Iată că a început deja triumful adevărului în dosarele MISA (1)Procurorii cei hoţi care s-au pretat la o serie de abuzuri flagrante, săvârşind ilegalităţi, furturi şi îndrăznind să încalce multe dintre legile penale în vigoare strigă acum: SĂRIŢI, HOŢII!

 
de Mihai Vasilescu
 

Începem astăzi o serie de articole de interes naţional în cadrul cărora veţi putea descoperi cum lumina adevărului începe să iasă la iveală în dosarele care au fost înscenate lui Gregorian Bivolaru şi unor cursanţi şi instructori yoga de la MISA. Acuzatorii noştri de ieri au început deja să tremure de frică şi se grăbesc să-şi justifice eşecurile şi, implicit, gravele abuzuri, folosind o tehnică arhicunoscută ce este practicată de când lumea de hoţii cei plini de tupeu şi viclenie care, după ce fură ceva în public şi sunt pe cale să fie identificaţi, strigă tocmai ei cât îi ţin plămânii: „Hoţii! Hoţii! Săriţi, hoţii!!!” Este evident că ei urmăresc în felul acesta să creeze o nouă diversiune, prin care atenţia celor naivi şi ignoranţi să fie comutată de pe ei, pe alte persoane ce au fost şi sunt complet nevinovate.

Iată ce afirmă cu tupeu şi cu o imensă viclenie procurorul George Bălan (foto), într-un interviu acordat ciudatului site Lumea justiţiei: „Am lucrat la aceste dosare împreună cu un grup de procurori şi ofiţeri de poliţie judiciară. Pot să spun că toţi colegii care au lucrat în acest dosar şi-au făcut datoria şi a fost o onoare pentru mine să pot lucra cu dânşii. Cauza a prezentat o complexitate deosebită, iar derularea anchetei a relevat că pe lângă aspectele procesuale specifice unui astfel de dosar, şi-au făcut apariţia şi aspecte ce au ţinut de forme de presiune asupra magistraţilor. Mă refer la demonstraţii zgomotoase, controale numeroase efectuate de Inspecţia CSM şi Parchetul Înaltei Curţi, la foarte multe sesizări, plângeri ce curgeau în cascadă de la persoanele cercetate împotriva procurorilor şi ofiţerilor de caz, dar şi declaraţii publice ale ministrului Justiţiei de atunci (Monica Macovei – n.r.).”

„La nivelul colegilor mei s-a resimţit un sentiment profund de frustrare în raport de munca titanică desfăşurată, stresul la care au fost supuşi şi reacţia Ministerului Justiţiei la solicitările pe care le-am formulat în raport de cauză, respectiv cererea de extrădare a inculpatului Bivolaru care a fost iniţiată de PCAB. Colegii mei, şi au fost circa opt procurori, au recepţionat în mod negativ apelurile ministrului Justiţiei privind sancţionarea lor în timp ce derulau ancheta MISA şi mai ales intervenţia publică a acesteia privind achitarea inculpatului Gregorian Bivolaru sau restituirea cauzei la parchet. Repet, toate aceste declaraţii se făceau în momentul în care era o anchetă pe rol, aducând în rândul echipei un sentiment de inutilitate a muncii,” a mai declarat fostul procuror general al Parchetului Curţii de Apel Bucureşti.

Ne-am permite să-l întrebăm încă de la început pe procurorul George Bălan cum de poate să mintă cu atâta neruşinare, afirmând că s-au făcut presiuni, că s-au realizat apeluri privind sancţionarea lor în timp ce derulau ancheta MISA. Există măcar un singur caz în care să fi fost sancţionat un procuror în acea perioadă? Noi îndrăznim să punem pariu pe 25.000 de euro că dumnealui nu va putea să furnizeze niciodată vreun act care să dovedească sancţionarea vreunui procuror. Tot ceea ce dumnealui susţine sunt minciuni sfruntate pe care dumnealui le lansează acum, când a trecut mult timp de atunci şi îşi permite să pozeze, alături de ceilalţi procurori, în victime. Îndrăznim să-l întrebăm pe această cale: dacă într-adevăr s-au făcut presiuni aşa cum susţine şi erau gata-gata să fie sancţionaţi în timp ce se derula ancheta MISA, de ce atunci au tăcut mâlc şi niciunul dintre ei nu a scos niciun cuvânt. De ce dumnealui vorbeşte despre toate acestea atunci când au trecut ani buni de atunci şi minte în realitate cu neruşinare, dorind să pozeze în victime? Îi întrebăm pe procurorul George Bălan ce anume l-a determinat să tacă la vremea respectivă, astfel încât nu a scos niciun cuvinţel despre tot ceea ce ne relatează acum, conform proverbului românesc „După război, mulţi viteji se arată!”.

Se strânge din ce în mai mult laţul în jurul acuzatorilor mincinoşi care i-au înscenat dosare la comandă lui Gregorian Bivolaru

Vă anunţăm cu anticipaţie că în această serie de articole, vom oferi replica binemeritată tuturor afirmaţiilor revoltător de mincinoase din interviul citat, dar mai întâi vrem să răspundem unor prime întrebări de bun simţ ce sunt legate de apariţia acestui interviu: oare de ce au apărut aceste declaraţii tocmai acum? Oare de ce încearcă cu stângăcie de-abia acum procurorul George Bălan să găsească cu orice preţ un ţap ispăşitor? Oare de ce încearcă să şteargă urmele gravelor ilegalităţi şi abuzuri pe care le-au făcut, atât el, cât şi colegii săi care au acţionat la ordinele pe care le-a dat fostul prim-ministru Adrian Năstase? De ce încearcă acum să iasă „basma curată” din nişte acţiuni ce au fost foarte păguboase, atât pentru segmente întregi din aparatul judiciar, cât şi pentru poporul român? – Aceasta fără a lua în considerare imensele prejudicii materiale şi morale ce le-au fost provocate celor cercetaţi şi urmăriţi pe nedrept, a căror unică vină era aceea că erau cursanţi sau instructori yoga în cadrul Şcolii de yoga MISA.

Toate acestea le face acum pentru că în urmă cu aproape şapte ani, când au declanșat „cea mai mare operaţiune împotriva prostituţiei şi a traficului de droguri”, şi au angrenat sute de lucrători din departamentele statului, utilizând colac peste pupăză peste două milioane de euro de la buget (aşa cum s-a dovedit ulterior), acuzatorii lui Gregorian Bivolaru şi ai şcolii de yoga MISA i-au înfierat la vremea respectivă cu tot felul de acuzaţii abracadabrante sau care mai de care mai înspăimântătoare şi care ulterior s-au dovedit că sunt nedrepte.

Ne amintim cu toţii de acele zile când procurorii George Bălan, Grigore Cheaborschi, Marius Iacob, purtătorii de cuvânt din jandarmerie, SRI, CSM, apăreau pe multe dintre posturile de televiziune cu voci ameninţătoare şi priviri sticlind de ură şi de satisfacţie pentru a convinge opinia publică că au prins „infractorul secolului”: Gregorian Bivolaru şi MISA.

Iată că în prezent, atunci când dosarele „lucrate” de aceştia în urmă cu şase ani, au început să fie rând pe rând soluţionate de către magistraţi profesionişti şi imparţiali (vezi soluţiile juste ale curţii supreme de la Stokholm sau apropiata judecată a cazului de către curtea europeană de la Strasbourg, vezi sentinţa ce a fost pronunţată de judecătoarea Daniela Cziscka din Sibiu), se creează în felul acesta o mulţime de premize că acuzaţiile nedrepte şi în realitate nefondate ce au fost formulate împotriva lui Gregorian Bivolaru să se întoarcă acum împotriva acelora care le-au fabricat la comandă politică.

Merită să ne întrebăm oare de ce doreşte domnul procuror George Bălan, fost conducător al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, să evite tocmai acum spotul de lumină pe care achitarea lui Gregorian Bivolaru îl atrage deja asupra lui? Oare de ce vrea George Bălan să scape de judecata iminentă a opiniei publice şi a reprezentanţilor legali din anumite organisme internaţionale?

         - Pentru că George Bălan dorea cu tot dinadinsul ca nimic să nu influențeze alegerile CSM din 1 noiembrie 2010, în urma cărora a câștigat un loc de „cinste” în conducerea Consiliului Superior al Magistraturii;

         - Pentru că procurorul Marius Iacob doreşte să-şi menţină cu ghearele şi cu dinţii poziţia de şef la secţia de investigaţii din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie;

         - Pentru că Lucian Pahonţu vrea să îşi menţină funcţia de director SPP;

         - Pentru că niciunul nu vrea să fie cumva tras la răspundere disciplinară, pecuniară şi poate chiar penală, în urma deciziilor internaţionale, din care va reieşi cu siguranţă că statul român este direct răspunzător pentru cercetarea abuzivă şi ilegală a lui Gregorian Bivolaru şi a celorlalţi reprezentanţi MISA;

          - Pentru că, după cum ştim cu toţii, domnii procurori George Bălan şi Marius Iacob nu au niciun răspuns justificativ de ce nu au soluţionat nici măcar una dintre cele peste 600 de plângeri şi memorii ale victimelor din cadrul MISA ce au fost adresate la scurt timp după aceea parchetelor – şi care, evident, vor ajunge, așa cum trebuie, şi acestea pe masa magistraţilor europeni;

         - Pentru că domnii procurori mai sus amintiţi de noi intră fără îndoială în categoria magistraţilor care au tras România în jos – conform concluziilor din octombrie 2010 ale oficialilor europeni veniţi la Bucureşti pentru evaluarea condiţiilor de aderare a României la spaţiul Schengen. Iată ce declară delegaţia Germaniei de la Bucureşti, în 13 octombrie 2010: „Neregulile constatate în justiţie în 2007 la momentul aderării României [la Uniunea Europeană, n.n.] mai degrabă s-au agravat decât s-au rezolvat.” Însuşi preşedintele Băsescu a fost avertizat de cancelarul Germaniei cu ocazia vizitei oficiale din 12 octombrie că România nu va mai primi susţinere financiară din partea Germaniei, datorită gravelor acte de corupţie ce există în justiţie.

Vă asigurăm că în articolele noastre care vor urma rând pe rând vom prezenta o mulţime de date exacte care stabilesc legătura de cauzalitate directă între faptele săvârşite de procurorul George Bălan şi ceilalţi procurori cu ocazia anchetării lui Gregorian Bivolaru şi a celorlalţi yoghini din cadrul MISA şi condamnarea României la CEDO.

Vă anunţăm că vom detalia cu lux de amănunte şi vom prezenta chiar înregistrări video despre modul în care aceştia au încălcat cu bună ştiinţă principiile de drept fundamentale, precum şi drepturile omului. Vă vom reaminti cum aceştia au comis flagrante ilegalităţi în aşa-zisa strângere a „probelor”, cum au interceptat ilegal convorbiri telefonice, cum au audiat într-un defectuos martorii reali şi cum au racolat prin promisiuni mincinoase şi ameninţări nişte aşa-zişi „martori”, care în realitate nu aveau nicio legătura cu faptele care au fost înscenate. Vom prezenta cum au percheziţionat imobile fără a avea mandat legal, însuşindu-şi apoi cu japca bunuri dintre cele care au fost confiscate şi cum au distrus probe ale apărării ce au fost depuse la dosar.

Este evident că, dată fiind funcţia sa de procuror, George Bălan şi ceilalţi reprezentanţi nedemni ai justiţiei şi ai celorlalte autorităţi publice au tot interesul să-şi muşamalizeze acum cât mai repede aceste abuzuri flagrante şi să caute în pripă ţapi ispăşitori acum când se conturează la orizont obligaţia pe care o are statul român de a răspunde prin agenţii săi guvernamentali unor întrebări evident jenante ce le sunt puse de Curtea Europeană în cazul MISA. Vă expunem în premieră întrebările la care Guvernul României trebuie să răspundă cât mai repede Curţii de la Strasbourg:

Curtea europeană a Drepturilor Omului – CEDO


CAMERA TREI

CEDH-LF4. IaR                                                                               Strasbourg 10 iunie 2010
SMA/lic


Cererea nr. 22***/09
Depusă de către C. B. şi alţii împotriva României
Introdusă pe 24 aprilie 2009

         Doamnă avocat,

Vă informez că în urma unei examinări preliminare a posibilităţii de admitere a cererii mai sus menţionate, pe 4 iunie 2010, preşedintele secţiei căreia i-a fost transmisă cererea Dvs. (cu aplicarea art. 54, par.2, p. b din Regulamentul Curţii) a decis să înştiinţeze autorităţile române de invitaţia de a prezenta în scris propriile observaţii.

Iată întrebările formulate de Curte:

         1. Pe data de 18 martie 2004, în timpul operaţiunii „Christ”, reclamanţii au fost supuşi torturii, pedepselor ori tratamentelor inumane ori degradante?

         2. Ţinând cont de afirmaţiile reclamanţilor de a fi fost supuşi unui tratament necorespunzător, a fost realizată o anchetă eficientă asupra celor care au încălcat legea?

         3. Reclamanţii au fost privaţi de libertate fără existenţa unui temei legal?

         4. A fost violat dreptul reclamanţilor la despăgubiri?

         5. Reclamanţii au beneficiat în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de un proces echitabil?

         6. […]

         7. A existat o intervenţie în dreptul reclamanţilor la viaţa privată şi a domiciliului lor conform Art. 8 din Convenţie, ţinând cont, pe de o parte, de modul în care agenţii forţelor speciale au efectuat percheziţiile corporale şi la domiciliu şi, pe de altă parte, de informaţiile ce îi priveau pe reclamanţi, transmise presei de către autorităţile publice? Dacă răspunsul este afirmativ, această intervenţie răspundea exigenţelor par. 2 din Art. 8?

         8. Luând în consideraţie derularea operaţiunii „Christ”, a existat o intervenţie în dreptul reclamanţilor de a se asocia pentru a-şi manifesta convingerile conform Art. 9si 11 din Convenţie? […]

         9. Reclamanţii au dispus de un recurs efectiv conform Art. 13 din Convenţie pentru a obţine o indemnizaţie pentru violarea invocată în Art. 3 din Convenţie? […]

        10. În timpul desfăşurării operaţiunii „Christ” şi în timpul procedurii penale ulterioare, reclamanţii au fost victimele unei discriminări fondate pe apartenenţa lor la mişcarea MISA, contrar Art. 14 din Convenţie?

Guvernul este rugat să furnizeze copiile actelor din dosarele legate de plângerile reclamanţilor, examinate de către parchet şi de jurisdicţiile interne.

Guvernul este de asemeni rugat să furnizeze copiile actelor din dosarul care a precedat şi a justificat declanşarea operaţiunii „Christ”.

În final, Guvernul este rugat să precizeze care au fost informaţiile despre reclamanţi (declaraţii, poze, filmări, etc.) transmise de către autorităţile interne presei, în urma operaţiunii „Christ”.

Ataşăm parţial actele de la CEDO în facsimil:

 


 Îi întrebăm pe domnii procurori de ce nu au scris nimic despre aceste întrebări care au venit şi pe adresa lor de curând? De ce au tăcut (şi de ce vor tăcea în continuare) asupra acestor aspecte grave care o să-i incrimineze?

Citiţi continuarea articolului aici 
 

Citiți și:

Grave abuzuri în serviciu realizate de procurorul Marian Delcea

S-a scris o nouă pagină în operaţiunea Christ. Pe Internet

yogaesoteric
16 noiembrie 2010

 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More