Grecia oferă un card cu 150 de euro fiecărui tânăr care se vaccinează

Grecia le oferă o recompensă financiară de 150 de euro tinerilor între 18 şi 25 de ani care se vaccinează cu o primă doză de vaccin împotriva covid-19, ca parte a eforturilor guvernului de a creşte rata de imunizare a populaţiei.

Odată cu prima doză de vaccin, vor primi un card preplătit în valoare de 150 de euro. Este o datorie către tineri, un cadou din recunoştinţă dar şi o invitaţie de revenire la normalitate”, a declarat premierul Kyriakos Mitsotakis într-o şedinţă de guvern.

În jur de 940.000 de tineri greci între 18 şi 25 de ani care au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva covid-19 sau se vor vaccina până la finalul anului vor fi eligibili pentru a primi bonusul financiar, sau aşa-numitul „paşaport de libertate”, transmite Reuters.

Tinerii au intrat în posesia acestor bani începând cu data de 15 iulie. Acești bani pot fi folosiți pentru turism şi evenimente culturale. În plus, ei au primit internet gratuit pe telefoanele mobile toată luna august.

Grecia s-a descurcat destul de bine în primul val al epidemiei, dar a fost nevoită să impună un al doilea lockdown în noiembrie pentru a face faţă unei creşteri a numărului de infectări care a copleşit sistemul public de sănătate.

Guvernul a pus capăt obligativităţii măştilor în aer liber în luna iunie și, începând din luna iulie, grecii vaccinaţi cu schema completă pot de asemenea să meargă la muncă sau la sălile de sport fără a mai avea nevoie să se autotesteze.

Cu toate acestea, în condiţiile unei rate de vaccinare completă relativ scăzute şi ale îngrijorărilor legate de varianta Delta a coronavirusului, Executivul a analizat noi stimulente pentru a accelera vaccinarea.

Citiți și:
Zgomotul și furia din jurul vaccinului anticovid
Oameni de știință de la OMS afirmă că nu există „nicio dovadă” că vaccinurile împiedică circulația covid-19

yogaesoteric
26 septembrie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More