Haos fără precedent în Croația, după trecerea la moneda euro

Premierul Croației, Andrej Plenković, a făcut apel la comercianți ca să revină la prețurile de dinainte de trecerea la moneda euro, notează Rador.

O parte dintre comercianți au profitat de trecerea la moneda euro și au majorat nejustificat prețurile, invocând că prețurile au fost doar rotunjite” – a declarat Plenković, adăugând că dacă până la data de 13 ianuarie prețurile nu vor reveni la nivelul anterior trecerii la moneda euro, guvernul va folosi toate mijloacele de care dispune, precum oprirea subvențiilor și majorarea taxelor și impozitelor.

Nu vom permite ca o realizare strategică a guvernului și statului să fie periclitată de un comportament iresponsabil” – a declarat Plenković, adăugând că o parte dintre comercianți au „rotunjit fraudulos” prețurile și nu numai cu câțiva cenți, aducând astfel prejudicii cetățenilor și economiei.

În Croația, de la 1 ianuarie moneda oficială este euro. Până la sfârșitul anului 2023 bancnotele și monedele kuna vor putea fi schimbate la oficiile poștale și băncile comerciale din Croația, iar din 2024 doar la Banca Națională a Croației.

Citiți și:
România nu îndeplinește niciun criteriu pentru a adopta moneda euro, însă problema este dacă are vreun rost să aderăm la această zonă
Croația, la fel ca Ungaria, acționează pentru a proteja copiii de pedofilie și de propaganda LGBT

 

yogaesoteric
8 martie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More