I-au pus baterii noi: Biden declară război celor 80 de milioane de americani nevaccinați și insistă: „Nu este vorba despre libertate”

Președintele Joe Biden a declarat război celor 80 de milioane de americani care nu au primit încă un vaccin împotriva covid și i-a întrebat „ce mai așteaptă”, anunțând ordine care acoperă două treimi dintre toți lucrătorii.

Nu este vorba despre libertate sau alegere personală. Este vorba de a te proteja pe tine și pe cei din jur, oamenii cu care lucrezi, oamenii la care ții, oamenii pe care îi iubești. Sarcina mea ca președinte este de a proteja toți americanii”, a spus el în declarațiile făcute în sala de mese a Casei Albe.

Am fost răbdători, dar răbdarea noastră se termină. Și refuzul vostru ne-a costat pe toți. Așadar, vă rugăm să faceți ceea ce trebuie”, a amenințat el.

Discursul lui Biden din data de 9 septembrie a constituit o schimbare marcantă față de observațiile anterioare asupra pandemiei. El a adoptat un ton dur cu cei care nu s-au vaccinat și și-a exprimat nerăbdarea față de această decizie a lor. Biden s-a adresat acestei categorii direct, într-un limbaj aspru, arătându-i cu degetul pe cei care pun la îndoială siguranța și eficiența vaccinurilor.

El a subliniat, de asemenea, o serie de noi ordine guvernamentale care vor impune injectarea în braț a două treimi dintre americanii angajați. Angajații federali care refuză pot fi concediați, iar companiile care nu se conformează vor primi amenzi de mii de dolari.

Republicanii, inclusiv guvernatorii, au numit ordinele „coercitive” și „neconstituționale” și au jurat să lupte în instanțe și cu legislația.

Atât tonul său, cât și această acțiune a sa au fost unele dintre cele mai severe manifestări pe care le-a avut de când a devenit președinte – o mișcare care vine pe măsură ce spitalizările sunt în creștere în Statele Unite, deoarece varianta Delta continuă să afecteze națiunea.

Biden i-a acuzat pe cei nevaccinați de „supraaglomerarea spitalelor noastre și a unităților de terapie intensivă a urgențelor, fără a lăsa loc pentru cineva cu infarct sau cancer pancreatic”.

Președintele a denunțat „politica pandemiei” despre care a spus că se află în spatele celor care nu s-au vaccinat încă, chemându-i în față pe oficialii publici care „lucrează activ pentru a submina lupta împotriva covid-19”.

Aceste politici de pandemie, la care mă refer, îi îmbolnăvesc pe oameni, provocând moartea persoanelor nevaccinate. Nu putem permite ca aceste acțiuni să se pună în calea protejării marii majorități a americanilor care și-au făcut datoria și vor să revină la viață în mod normal”, a spus el.

Biden i-a acuzat pe cei care luptă împotriva măsurilor guvernamentale de atenuare a covid-19 de contribuția la creșterea ratei de deces. El nu a menționat numele niciunui oficial anume, însă administrația sa a intrat în conflict public cu guvernatorii republicani din Florida și Texas, Rick DeSantis și Greg Abbott.

Există oficiali aleși care lucrează activ pentru a submina lupta împotriva covid-19”, a spus Biden. „În loc să încurajeze oamenii să se vaccineze și să poarte mască, ei comandă morgi mobile pentru morții de covid nevaccinați din comunitățile lor. Acest aspect este total inacceptabil.”

El și-a încheiat discursul de aproape 30 de minute cu o pledoarie șoptită: „Vaccinează-te”. (I se terminase deja booster-ul.)

Mesajul meu către americanii nevaccinați este acesta – ce mai așteptați?”, a spus Biden. – „Ce mai e nevoie să vedeți? Am făcut vaccinările gratuite, sigure și convenabile. Vaccinul are aprobarea FDA. Peste 200 de milioane de americani au luat cel puțin o doză.”

În observațiile sale, Biden a anunțat un nou plan agresiv pentru ca 100 de milioane de angajați din guvernul federal și din sectorul privat să fie vaccinați împotriva covid, deoarece rata cazurilor continuă să crească din cauza variantei Delta.

Pentru a-și atinge obiectivul, Biden va folosi puterea extinsă a guvernului federal, ordonând companiilor să vaccineze lucrătorii sau să se confrunte cu sancțiuni financiare.

El va cere Departamentului Muncii să emită o ordonanță de urgență temporară pentru a solicita tuturor întreprinderilor cu 100 sau mai mulți angajați să se asigure că fiecare lucrător este fie complet vaccinat, fie este testat cel puțin o dată pe săptămână. Ordonanța acoperă peste 80 de milioane de angajați și va cere angajatorilor cu 100 sau mai mulți angajați să acorde angajaților timp liber pentru a se vaccina.

Orice afacere care încalcă noua regulă se va confrunta cu amenzi substanțiale, de până la 14.000 de dolari.

Biden a susținut că unele dintre cele mai mari companii din țară au cerut deja vaccinuri, inclusiv, a menționat el, Fox News. Mulți spectatori conservatori ai Fox News refuză, de asemenea, să primească vaccinul.

Unele dintre cele mai mari companii solicită deja acest vaccin – United Airlines, Disney, Tyson food și chiar Fox News”, a spus el.

El va solicita, de asemenea, ca toți lucrătorii medicali care primesc rambursări de la Medicaid sau Medicare să se vaccineze, ceea ce se va aplica la 17 milioane de lucrători din domeniul sănătății.

De asemenea, el a emis un ordin executiv în seara de 9 septembrie prin care impune vaccinarea tuturor angajaților federali și a contractanților.

În plus, cei aproximativ 300.000 de educatori din cadrul programelor de headstart vor fi obligați să fie vaccinați.

Iar TSA dublează amenzile pentru persoanele care refuză să poarte masca în avioane. Noul interval de sancțiuni, care a intrat în vigoare vineri, 10 septembrie 2021, este de 500-1000 $ pentru prima abatere și de 1000-3000 $ pentru a doua, a anunțat Departamentul pentru Securitate Internă.

Biden i-a denunțat pe cei care refuză să poarte măști în timpul zborurilor, îndemnându-i să „dea dovadă de respect”.

Dacă încalci regulile, fii pregătit să plătești”, a avertizat Biden în remarcile sale. „Și apropo, arată un pic de respect. Furia pe care o vezi la televizor față de însoțitoarele de zbor și de ceilalți care își fac treaba este greșită, este urâtă.”

Biden a cerut, de asemenea, guvernatorilor să solicite vaccinarea tuturor profesorilor și a personalului din școlii, un apel care probabil nu va fi bine primit în statele din sud, cum ar fi Texas și Florida, unde guvernatorii republicani au respins cerința CDC de purtare a măștii în școli.

În Florida, guvernatorul republican Rick DeSantis a amenințat că va reține fonduri de la districtele școlare care solicită măști.

Pentru a contracara mișcările de acest fel, Departamentul Educației va pune la dispoziție fonduri suplimentare pentru a ajuta districtele școlare locale să completeze salariile și alte domenii în care le-au fost reținute fondurile.

Planul meu se îndreaptă, de asemenea, împotriva funcționarilor aleși în state care vă subminează pe voi și aceste acțiuni care vă salvează viețile. În acest moment, oficialii școlari locali încearcă să mențină copiii în siguranță într-o pandemie, în timp ce guvernatorul lor se luptă cu ei și chiar le amenință salariile sau locurile de muncă. Vorbim despre hărțuire în școli. Dacă nu ne vor ajuta să învingem pandemia, îmi voi folosi puterea ca președinte pentru a-i da la o parte”, a promis el.

Biden a anunțat, de asemenea, o creștere a nivelului de testare, folosind Legea privind producția de apărare pentru a accelera producția de teste rapide, inclusiv teste la domiciliu, și pentru a achiziționa teste rapide în valoare de 2 miliarde de dolari și teste covid la domiciliu, pentru un total de 280 de milioane de teste.

Mai devreme în cursul acelei zile, administrația a dezvăluit că Biden va cere ca toți cei aproximativ 2,1 milioane de lucrători federali să fie vaccinați, ca parte a unei serii de noi ordine dure ale sale.

Vor exista excepții limitate, dar orice angajat federal care refuză vaccinarea poate fi concediat, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki.

Angajații federali și contractanții vor avea la dispoziție 75 de zile pentru a se vaccina.

Ordinul executiv nu va include opțiunea de a fi testat în mod regulat pentru a renunța la cerința de vaccinare. Ordinele se vor aplica lucrătorilor din ramura executivă, dar nu și celor din congres sau justiție.

Vor exista excepții limitate pentru motive recunoscute din punct de vedere legal, cum sunt dizabilitățile sau obiecțiile de natură religioasă”, a spus Psaki. Oricine „nu se conformează, va trece prin procesul standard de resurse umane, care include consiliere și se va confrunta cu măsuri disciplinare”, a adăugat ea.

Ea a confirmat că acțiunea ar putea include concedierea. „Să sperăm că nu se va ajunge la asta”, a spus ea.

Psaki a declarat că administrația a dorit ca guvernul federal să servească drept exemplu pentru alte întreprinderi și organizații în ceea ce privește vaccinurile.

Evident, forța de muncă federală este una dintre cele mai mari din țară și ne-am dori să fim un model pentru ceea ce credem că ar fi necesar să facă alte companii, organizații”, a remarcat ea. „Așteptarea este că, dacă vreți să lucrați cu guvernul federal sau să fiți contractor, trebuie să fiți vaccinat, cu excepția cazului în care sunteți eligibil pentru una dintre scutiri.”

Congresmanul republican Rob Wittman din Virginia, care are lucrători federali în districtul său, a declarat că se opune vaccinărilor forțate.

Continuarea pe dailymail.co.uk.

Citiți și:
SUA – Infractorilor din Georgia li se reduce pedeapsa la jumătate dacă acceptă vaccinul anti-covid
O femeie care a suferit vătămări după vaccinarea cu AstraZeneca împreună cu doi senatori americani trag la răspundere CDC, FDA și companiile producătoare de vaccinuri
Un „grup de sociopați” promovează vaccinarea în masă

 

yogaesoteric
11 octombrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More