem educațional „prea feminin”, care ar putea afecta dezvoltarea băieților și ar putea crea probleme demografice, notează The Guardian.

Raportul a fost publicat în luna iulie, dar nu a atras atenția publicului până când nu a fost publicat un articol de ziar. „Fenomenul numit are numeroase consecințe economice și sociale”, se arată în raportul întocmit de organismul de stat, care este considerat apropiat de premierul naționalist Viktor Orbán.

La fel ca în multe țări, meseria de profesor în Ungaria este dominată de femei, care reprezintă 82% din cadrele didactice din țară. „Dacă educația favorizează caracteristicile feminine”, cum ar fi „maturitatea emoțională și socială” și „provoacă o suprareprezentare a femeilor în universități, egalitatea (dintre sexe) va fi slăbită considerabil”, arată raportul. Raportul avertizează că, dacă băieții, care sunt mai înclinați să fie întreprinzători și să își asume riscuri, nu sunt lăsați să se dezvolte nestingheriți, ei vor fi expuși riscului de a avea „probleme psiho-mentale și comportamentale”.

Biroul de audit spune că „educația roz” ar putea cauza „probleme demografice”, deoarece femeile educate nu și-ar putea găsi soți cu un nivel de educație similar, „ceea ce ar putea duce la o scădere a fertilității”.

În replică, deputatul opoziției maghiare Endre Toth a declarat pe Facebook că discuția despre calitățile masculine și feminine este o „absurditate științifică totală”. „Este timpul să vă scoateți ochelarii din secolul trecut”, a adăugat el.

Orbán a promovat o „revoluție conservatoare” de când a revenit la putere în 2010, încurajând nativismul și denigrând imigranții. De asemenea, el a apărat o lege care interzice conținutul LGBTQ pentru minori. În 2019, comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei a remarcat „regresul în ceea ce privește drepturile femeilor și egalitatea de gen în Ungaria” în urma unei vizite.

În timp ce Ungaria a ales-o recent pe Katalin Novák ca prima sa femeie președinte, are doar o singură femeie care ocupă funcția de ministru, ceea ce o plasează pe penultimul loc în UE în ceea ce privește reprezentarea femeilor în guvern.

Citiți și:
Premierul Ungariei, Viktor Orban: Educația din școli nu este cazul să fie în conflict cu dorințele părinților, numai ei pot decide în privinţa educaţiei sexuale a copiilor
Discurs puternic al lui Viktor Orbán care protejează familia: „În Ungaria, tatăl va fi bărbat, mama va fi femeie”

 

yogaesoteric
18 septembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More