Henry Kissinger: „Este timpul pentru o pace negociată”. „Dezmembrarea Rusiei ar declanșa haosul nuclear”

Veteranul politicii externe a SUA, fostul secretar de Stat Henry Kissinger, a estimat că este timpul pentru încetarea războiului din Ucraina, printr-o pace negociată, pentru a reduce riscul unui nou conflict mondial, adăugând că visele de dezmembrare a Rusiei ar putea declanșa haosul nuclear.

Henry Kissinger, un arhitect al politicii Războiului Rece față de Uniunea Sovietică în calitate de secretar de Stat în timpul președinților republicani Richard Nixon și Gerald Ford, s-a întâlnit de mai multe ori cu Vladimir Putin de când acesta a devenit președinte în 2000.

Ucraina să fie legată de NATO

Se apropie momentul de a construi pe baza schimbărilor strategice care au fost deja realizate și de a le integra într-o nouă structură în vederea realizării păcii prin negociere”, a scris Henry Kissinger în revista The Spectator.

Un proces de pace ar fi indicat să lege Ucraina de NATO, indiferent de formulare. Alternativa neutralității nu mai are sens”, a scris Kissinger într-un articol intitulat „Cum să evităm un alt război mondial”, informează Reuters.

Kissinger a declarat că în luna mai a propus o încetare a focului în cadrul căreia Rusia s-ar retrage pe linia frontului înainte de invazia din februarie, dar Crimeea ar face obiectul unor „negocieri”.

Dizolvarea Rusiei ar provoca dezastru

Fostul ministru de Externe a sugerat, de asemenea, că, dacă se dovedește imposibil să se revină la status quo-ul stabilit în 2014, referendumurile supravegheate la nivel internațional în teritoriile revendicate de Rusia ar putea fi o opțiune, avertizând că dorințele de a face Rusia „neputincioasă” sau chiar de a căuta dizolvarea Rusiei ar putea dezlănțui haosul.

Dizolvarea Rusiei sau distrugerea capacității sale de politică strategică ar putea schimba teritoriul său, care cuprinde 11 fuse orare, într-un vid contestat”, a spus el.

Societățile sale concurente ar putea decide să își rezolve disputele prin violență. Alte țări ar putea căuta să își extindă pretențiile prin forță. Toate aceste pericole ar fi agravate de prezența a mii de arme nucleare care fac din Rusia una dintre cele mai mari două puteri nucleare din lume”, a scris el.

Citiți și:
Kissinger: „SUA se află în pragul unui război cu Rusia și China”
Apocalipsa este cu siguranță aproape. Sunt de acord cu Henry Kissinger – Despre războiul rece cu China
Pat Buchanan, fost consilier al lui Ronald Reagan: „Dacă Biden nu vrea război, atunci de ce nu exclude aderarea Ucrainei la NATO?”

 

yogaesoteric
13 ianuarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More