Hernia de disc se poate trata în 20 de minute, într-un oraş din România

 

Pacienții care suferă de hernie de disc pot alege tratarea acestei afecțiuni printr-o procedură minim-invazivă, care durează numai 20 de minute: Nucleoplastia. Această intervenție este posibilă la spitalul „Sf. Constantin” din Brașov.

„Avantajul acestei metode de tratament este diminuarea presiunii la nivelul discului intervertebral degenerat și scăderea tensiunii la care sunt supuse elementele nervoase din canalul rahidian, toate acestea fără ca pacientul să sufere vreo incizie”, spune Dr. Mihail Dăncescu, șeful secției Neurochirurgie din cadrul Spitalului „Sf. Constantin”.

Încadrată în categoria afecțiunilor degenerative ale coloanei vertebrale, hernia de disc se manifestă la nivelul discurilor aflate între vertebrele coloanei și constituie una dintre cele mai serioase boli de natură neurologică, prin numărul mare de cazuri și prin intensitatea suferinței produse.

Pentru o lungă perioadă de timp, procedurile neurochirurgicale au fost privite cu teamă și reticență, însă, odată cu apariția conceptului de chirurgie spinală minim-invazivă, aceste temeri au fost lăsate deoparte. Nucleoplastia este o astfel de procedură minim-invazivă, care se adresează în mod specific pacienților cu hernie de disc.

Citiți și:

O metodă japoneză pentru a diminua burta şi pentru a îndrepta spatele – minus 4 centimetri în talie, practicând-o timp de 5 minute pe zi

Spitalul de neurochirurgie din România cu cel mai performant robot din lume folosit în domeniu

 

yogaesoteric
8 iunie 20019

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More