Oamenii ar putea fi folosiți pe post de antene, în cazul tehnologiei 6G

Cercetătorii de la o prestigioasă universitate din America anunță că, în cazul tehnologiei 6G, oamenii ar putea fi folosiți pe post de antene.

Tehnologia 6G ar putea reprezenta viitorul telecomunicațiilor din întreaga lume. Aceasta s-ar putea baza pe conceptul de Visible Light Communication, adică pe comunicații prin lumină.

Practic, ar fi o versiune wireless a fibrei optice, în care informațiile ar fi transmise prin fulgere de lumină. Cercetătorii de la Universitatea Amherst din Massachusetts, Statele Unite, cred că pentru tehnologia 6G, oamenii ar putea fi folosiți pe post de antene, relatează jurnaliștii unei reviste americane de profil.

Visible Light Communication este un fenomen destul de simplu și interesant. În loc să folosească semnale radio pentru a transmite informații fără fir, folosește lumină de la leduri, care se pot aprinde și stinge de până la 1.000.000 de ori pe secundă, a explicat autorul principal al studiului.

Dezavantajul vine din faptul că există o rată mare de scurgere de energie. După mai multe experimente, cercetătorii au ajuns la concluzia că energia irosită poate fi colectată cel mai bine de trupul uman. Au construit o brățară care să ajute la îndeplinirea acestui scop, însă gadget-ul poate fi adaptat și modelat sub formă de inel sau colier, iar oamenii devin astfel antene care alimentează tehnologia pe care o folosesc.

Citiți și:
6G: Monstrul care va fi de 8.000 de ori mai rapid decât 5G. Se lucrează deja la crearea lui
În timp ce rețelele 5G sunt încă în curs de desfășurare în întreaga lume, SUA și China concurează pentru supremație în ceea ce privește următoarea generație 6G

 

yogaesoteric
8 martie 2023

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More