Mini-securitatea biometrică de la Suceava. Primăria a implementat un sistem cu recunoaștere facială pentru pontajul orelor de muncă și pentru detectarea măștii de protecție

Primăria Suceava a renunțat la sistemul vechi al condicilor de prezență, pentru pontajul orelor de muncă, și a adus un sistem modern de pontaj electronic, cu recunoaștere facială, potrivit Monitorul de Suceava.

Începând cu 1 iulie, tot ce înseamnă pontaj în Primăria Suceava nu se mai face cu condica scrisă, ci electronic. Avem 15 astfel de aparate achiziționate, iar pontajul se va face pe card RFID sau mai strict, cu recunoaștere facială”, a declarat Lucian Harșovschi, viceprimarul Sucevei.

Aparatul are funcție de detectare mască de protecție, alertă sonoră lipsă mască de protecție, măsurare temperatură, cititor de card, cititor QR, funcție de recunoaștere facială. Când vine angajatul la muncă este necesar să se ponteze mai întâi cu cardul, apoi facial, iar datele se trimit electronic la colegii de la resurse umane. Dacă pontajul nu s-a făcut corespunzător, angajatul nu apare în sistem și atunci primește un SMS pe telefonul mobil ca să refacă procedura.

Sper ca angajații Primăriei să înțeleagă că este un demers necesar pentru o eficiență mai mare, pentru că suntem în 2021 și, de ce nu, pentru siguranță sanitară, mai ales acum în pandemie. Oricât ar fi schimbat pixurile, toată lumea punea mâna pe aceste condici vechi și există riscuri de infectare”, a încheiat viceprimarul.

Au mai fost făcute astfel de încercări și la Cluj sau la Timișoara, dar, datorită legislației în vigoare, au fost imposibil de pus în practică, mai anunță ziarul local.

Citiți și:
Next level. Poliția Română și-a tras soft de recunoaștere facială pentru utilizatorii Facebook
Supravegherea dusă la un nou nivel: A apărut o aplicație de recunoaștere facială pentru a determina dacă vizitatorii sau angajații poartă mască

 

yogaesoteric
11 octombrie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More