Hrana cea tainică şi binefăcătoare a fiinţei, a sufletului şi a inimii

de profesor yoga Gregorian Bivolaru

Atunci când ne identificăm prea mult cu lumea materială, noi pierdem într-un anume fel contactul cu fiinţa noastră şi cu sufletul nostru. În felul acesta, unii dintre noi deviem de pe calea spirituală, încetăm să mai practicăm YOGA şi, treptat, sfârşim prin a crede că fericirea se naşte doar din lucrurile acestei lumi, din obiecte şi din posesiuni.

În realitate, marii înţelepţi şi yoghinii avansaţi au descoperit, de mii de ani, că nu obiectele conduc la fericire, ci experienţele spirituale extraordinare, precum şi momentele ori sentimentele sublime, copleşitoare, divine care ne emoţionează până în străfundul inimii. Descoperirea acestor momente extatice, precum şi frecvenţa cu care ele se manifestă în existenţa noastră, depind întotdeauna de căutarea spirituală de sine, iar una dintre stările de fericire cele mai înalte pe care le putem trăi constă în împărtăşirea lor profund empatică, inefabilă cu fiinţele iubite şi cu toţi cei care ne sunt apropiaţi.

Înainte de toate, trebuie să ajungeţi să înţelegeţi că fiinţa voastră, inima şi sufletul vostru au fiecare nevoie de o „hrană“ tainică adecvată. Atunci când veţi înţelege cu adevărat aceasta, va trebui apoi să începeţi să consacraţi timp şi energie acelor aspecte, experienţe minunate şi fiinţe exemplare, care reprezintă o hrană tainică pentru fiinţa, pentru inima şi pentru sufletul vostru.

Hrana inimii este energia tainică a iubirii,  totalitatea emoţiilor minunate care ne mişcă şi ne farmecă, umplându-ne apoi inima cu o stare paradisiacă de preaplin. Energia iubirii, această hrană tainică ce se revarsă în valuri în fiinţa noastră, este simţită ca atare atunci când conştientizăm din plin faptul că o altă fiinţă umană ne iubeşte şi ne doreşte, după ce ne-a ales dintre ceilalţi, pentru a ne iubi şi a comunica, prin iubire, cu noi, trăind astfel stări de fericire unice, care pentru cei doi iubiţi sunt intense, profunde şi de neînlocuit.

Iubirea intensă şi profundă a inimii este însufleţită de starea de îndrăgostire, de iubirea fără margini, de micile cadouri pe care şi le oferă cei doi iubiţi, de cuvintele dulci care sunt încărcate de semnificaţii profunde, de mângâieri, de dezmierdări reciproce, de toate trăirile amoroase, erotice, savurate intens şi plenar împreună, de momentele când ne întâlnim, de toate stările nostalgice, romantice de dor pe care le trăim la distanţă atunci când nu suntem împreună (savurând, în cazul yoghinilor avansaţi, inefabile comuniuni tainice astrale prin proiecţia fulgerătoare a corpului astral la distanţă, pentru a-l îmbrăţişa astfel într-un mod paranormal, afectiv, empatic pe celălalt, indiferent de locul în care se află), de toate momentele extraordinare pe care le trăim cu celălalt, de feluritele stări, mai mult sau mai puţin ample, de orgasm pe care le trăim împreună, de pasiunea sublimă, paradisiacă care există între cei doi iubiţi, de stările empatice pe care le trăiesc şi de extazurile amoroase care le apar.

Hrana cea tainică a fiinţei noastre este  PRANA. Dat fiind faptul că în cadrul cursurilor de yoga [ale școlii noastre, n.n.] s-a vorbit destul de mult despre  PRANA, nu vom insista în cadrul acestui articol asupra acestui subiect. Vom menţiona doar, pentru cei care nu sunt foarte familiarizaţi cu aceste aspecte, că există cinci forme subtile, tainice de  PRANA, care sunt în strânsă legătură cu primii cinci centri secreţi de forţă, de la  MULADHARA CHAKRA până la VISHUDDHA CHAKRA inclusiv.

Hrana cea tainică a sufletului este mult mai elevată. Sufletul nostru se hrăneşte cu energiile subtile ale misterului, cu frumuseţea, cu iubirea spirituală, cu trăirile amoroase extrem de elevate, empatice, cu stările de extaz divin, cu momentele de inspiraţie spirituală, cu energia înţelepciunii, cu efluviile cele mai rafinate ale bunătăţii, cu compasiunea şi cu toate experienţele înalt spirituale, enigmatice, care participă, într-un fel sau altul, la eternitate.

Muzica spirituală şi genial inspirată, culorile şi nuanţele lor, curenţii subtili coloraţi, curentul esenţial alb-strălucitor, parfumul suav şi pur al florilor şi în special al trandafirilor, splendoarea mirifică, inefabilă a munţilor, a câmpiilor, a pădurilor, a râurilor, a mărilor şi în general toate acele manifestări ale naturii care au avut dintotdeauna o semnificaţie sacră, divină pentru om, toate aceste aspecte care există de când lumea, ne apar într-o altă lumină sublimă, mistică şi net diferită, în acele momente de elevare a sufletului, care sunt de neuitat.

Ele ne fac să intuim şi chiar să avem viziuni uluitoare referitoare la o lume invizibilă (universul astral), ne fac să ascultăm în stări elevate de conştiinţă sunete melodioase nemaiauzite (muzica misterioasă a sferelor). Ele ne evocă o fericire sublimă, paradisiacă, pură care ne aşteaptă în altă parte, în aşa-zisa lume de dincolo şi care nu există în această lume materială. Atunci când reuşim, prin anumite forme de meditaţie yoghină profundă sau alte tehnici YOGA, să ieşim din realitatea cotidiană şi să accedem, fie chiar şi pentru câteva clipe, la profunzimea extatică şi infinită a acestor experienţe spirituale de neuitat, noi transcendem fulgerător iluzia că viaţa nu înseamnă nimic altceva decât ceea ce vedem cu ochii.

Astfel de trăiri spirituale de neuitat apar, mai mult sau mai puţin, în viaţa tuturor oamenilor. În cazul fiinţelor umane care nu sunt angrenate pe o cale spirituală, astfel de stări apar uneori pe neaşteptate, şi atunci ele sunt, fără îndoială, cadouri spirituale, divine care ne sunt oferite de DUMNEZEU TATĂL. De cele mai multe ori, însă, noi trebuie să facem eforturi adecvate pentru a ne putea bucura de ele. Indiferent de modul în care ne sunt oferite, ele provin de la DUMNEZEU TATĂL.

În astfel de momente cu totul extraordinare, de neuitat, în care unii dintre noi avem parte de astfel de trăiri minunate, ne dăm întotdeauna seama că aceasta este hrana tainică, esenţială de care are nevoie sufletul nostru.

O inimă împietrită şi plină de egoism nu poate iubi. Un suflet care este mai mereu trist, rătăcit şi suferind nu-şi mai aduce aminte de legătura sa cu DUMNEZEU TATĂL şi cu lumea divină. Nimeni nu poate iubi dacă inima sa este împietrită şi sufletul gol.

Ştiind toate acestea, urmăriţi să primiţi din abundenţă hrana tainică, binefăcătoare pentru inima şi pentru sufletul vostru. Acţionaţi cât mai repede, aici şi acum, şi stingeţi setea acestora, iar apoi, din preaplinul pe care îl veţi avea, oferiţi-i şi fiinţei iubite, precum şi acelora care sunt pregătiţi să primească această băutură divină.

În fiecare relaţie amoroasă bazată pe iubire, hrăniţi-vă reciproc inimile şi sufletele cu această hrană tainică, atât împreună, cât şi fiecare separat!
 
 
 
Fragment din lucrarea SECRETE AMOROASE ESENŢIALE PENTRU CUPLURILE YOGHINE CARE ASPIRĂ SĂ FIE FERICITE (capitolul 51)
 

Citiţi şi:

Optimismul ne permite să descoperim fericirea

Fericiri mici cu efecte surprinzător de mari

 

yogaesoteric
23 septembrie 2013

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More