Goana după aur

Minciunile obișnuite ale Military Industrial Banking (MIB) despre aur au devenit și mai ridicole decât de obicei, în special cele transmise de mass-media. Maximaliștii BTC (Bitcoin) au considerat întotdeauna aurul „fără valoare” și, prin urmare, maximaliștii BTC nu au reușit întotdeauna să înțeleagă rolul central al rezervelor suverane de aur în toate războaiele economice și militare moderne. În orice război provocat și început de complexul MIB, ei au jefuit întotdeauna aurul, când existau cantități substanțiale pentru a fi jefuite, din cauza stării vulnerabile a statelor, ca urmare a războiului.

Nimeni nu știe exact ce s-a petrecut cu presupusele cantități substanțiale de aur ale lui Saddam dincolo de presupunerea credibilă că forțele militare americane l-au încărcat într-un avion de marfă pentru destinația finală a seifurilor Băncii Centrale a SUA.

Poate că germanii au primit aur irakian jefuit ilegal atunci când au cerut repatrierea aurului lor, deoarece bancherii centrali americani cu siguranță nu au returnat aurul original pe care germanii l-au depozitat la ei după al Doilea Război Mondial.

În timpul operațiunii NATO de asasinare a lui Muammar Gaddafi, forțele militare occidentale au fost, de asemenea, principalul vinovat în furtul de 144 de tone de aur dispărut din Libia, iar după ce forțele NATO au eliminat încă un lider ales democratic în Ucraina, complexul MIB de Vest a jefuit aproape toate cele 42,3 tone de rezerve de aur ale Ucrainei.

După lovitura ilegală de stat din 2014 condusă de guvernul SUA, care l-a răsturnat pe președintele Ucrainei, ales democratic, Victor Ianukovici și l-a înlocuit cu o marionetă, Iatseniuk, pentru a face ca Ucraina, dintr-un stat pro-rus, să devină un stat anti-rus, șeful Băncii Naționale a Ucrainei, Valeria Hontareva, a declarat într-un interviu pentru postul de televiziune Kharkiv din Ucraina: „Statisticile oficiale ale Băncii Naționale arată că rezerva de aur din seifuri a scăzut drastic și nu este clar unde a ajuns. La începutul acestei luni, volumul de aur era de aproximativ 1 miliard de dolari, sau 8 la sută din rezervele totale de aur… În seifurile băncii centrale aproape că nu a mai rămas aur. A mai rămas o cantitate mică de lingouri de aur, dar sunt doar 1% din rezerve.”

Și acest eveniment a marcat începutul adevărat al războiului NATO ‒ Rusia purtat în Ucraina, așa cum a confirmat chiar subsecretarul de stat american Victoria Nuland, admițând că guvernul SUA a cheltuit miliarde de dolari în Ucraina cu mult înainte de invazia rusă a Ucrainei pentru a schimba „inimile și conștiințele” ucrainenilor.

În 2014, 1% din rezervele Ucrainei s-ar fi ridicat la aproximativ 125 milioane USD de aur, sau la prețul aurului de 1.165 USD pe uncie în 2014, doar 3,3 tone. Astfel, Hontareva a declarat că 39 de tone din rezervele de aur ale Ucrainei au fost jefuite și nimeni nu avea idee despre „unde au ajuns”.

Poate că această declarație publică a furtului de aur al Ucrainei a dus la demisia „surpriză” a lui Hontereva din funcția de șef al Băncii Naționale a Ucrainei (BNU) doar câțiva ani mai târziu și cu patru ani înainte ca mandatul să expire.

Începând cu 2014, liderii ucraineni au numit patru șefi diferiți ai BNU, probabil pentru a se pierde în spațiu chestiunea aurului dispărut.

În perioadele stabile din punct de vedere politic, un șef numit al Băncii Naționale a Ucrainei va servi un mandat de 7 ani.

În iulie 2022, viceguvernatorul Băncii Naționale a Ucrainei (BNU), Kateryna Rozhkova, a anunțat că BNU a vândut recent 12,4 miliarde de dolari din rezervele sale de aur începând cu data de 24 februarie a acestui an.

Acest anunț nu se împacă cu niciunul dintre numerele „oficiale” ale rezervelor de aur ale Ucrainei, ceea ce dezvăluie nivelul enorm de falsificare care înconjoară întotdeauna toate datele despre aur raportate de Banca Centrală, nu doar pentru Ucraina, ci probabil pentru fiecare mare putere economică din lume, inclusiv SUA, Marea Britanie, China și Rusia.

Potrivit fostelor declarații ale Valeriei Hontareva, majoritatea celor 42,3 tone de rezerve de aur ale Ucrainei au fost furate în 2014 și au mai rămas doar 3,3 tone după furt.

La acea vreme, au apărut numeroase rapoarte despre aceste 39 de tone de aur care au fost încărcate în miez de noapte într-un avion cargo de către oameni înarmați până-n dinți, în uniforme negre nemarcate. La vremea respectivă, Chris Powell, secretarul GATA (Gold Anti-Trust Action Committee), a întrebat Rezerva Federală a SUA dacă a intrat în posesia celor 39 de tone de aur ucrainean, dar a primit doar acest răspuns: „Orice anchetă privind conturile de aur ar fi necesar să fie direcționată către titularul contului. Poate doriți să contactați Banca Națională a Ucrainei pentru a discuta acest raport.”

Astfel, deși era aproape sigur că bancherii centrali din SUA cunoșteau răspunsurile la întrebările dlui Powell, aceștia i-au blocat ancheta, trimițându-l înapoi la BNU, care anunțase deja scoaterea a 39 de tone de aur din seifurile sale.

Să revenim la anunțul BNU că a vândut aur în valoare de 12.400.000.000 de dolari, tot în acest an. La un preț de 1.850 de dolari pe uncie, 12,4 miliarde de dolari de aur înseamnă 208 tone de aur. De unde a luat Ucraina 208 tone de aur? Au vândut federalii aurul furat din Irak și Libia pentru a ajuta Ucraina în războiul NATO-Rusia?

Din 2014, când BNU a anunțat că mai avea doar 3,3 tone de aur în seifurile sale, a anunțat doar achiziții minime de aur, într-o cantitate care ar aduce rezervele de aur doar la o cantitate foarte mică de două cifre de tonaj, dacă declarațiile oficiale ale lui Hontareva din 2014 ar fi fost corecte și adevărate. În plus, dacă ne uităm la datele „oficiale” privind aurul, așa cum sunt raportate de WGC și FMI mai jos, furtul din 2014 a aproape întregii rezerve de aur, așa cum a declarat Hontareva, nu este indicat în cifrele raportate mai jos, iar cea mai recentă cantitate oficială a rezervei de aur a Ucrainei a fost listată ca fiind de 27,06 tone în al doilea trimestru al acestui an. Așadar, cum a putut Ucraina să vândă peste 200 de tone de aur dacă avea doar 27 de tone?

Faptul că niciunul dintre rapoartele oficiale despre rezervele de aur ale Ucrainei nu se potrivește cu celelalte ar fi necesar să vă avertizeze imediat asupra faptului că nu este indicat să luați niciodată decizii privind investiția în aur pentru a vă asigura viitorul financiar pe baza datelor „oficiale” privind aurul raportate de mass-media, deoarece aceste date sunt o glumă deplasată. În plus, ar fi necesar să vă avertizeze să respingeți și concluziile tuturor celor care folosesc aceste date „oficiale”. Oare Banca Canadei chiar nu are rezerve de aur, așa cum se raportează oficial la ora actuală? Chiar dețin SUA 8.133 de tone de aur, așa cum se raportează oficial? Este greu de avut încredere în vreuna dintre aceste cifre.

În cele din urmă, pentru cei care nu cred că aceste considerații privind importanța vitală a aurului în economia globală nu determină considerațiile MIB privind războiul, este necesar doar să amintim că de fapt complexul MIB nu a avut nimic împotrivă ca Gaddafi să fie liderul de facto al Libiei timp de peste 40 de ani, până când a sugerat unificarea continentului african sub un dinar de aur și un dirham de argint ca monedă pan-africană de facto. La scurt timp după acest anunț, forțele NATO au invadat Libia, l-au asasinat pe Gaddafi și au trimis una dintre cele mai moderne și seculare națiuni africane musulmane într-o spirală economică întunecată în care piețele deschise de sclavi și celulele teroriste operează acum în mod deschis.

Deși mass-media mainstream a respins sumar orice teorie care atribuie asasinarea lui Gaddafi dorinței sale de a unifica continentul african sub moneda de aur și argint, e-mailurile scurse de la consilierul lui Hilary Clinton, Sid Blumenthal, au confirmat că, încă o dată, mass-media mainstream este doar un braț de diseminare a propagandei pentru complexul MIB și că motivul de mai sus a fost o forță motrice în spatele invaziei NATO în Libia, condusă de francezi, și a uciderii lui Gaddafi.

Este războiul pentru aur forța motrice din spatele ostilităților occidentale masive recente duse de NATO?

Lăsăm la latitudinea dvs. să determinați singuri aceasta.

Citiți și:
Întoarcerea cocoşeilor de aur
China, războiul împotriva banilor fizici, criptomonedele, dominația mondială și necesitatea rezervelor de aur

 

yogaesoteric
20 octombrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More